Skårungen

I går fikk Sigurd, et av mine barnebarn være med på Morten Ulrichsen og mitt sitt årlige vårtorskefiske. Og han syntes det var stas å få være skårunge sammen med oss. Ikke minst fordi han er en stor beundrer av Morten. Han hadde aldri vært med å dra garn før, så dette ble en opplevelse for gutten. Han kunne stolt fortelle at vi hadde fått noen “gigantiske” torsker, da vi kom på land. Direkte gigantiske var de vel ikke, men noen var av meget bra størrelse og kvalitet, så vi var godt fornøyde alle tre. 


To spente gutter på tur ut til “fiskefeltet”.


På tur tilbake er det to veldig fornøyde gutter som gliser over god fangst.


Obligatorisk skrytebilde vel framme ved kai.


Sigurd følger nøye med når Morten sløyer fangsten.


Et torskeøye er en fin suvernir for Sigurd.


Skarpt blikk på denne karen.


Forbløffende fin kvalitet på fisken så sent i sesongen.


De største torskehodene skjærer jeg kjinker av, må ikke forveksles med skinker. Kjinker er gjellelokkene og underkjeven inklusive tunga, De blir lettsaltet og dermed har men en delikatesse etter at de er kokt. Serveres med poteter, bacon og hvit saus med muskatnøtt. Anbefales.


De største torskene får etterhvert æren av å bli klippfisk.


Noe av fangsten blir hengt til tørk, og blir til helt fantastisk lutefisk utpå høsten.

Vårkonsert på Vonheim

I ettermiddag gikk den tradisjonelle vårkonserten i Bindal av stabelen på ungdomshuset Vonheim på Horsfjord. Dette arrangementet har lange tradisjoner, og det går på omgang mellom kommunens tre korps. I tillegg til å presentere kommunens musikkliv, er det en fin inntektskilde for korpsene. Under årets konsert deltok de tre korpsene, to kor og et band. Dette er et noe magrere utvalg enn det som har vært tilfelle mange ganger før. De deltakende aktørene gjorde sine saker fra seg på utmerket vis. Men det hadde også vært hyggelig om vi fikk sett og hørt enda mer av bredden Bindals musikkliv, en bredde jeg vet finnes. Om det ikke passet for andre aktører, om de var invitert, eller hva det skyldes vet ikke jeg. Men som sagt, konserten var hyggelig, kakene smakte godt, og stemningen var god.


Tradisjonen tro åpnet arrangørkorpset konserten. I år var det Fønix skole- og ungdomskorps under ledelse av Eivind Sommerseth som sto for både åpning og arrangement.


Neste aktør ut var Kor Trivelig i Åa, med sin dirigent Morten Ludvigsen. Øverst til venstre skimtes Kjerringa med staven i Ingulv Aunes skikkelse.


Bindalseidet Songlag med  Ann Kristin Halsen som klokkeren solist på Trondheimsnatt. Karl Erik Solum akkompagnerer på gitar.


Terråk Skolemusikk under ledelse av dirigentlegenden Kjell Stokland.


Bindalseidet Skolemusikk med dirigent og trompetsolist Eivind Sommerseth.


Slengbuksemafian representerte Bindal under fylkesmønstringen i UKM, og i dag viste de hva de var god for på Vonheim. Og de overbeviste, selv om slengbuksene glimret med sitt fravær.


Alle tre korpsene slo seg sammen til et heidundrende avslutningsnummer, med den treffende tittelen Glade musikanter.


Kjell Stokland i velkjent stil.


Kakebordet var som vanlig velfylt og populært.


Morten Ulrichsen kan mer enn å spille tuba, her annonserer han vinnerne av lotteriet, nesten uten å lese feil.


Mads Bjørnar Reppen ble dagens gladeste vinner, han stakk av med denne fine fruktkurven.

 

Adrian Jørgensen, fra Joker Bogen til Kiev!

l dag kunne Namdalsavisa bringe nyheten om at Adrian Jørgensen skal forsterke årets norske MGP-vinner JOWST under den internasjonale finalen i Kiev. Selv synes Adrian at det er stort for en bindaling å få være med på dette. For egen regning må jeg vel legge til at hvis en kommer fra Bindal, er det vel ingen ting som er umulig. En ting er i hvertfall sikkert; Alle Adrians venner og sambygdinger gleder seg over at han får være med på dette, som føyer seg inn i rekken av framganger han har hatt siden han gikk nesten helt til topps i The Voice for noen år siden. For Adrian har ikke lagt seg til noen nykker, har er den samme hyggelige gutten som han bestandig har vært. I dag møttes vi for en skikkelig Adrian Jørgensen/Joker Bogen fotoshoot. Og det passet meg veldig bra, Adrian Jørgensen og Joker Bogen står høyt på alle lister jeg måtte finne på å lage!


Namdalsavisa bruker nesten hele forsiden på å fortelle at Adrian skal hjelpe Norge til seier i MGP-finalen. Hvem skjuler seg bak avisa mon tro?


Selvfølgelig er det Adrian som skjuler seg bak dagens Namdalsavis.


Ivrig lesing av artikkelen inne i avisa.


Torlaug Ulrichsen liker godt å ha Adrian som kunde i butikken sin, og stiller mer enn gjerne opp for å promotere ham.


Som den alltid hjelpsomme og hyggelige fyren Adrian er, tilbød han seg å stå i kassen en stund, som en gjenytelse. Kunde Gunnar Larsen var nok en smule overrasket over hvem som slo inn lørdagshandelen hans.


Med kyndig veiledning av Torlaug gikk det veldig bra.


Morten er skeptisk av natur, men måtte bare innse at det han har brukt måneder og å år på å lære, tok Adrian på mindre enn et minutt.


