B-gjengens julekonsert 2019

B-gjengens julekonsert i Nærøy kulturhus i gårkveld ble en opplevelse av de helt sjeldne. Så mye talent samlet på en scene er ikke hverdagskost. Selv om det er en tradisjon gjennom flere år med disse konsertene, var det første gangen at B-gjengen fra Bindal inntok kulturhuset på Kolvereid med sitt konsept. Og for en suksess det ble.

Det er bestandig en viss fare for at man får en overdose jul når en julekonsert varer i to timer. Sånn var det ikke denne gangen. B-gjengen unngår behendig de største juleklisjeene, og mange av sangene som fremføres er i “utkanten” av det som oppfattes som julesanger. Og godt er det, ikke det at vi ikke får mange juleklassikere presentert, men det gjøres så elegant at hver strofe går rett hjem hos tilhøreren. Dette var en konsert uten dødpunkter, samtlige på scenen leverte fjellstøtt. Det sju mann sterke rockebandet, for anledningen forsterket med tre korister og en eminent strykekvartett, står alene for solid musikalsk framføring. Og samtlige musikalske gjester leverte varer fra øverste hylle. Det er både skummelt og farlig å trekke fram noen som ekstra gode. Men jeg liker å leve litt farlig, så skitt au. Mitt personlige høydepunkt var Camilla Breviks framføring av Joan Baez “River”. For en stemme, for en formidlingsevne og tilstedeværelse. Det er nesten så at dette ene nummeret var verdt inngangspengene alene. Camilla Brevik kunne stått på hvilken som helst scene, og gjort furore. Strykekvartettens innslag med klassisk musikk gikk også rett inn i hjerterøttene, et veldig fint innslag. Jeg må også nevne May-Kristin Vikestad Trøans fyrverkeriaktige nummer, hun setter nærmest fyr på både sal og scene når hun slipper til fremst på scenen. Stian Kjeldsand vet de fleste her omkring at kan synge. Sjelden har jeg hørt ham så god som i gårkveld. Og de for min del, nye bekjentskapene, Kenneth Vilstrand og Stig Angel Benjaminsen, var veldig hyggelige bekjentskaper. Store stemmer, og jeg forstår godt at B-gjengen gjerne ville ha de to med i sin julekonsert. Og så unge Tina Buvarp fra Rørvik da, ikke bare synger hun flott, hun har en utstråling og scenesjarm som får publikum til smile og føle seg vel. Og jeg har på ingen måte glemt Eivind Sommerseth, hans trompetspill forgyller enhver musikalsk anledning, så også denne gangen. Det vil også være urettferdig å ikke nevne Dag Christer Brønmos tolkning av Nord-Norsk julesalme. Mange har gjort flotte versjoner av Trygve Hoffs juleklassiker, så fallhøyden er stor. Akkompagnert av Tor Håkon Hansen på piano, og også av den eminente strykekvartetten, ble dette en utgave av julesalmen som ikke står noe tilbake for det som er gjort før.

I motsetning til i fjor, hadde B-gjengen i år engasjert egen konferansier. Merete Berg-Hansen hadde fått denne viktige oppgaven. Og hvilket sjakktrekk var ikke det. Ikke at det kom som noen overraskelse, men Merete leverte til de grader. Hun balanserte elegant mellom saklig informasjon, humor og alvor. Ikke minst presenterte hun artistene på forbilledlig vis. Presentasjonene oste av respekt, varme og kjærlighet for samtlige som var på scenen. Som publikummer er det helt fantastisk å bli geiledet gjennom konserten på en sånn måte. Og for artistene tror jeg også det føles godt å få sånne introduksjoner. Jeg ser slett ikke bort fra at Merete bidro til at de ble litt ekstra inspirert, og at de leverte det lille ekstra. Merete var trygg og morsom, og hadde åpenbart gjort hjemmeleksa si.

Alt i alt ble dette en aldeles strålende aften, det ble mange hyggelige gjensyn med gamle venner, og like hyggelige musikalske møter med nye folk. Så lenge jeg kan huske, har det vært snakk om gullleting i Bindal. Uten at det har kommet så mye ut av det. Det gjør ingen ting, for B-gjengen skaper gull. Skulle de noen gang vurdere å bytte navn, kan de jo vurdere å kalle seg Bindals-alkymistene!

B-gjengen forsterket med både strykekvartett og korister.
Konferansier Merete Berg-Hansen ga konsertopplevelsen et stort løft.

 

Som vanlig overbeviste Camilla Brevik, for en stemme og for en formidlingsevne.
Stian Kjeldsand sammen med Jon Magne Grønbech på munnspill. Stian viste seg nok en gang som en strålende vokalist.
Kenneth Vilstrand er et nytt bekjentskap for publikum i vårt distrikt. Og vi ser gjerne at vi får se og høre ham igjen, utrolig flott vokalist og musiker.
May-Kristin Vikestad Trøan er et ordentlig kinderegg. Fyrverkeri, gledesspreder og strålende vokalist i en og samme skikkelse.
Ikke bare synger Tina Buvarp fint, hun har også en scenesjarm og utstråling av de sjeldne.
Soulkongen Stig Angel Benjaminsen er nykommer i B-gjengens julekonserter. Her overbeviser han i duett med Dag Christer Brøndmo.
Eivind Sommerseth er fast innslag i disse julekonsertene, og det skulle bare mangle. Få trakterer trompeten som han.
Fallhøyden er stor når Nord-Norsk julesalme framføres. Det finnes så mange fine versjoner av den. Men akkompagnert av den eminente strykekvartetten og Tor Håkon Hansen på piano, naila Dag Christer Brønmo den folkekjære sangen.
Tom Rune Helstad fra B-gjengen ga alt under avslutningsnummeret.
Lang og velfortjent applaus for B-gjengen og deres musikalske gjester og venner ved konsertens slutt.