40-årsjubileum hos motorsaglegenden

Veldig hyggelig og stor begivenhet på lørdag da Helstad Landbruksverksted inviterte på kakefest i verkstedet for å markere sitt 40-årsjubileum. Det er altså 40 år siden unge Ola Helstad startet opp sin allsidige virksomhet i den vesle grenda Helstad i Bindal. Og selv om virksomheten har vært allsidig, er det ikke til å stikke under en stol at det Ola har blitt kjent for, ja nærmest berømt, er salg og ikke minst service av Husquarna motorsager. I løpet av de 40 årene han har holdt på, har han solgt ikke mindre enn mellom 2500 og 3000 motorsager og ryddesager. Det sier seg selv at det er langt flere enn bindalingene som har vært Olas kunder. Etterhvert har også Husquarnas plenklippere i alle varianter blitt et stort produkt for Helstad Landbruksverksted. Også på dette området er service og kompetanse i toppklassen. De siste årene har Ola drevet butikken sammen med datteren Ingvild, og alt tyder på at også Ingvild har den samme holdningen til service og kundebehandling som sin far. Det er bestandig utrolig trivelig å stikke innom dem på Helstad. På selve jubileumsdagen strømmet det på med gamle og unge som ville gratulere med dagen, og mange benyttet også anledningen til å gjøre et godkjøp. Hvor mange som var innom er vanskelig å si, men at det var MANGE, er lett å fastslå. Selv kjøpte jeg min fjerde motorsag hos Ola og Ingvild i går. Min skogsdrift er såpass beskjeden at jeg sikkert hadde klart meg lenge med saga jeg har, men når tilbudet er så godt som det var i går, er det jo bare morsomt å handle. Jeg vet at jeg kommer til å ha glede av saga i mange år, og jeg vet også at hvis det skulle bli noe med den, så fikser Ola det, garantert.

Ola poserer ved premien som ble trukket ut blant de som handlet på jubileumsdagen.
I dag driver Ola landbruksverkstedet sammen med datteren Ingvild.
Bjørn Øvergård brukte konfirmasjonspengene på motorsag. Den kjøpte han hos Ola kort tid etter at han startet opp virksomheten i 1980. Husquarna 44 var modellen, og den har han fortsatt i sin eie. Denne dagen investerte Bjørn i ei hekksaks, batteridrevet sådann, og han var veldig godt fornøyd med prisen han fikk den for.
Marsipankaka smakte fortreffelig, og fikk virkelig bein å gå på.
Ola har snakketøyet i orden, men talen han holdt var av det korte og konsise slaget.
Verkstedet på Helstad var fylt opp av handlende, og folk som kom innom for å gratulere med jubileet.
Jens Karsten Kjærstad ved kakebordet, han sier aldri nei til et godt kakestykke.
Handelen gikk strykende og rabattene satt løst. Her kjører Ola i gang ei ryddesag som en kunde fra nabokommunen i sør sikret seg.
Olav Håkon Dybvik kom også innom for å spise kake. Han gjorde seg noen tanker om suksessen til Helstad Landbruksverksted. – Det holder ikke bare å selge gode produkter. Det er oppfølgingen av kunden og servicen på produktet som er alfa og omega. Og der har Ola vært i særklasse i alle år!
Selv kom jeg heim med denne jubileumspakken. 3999 kr for dette, anser jeg som et lite varp.

Ekstremværet Elsa

Også vi har hatt besøk av ekstremværet Elsa i dag. Nå var det vel kanskje ikke så ekstremt da, nesten vindstille, og heller ikke nedbør å snakke om. Men floa, eller tidevannet, var høyt ja. Men jeg kan ikke forestille meg at det gjorde skade av betydning her omkring. Det hjalp jo godt på at det var så stille vær. Selv om det ikke er ofte at sjøen er så høy som i dag, har jeg et bestemt inntrykk av at høyt tidevann er et stadig oftere inntreffende fenomen, tidligere var det kanskje en gang hver vinter at floa nådde opp i gjerdet jeg har langs fjorden. Nå skjer det ofte på vinteren, og av og til også om sommeren. Det skjedde aldri for noen år tilbake.

Gjerdestolpene på ungdyrbeitet mitt var såvidt synlige. Vanligvis står de godt innpå tørt land.
Høyspentstolpen sto langt ut vatnet i dag. Bak den ligger Laupvollskjæret, som svært sjelden er overflødd, men i dag var det borte.
Sjøen kom helt opp til noen av bygningene hos Bogen Feriehus.
Flytebryggene var vanskelig tilgjengelig i dag.
Selveste Morten Ulrichsen kunne observeres ute på ATV for å beskue storfloa.
Sløyebenken hos Bogen Feriehus.
Saltvatn som lå på parkeringsplassen.

Man får assosiasjoner til mangroveskog i langt sydligere strøk enn her.