Adrian etterlater ingen tvil om hva som er favorittbutikken hans.

Heilhornet, Norges vakreste fjell?

Er Heilhornet, eller rettere sagt de tre fjellene Heilhornet, Kula og Lisshornet de vakreste fjellene i fedrelandet? Et sånt spørsmål vil selvfølgelig ikke ha noe fasitsvar. Men jeg er nok ikke alene om å mene at dette er fjell som kommer høyt på listen over vakre, flotte og spektakulære fjell. Radiomannen og forfatteren Leif B. Lillegård omtalte dem i sin tid som de første nordnorske fjellene, i samisk tradisjon er det hellige fjell, og for alle oss som bor rundt dem, er det selve kulissen for våre liv. Selv blir jeg aldri lei av å se på dem, og selv om jeg på ingen måte er noen fotograf, knipser jeg stadig bilder av dem. Her har jeg samlet noen av bildene jeg er rimelig godt fornøyd med.


En dag tidlig i desember dukket dette fenomenet opp, det varte bare noen få minutter, men heldigvis rakk jeg å få foreviget det.


En ettermiddag i februar med fullmåne over Hornan.


Novemberdager kan også være fine.


Nattbilder med måneskinn mislykkes jeg som oftest med, men dette ble ikke så verst.


Bak vedstabelen skinner Hornan i all sin prakt.


Forsommerkveld med utsikt til Hornan.


Midt på natta like etter St. Hans.


Snødekte horn i ettermiddagssol.


Slett ikke bestandig at man ser Hornan, her er toppene gjemt i skylaget.


Ofte er lyset nesten magisk, og nesten aldri helt likt.


Maidag med speilblank fjord å speile seg i.


Juninatt med fullkommen harmoni.

Ny dekor ved Lona bru

Jeg kjører ikke så veldig ofte forbi busskuret ved Lona bru, men de gangene jeg gjør det, kjører jeg ikke forbi uten å stoppe. I går fikk jeg til min store og helt uforbeholdne begeistring se at busskuret har blitt dekorert med med nydelige blomster utført i høykvalitets finèr. Og disse var malt i fine farger med sikker penselføring. Jeg vet ikke hvem som står bak utsmykningen, men jeg vet jo at Kongsmoens egen stjernereporter og handyman deluxe, Birger Aarmo, ville vært fullstendig i stand til å utføre dette. Det skulle heller ikke forbause meg om kulturpersonligheten Inger Sofie Aune Johannessen kan stå bak. En annen teori er at dette kan ha sitt utspring i det vitale meksikanske miljøet på Kongsmoen. En ting er i alle fall sikkert, på Kongsmoen vet man å ta vare på sine signalbygg!


Jeg lar meg mer enn gjerne avbilde i busskuret på Lona, selv om jeg er avhengig av litt ekstra heroinknekk i knærne hvis jeg skal stå oppreist inni skuret.


Også for våre barnebarn har det blitt obligatorisk å stoppe på Lona for fotografering. Her er det prinsesse Emma som villig poserer for fotografen.


Jeg skulle gjerne visst hvem som står bak disse smakfulle dekorasjonene, slik at vedkommende kunne fått den anerkjennelsen som vedkommende fortjener.


Arbeidet er svært forseggjort.


Som dere ser er det ikke bare fronten inn mot vegen som er dekorert.


Og på baksiden av busskuret flyter Kongsmofloden uanfektet forbi.

Waterfalls

Den siste tiden har regnet øst ned over oss. Det er så oppbløtt overalt at en må være forsiktig med hvor man går. Men som den positive mannen jeg er, velger jeg ikke å fokusere på det. Neida, jeg fokuserer heller på de flotte og stilige fossene som virkelig kommer til sin rett når vannføringen blir som nå. Så selv på en real gråværsdag som i dag, er det flotte naturopplevelser som ligger og venter på deg, selv på en biltur til Namsos.


Brudesløret i Kolbotnet er et kjent landemerke mellom Foldereid og Årsandøya.


Enda et bilde av brudesløret.


Ikke ofte å se såpass vannføring i fossen ved Svaberget camping.


Denne fossen er vel til vanlig å regne som en bekk. Ikke vet jeg hva den heter heller, men den er å finne ved Bogan mellom Foldereid og Kongsmoen.


Skogafossen på Høylandet er et mektig syn når vannføringen er stor.


Enda et bilde av Skogafossen.

Reklamens makt

Joker Bogen har vakt en smule oppsikt med sine reklamefilmer på sin Facebookside. Her skal dere få et unikt innblikk i hvordan en av disse lett humoristiske reklamefilmene blir til. 


Dette er sluttscenen i Joker Bogens siste reklamefilm, med fokus på frukt.


Dette er en såkalt sjokkselger, inni den er det meningen at Joker Bogens forholdsvis storvokste styreleder Morten Ulrichsen, skal plassere sitt legeme.


Her er daglig leder Torlaug Ulrichsen i gang med å skjære hull i kartongen som skal inneholde Mortens hode og et nennsomt utvalg frukt.


Torlaug er spent på om Mortens hode går gjennom hullet hun har laget. – Morten har stort hode også, sier hun….


Men det var ingen grunn til bekymring, Mortens hode passerte åpningen med god margin.


Utrolig nok fikk Morten plass inni sjokkselgeren også.


Så er Morten på plass, og Torlaug kan dandere frukten rundt Morten, både omtalt som grønnsak og nedfallsfrukt.


Torlaug ser fornøyd på sluttresultatet, hun har bestandig ment at Morten er litt av et fruktfat.


Innbydende og kreativt sluttresultat.


Her er den kjedelige varianten av fruktutstillingen som møter de fleste kundene hos Joker Bogen denne uka.