Ukens ku, Nora

Denne ukens ku er 434 Nora. Hun er ei ung ku som har hatt bare 1 kalv. Nora er født 4. februar i 2011. Sin første og hittil eneste kalv fikk hun den 2. mars i år, en fin liten kukalv. Nora er ei veldig snill ku, og setter stor pris på å få besøk på beitet. Da kommer hun og vil ha kos. Far til Nora er 10951 Brønstad, en ungokse som ikke har fått avlsverdi utregnet enda. Men Nora melker alminnelig godt, og har lynne og andre egenskaper som vi setter pris på. Slike kyr vil vi gjerne ha flere av.


Fin ku.


Stolt av kua si.


Lurer nok på hva eieren holder på med.

Trekning av Råskinnkonkurransen

Da har vi gjennomført trekning av de 6 Råskinn-t-skjortene som vi fikk fra Geno. Interressen har vært stor, og vi kan bare takke alle som har vært med. Håper at vinnerne sender bilde til facebooksiden når de har fått t-skjorta. Og til alle som ikke hadde lykken med seg denne gangen, det kommer helt sikkert nye konkurranser på Terjes Superblogg etterhvert. Følgende har vunnet denne gangen.

Jorid

Anna

Marit

Heidi Hvidevold

Mina Pedersen

Linn Marita

Send gjerne postadressen på mail til oss, ellers kommer vi til å maile dere og mase og mase om å få postadressen. Og sånt mas er jeg sikker på at dere ikke har lyst til å bli utsatt for.Råskinna på bldene er fra venstre: Tor Martin Årseth, filmstudent Trondheim, Superbloggeren in person himself, Ingrid Amalie Kolberg, råskinn fra Namsos. Og sist, men absolutt ikke minst, Vegard Tyldum, baker fra Namsos. Skulle gjerne likt å se bedre samling av råskinn på et brett. It`s raining, but we don`t pull of our sunglasses. No way!!

Sommersalg

Jeg har som tidligere skrevet vært i sommersalgsteltet hos Matkroken Bogen og sett på utvalget. Og det var ikke bare truser jeg prøvde. Her kommer noen flere eksempler på røverkjøp det er mulig å gjøre nå i sommer. Og det kommer stadig nye ting i teltet, så jeg kommer sikkert til å kikke innom flere ganger. Kanskje med fotograf også.


Ytterjakke i årets hotteste farge. Hva syns dere om poseringen forresten?


Den originale JB-jakken (Justin Bieber) koster en slikk og ingenting.


Mamelukker og lange sexy strømper finner en også i sommerteltet. Og bak ser dere strikkegarn til en tier for nøstet, et funn for oss strikkeglade.


Litt uvanlig at betjeningen står å ler når kundene prøver klær. Men jeg tror ikke det er ondsinnet latter.


Daglig leder stiller som modell for siste skrik i fruekjole, legg merke til de matchende skoene.

Truseinnlegg

Tradisjonen tro har Matkroken Bogen nå startet sommersalget i teltet som er satt opp foran butikken. Der kan man gjøre et varp spesielt, innen tekstilsegmentet. Jeg har vært og sett på utvalget, og har prøvd en rekke snasne klesplagg. I dette innlegget skal jeg presentere en truse, og hvordan det gikk da jeg prøvde truse.


Posering inne i sommerteltet, nice eller?

Denne trusa er også utrolig komfortabel under idrettsutøvelse.

Blomster og lekkert undertøy er en uslåelig kombinasjon.

Plutselig oppdaget jeg at vi ble ivrig bivånet av tyske turister på nabotomta.

Dette er Matkroken – Special edition

Nå i sommer er Matkroken Bogen forsterket med en ekstra medarbeider for å ta unna det store ekstratrykket som turisttrafikken representerer. Derfor kan Terjes superblogg i dag stolt presentere Tina Tharaldsen Ulrichsen. Hun er søster til Martin som igjen er innehavernes sønn. Med andre ord er hun datter av Torlaug og Morten. Til daglig lever hun det glade studentliv i Trondheim, men nå er hun altså hjemme og tar i et kraftig tak i familiebedriften. Ettersom far i huset er et fremtredende medlem i menighetsrådet, har hun fått den tradisjonsrike tittelen butikkjomfru. Tina er et typisk eksempel på homo ludens, og trives godt på setet av en gammel Tempomoped. Hun har kjørt Tempo fra Trondheim og hit med reservebensinen i ryggsekken.

Dette er Tina, til høyre litt av støvelutvalget.

Tina i nye gummistøvler og den kjente Matkroken-regnjakken.

