Second Cabin rir igjen, gir råd igjen

Undertegnede og Morten Ulrichsen har i en årrekke drevet rådgivningsfirmaet Second Cabin. Vi skulle egentlig hete First House, men det viste seg å være opptatt. Vi satser på høy integritet og hensynsløs åpenhet. Ikke bare oppgir vi våre kunder, foreløpig har vi ikke hatt noen da, men vi gir også opp hvem som ikke har vært våre kunder. Særlig når det er opplagt at noen har fått dårlige råd. Derfor ser vi oss nødt til å opplyse om at vi ikke har vært involvert i varslersaken på Leka, og vi har ikke gitt Krf råd om å kreve full sal Stortinget under behandlingen av bioteknologiloven, det skulle tatt seg ut. Morten Ulrichsen er varm forkjemper for bioteknologi, han har blant annet markert seg seg med å gjennomføre eggdonasjon. I full offentlighet donerte han en pakke Freia påske-egg til Birger Aarmo fra Namdalsavisa. Forøvrig vil det føre for langt å gå inn på alle spørmål vi ikke har gitt råd om.

Men nå har vi ett råd å gi, og det gir vi til alle, helt gratis. Hvis du skal investere i plenklipper må du handle med Ola og Ingvild hos Helstad Landbruksverksted. Begge partnerne i Second Cabin gikk til det skritt å kjøpe ny gressklipper der. Etter å ha konferert med nettsøketjenesten Google, kan vi fastslå at ingen i hele kongeriket matcher dem på pris, og fra før visste vi at på service er det ingen som slår dem. Gode gressklippere er en forutsetning for å ha en presentabel plen og hage. Særlig for Ulrichsen er dette viktig. Han legger ikke skjul på at det betyr mye for ham at forbipasserende kan se at den som bor der, ikke er hvemsomhelst. Selv om gunstig pris betyr mer for meg, som fattig bonde, enn for Ulrichsen, innrømmer han at det også for ham betyr noe. Selv om han ikke har pengeproblemer, koster det mye å framstå presentabel, særlig hva bekledning angår. Derfor er vi helt samstemte i vårt råd, kjøper du plenklipper uten å ha innhentet tilbud fra Helstad Landbruksversted, kan du ha gjort en tabbe som du angrer på resten av livet.

Like før de nye gressklipperne kjøres i gang, det er en høytydelig handling. I bakgrunnen skimtes Ulrichsens frukttrær.
Morten, som har et stort engasjement for bioteknologi, gikk for denne bioklipperen, LB 248S.
Selv er jeg opptatt av å samle på alt, så da ble det en LC 347V med oppsamler.
Ulrichsen kan ikke få lovprist bioteknologien nok. Hva er galt med denne? spør han retorisk. Bioteknologi er fine greier, fastslår han.
Som kjøpmann føler jeg en forpliktelse til å holde plen og hage i aller beste stand, sier Morten, her kompromisses det ikke på hagestellet. Legg merke til den eksklusive skiferhellegangen og beplantningen langs grunnmuren.
Et sånt vellykket innkjøp må selvfølgelig feires. Her skåler vi som seg hør og bør i fineste franske cognac. -Jeg firer heller ikke på standarden på drikkevarene, sier Morten, og refererer på nytt til sin status som kjøpmann.
O salige stund uten like.