Torlaug og Mortens avskjed

Lørdagen ble en helt spesiell dag hos Joker Bogen. Torlaug og Morten inviterte på kaffe og kake for å markere at nå har de gitt fra seg butikken til nye eiere, og selv gått inn i pensjonistenes rekker. Nå blir det Synnøve Dyrhaug og Lasse Holten som skal drive butikken videre, og forvalte arven etter Olav Bartnes og Torlaug og Morten. Mange snakket om at det blir store sko og fylle. Men akkurat som Torlaug og Morten gjorde når de tok over etter Olav, skal de ikke fylle skoene til noen. De skal lage sine egne sko, og fylle dem. Det som teller er at bygda har en butikk som folk ønsker å bruke og trives med. Det har Torlaug og Morten til de grader lyktes med, ved å gjøre ting på sin måte. Nye drivere må gjøre det på sin måte og utvikle butikken i takt med skiftende tider. Det tror jeg de kommer til å lykkes med, grunnmuren og kundebasen er det ihvertfall ingenting å utsette på.

Lørdagen ble som sagt en spesiell dag, svært mange var innom for å få kaffe og kaker. Men først og fremst for å takke Torlaug og Morten for alt de har betydd for både bygda og den enkelte gjennom årene. For Torlaugs vedkommende gjennom 50 år, Morten er nesten nybegynner når han gir seg, med sine 13 år i butikken. Mange var det også som gratulerte og ønsket Synnøve og Lasse lykke til. Det var lett å spore både lettelse og glede over at butikken blir ført videre.

Dagen var ikke uten kulturelle innslag heller. Først dukket Mortens venner fra korpset opp og spilte feiende marsjer til glede ham og Torlaug og alle andre som var der. Litt senere på dagen kom Arne Martin Brun, med et av Olav Bartnes gamle trekkspill. Han fortalte om sin beundring for Olav Bartnes, fra sine ungdomsdager da Olav spilte til dans. Olav var en inspirasjon, og Arne Martin ble også spelleman på trekkspill. Han fortalte at han hadde fått se Olavs gamle spillelister, og at han hadde øvd inn mange av låtene fra repertoiret. Disse spilte han i tur og orden for et til dels rørt og vemodig publikum. Ekstra berørt var nok Torlaug, som var helt sikker på at dette hadde Olav likt godt. Arne Martin Brun kunne fortelle at han hadde fått det trekkspillet som han brukte under konserten. Dette var en gave han satte veldig stor pris på, han var også glad for å få lov til gjennom ord og toner å trekke fram i lyset Olav Bartnes rolle som spellemann gjennom hele sitt liv.

Denne kaka, og en til, gikk med.

Merete Berg-Hansen gjorde sin første handel hos Synnøve Dyrhaug. Legg merke til at moteikonet Merete også denne dagen bærer grønt.
Torlaug skjærer opp de to første stykkene av kaka, ett til Synnøve og ett til seg selv.
Det vanket mye blomster denne dagen, her får Torlaug en flott bukett av ny eier, Synnøve Dyrhaug.
En litt redusert utgave av Fønix Skole- og ungdomskorps kom og overrasket Morten med en liten konsert til hans ære..
Ser ut som at Morten likte å være publikum til korpset han ellers er fast tubaist i.
Synnøve Dyhaug og Lasse Holten flankerer Torlaug og Morten mens de lytter til Arne Martin Brun som trakterer Olav Bartnes gamle trekkspill.
Trond Hiller satte også pris på trekkspillkonserten. Trond hadde sommerjobb i to sommere mens han var pur ung.
For mange var det nesten høytid over seansen der Arne Martin Brun spilte fra Olav Bartnes repertoirlister på hans trewkkspill.[caption id="attachment_6733" align="alignnone" width="1200"] Jan Aune var en av mange som møtte opp for å takke av Torlaug og Morten. Jan var faktisk, som bildet viser, aller første kunde da Olav Bartnes åpnet 2. desember 1966.
Torlaug og Morten satte stor pris på Arne Martin Bruns bidrag under deres avskjed som butikkdrivere.