Tina med sin favorittvare, 37% eddik. Er glad i den fordi den kan brukes til å drepe det aller meste, løvetann og mose inkludert.

Tomme kransekake-esker kan være veldig praktisk og kledelig på den rette. Kan være et godt alternativ for muslimske kvinner i stedet for hijab. Hvis en slår opp klaffen kan den også godkjennes som niqab.

Ukens ku, Lilly

Denne ukens ku er 409 Lilly. Hun er ei ku som knapt utmerker seg i noen retning. Mer av typen trofast sliter, hun melker helt ordinære mengder melk. Hun er heller ikke spesielt kosete og selskapelig anlagt. Men hun er rolig og grei å ha med å gjøre. Lilly er født 29/6 – 2009, og er datter av 10727 Kjørlien, en okse som heller ikke har gjort seg særlig bemerket. Lilly har fått 3 kalver, først en kukalv født 20/7 – 2011, så en kukalv igjen 21/6 – 2012, og nå den 18/6 – 2013 fikk hun en stor oksekalv. Disse fine kalvingsintervallene dokumenterer ihvertfall god fruktbarhet, og det er jo en flott egenskap. Lilly er ei kollet ku, det vil si at hun er født uten anlegg for å få horn. Nå vises det to små “horn” på bildene, men det er noe vi kaller nyvler. Små løse horn som de ofte stanger løs når de er ute, men som raskt vokser ut igjen. Det har også skjedd med Lilly. Bildene viser nok at hun er i godt hold, hun har som så mange andre i dagens samfunn lett for å legge på seg.

Råskinnkonkurranse

Da er det klart for ny konkurranse på Terjes superblogg. Vi har fått hele 6 råskinn-t-skjorter fra Geno som vi trekker ut blant de som deltar i konkurransen.

Som dere ser bruker vi samme stylist.

Opps, vi kom visst litt i utakt.

For å delta i konkurransen må du:

1. Trykke på liker-knappen nederst på dette innlegget

2. Liker fanpagen til bloggen HER

3. Kommentere dette innlegget med e-posten din så vi kan kontakte deg hvis du vinner

Paparazziene slår til igjen!

Nå for tiden holder pappa på å legge silo. Som dere sikkert har fått med dere så er ikke pappa særlig glad i paparazzier. Siden han ikke så seg tid til å produsere et nytt blogginnlegg, tok jeg saken i egne hender.


Her ser vi pappa sikter seg inn på gresset.

 


Pappa syntes kyrne på andre siden av veien oppførte seg rart, så han gikk ut for å sjekke hva det var, men fant ikke noe merkelig. Han klødde seg litt i hodet, men forsto ikke at kyrne syntes det var morsomt at paparazzien satt gjemt inni en busk.


Her sitter jeg i mitt nøye utvalgte gjemmested. Sekundet etter hoppet jeg ut av busken for å få et skikkelig blinkskudd av pappa.


DET var dagens dummeste valg! Han ble sint som en okse…

Da var det bare å løpe så fort beina kunne bære meg. Før jeg rakk å komme hjem hører jeg han kommer kjørende i racerfart, også snur jeg meg:

 


Han var i ferd med å rygge over meg med forhøsteren! Jeg faller bak i grøfta og krabber meg oppover skråninga for å komme meg unna.

– Paparazzi Frida Isadåra.

Nye hansker

Nå som siloslåtten er i gang, er det viktig å ha gode arbeidshansker både til meg selv og til slavene som jeg holder. Her kan dere se dagens innkjøp av hansker. Hvis dere trodde at jeg har kjøpt dem på Matkroken Bogen, så tar dere skammelig feil. Min faste hanskeleverandør er Bogen AS (eller Hanskemagasinet som vi ofte sier) som holder til på nabotomta til Matkroken.

Viktig med gode hansker når man skal henge med venner, dessverre henger jeg mest for meg selv for tiden.

Jeg ser opp til mine nye hansker.

Utrolig stolt av nyhanskene mine.

Gode hansker gir godt grep på trilleturer.


Dette er alle nyhanskene mine.

Marius

Tidligere har jeg blogget om Marius Sarius Katarius, STN-kalven som vi hadde besøk av på stua. Jeg synes denne kalven er så spesiell at jeg må oppdatere dere om hvordan han har det nå. Han nærmer seg et halvt år nå, og koser seg ute på et kalvebeite sammen med noen NRF-jenter for tiden. Han er veldig sosial og kosete, og liker utrolig godt å få besøk av sin eier Frida Isådåra, fotografen min, og barnebarnet vårt, Sigurd. Sigurd bor til vanlig i Trondheim, og synes det er kjempemorsomt med dyrene på gården.