Nye t-skjorter

Joker Bogen lanserer nå Bindal-t-skjorta med Heilhornan som motiv. Jeg fikk være med sjefs-joker Morten Ulrichsen til Rørvik i dag for å hente t-skjortene hos Rørvik reklame. De er de som har trykket opp Joker Bogens nye kolleksjon av t-skjorter. 


Sten Moe hos Rørvik reklame og Morten Ulrichsen hos Joker Bogen poserer fornøyd med de nye t-skjortene.


For å teste ut om dette er et salgbart produkt, stanset vi på en tilfeldig gård på veien mellom Rørvik og Kolvereid. Der traff vi Ingebjørg Eidshaug og Sigmund Johansen. Og de nølte ikke med å kjøpe seg t-skjorter. Når Bindals-skjorter er så lettsolgte i Nærøy, tolker vi det som et kvalitetsstempel.


Hos Joker Bogen gleder sommervikar Ola Marius Hanssen seg til å selge t-skjortene.


Torlaug og Morten hos Joker Bogen gleder seg over å kunne tilby turister og fastboende de nye t-skjortene. Lisbeth Borgen i bakgrunnen har sin egen variant av Heilhorn-t-skjorte, en litt flatere utgave.


Den første skjorta på utstilling i taket over kassen.


Ettersom det er jeg som har tatt bildet som er trykket på t-skjortene, måtte jeg selvfølgelig sikre meg et eksemplar.


Originalbildet.

Morten besøker Bondefrøken på egen hånd

I går snek Morten seg til å besøke Bondefrøken uten at jeg fikk være med. Og både han og Bondefrøken har teppebombet meg med dårlige mobilbilder som liksom skal vise hvor hyggelig de hadde det uten meg. Bondefrøken fortalte meg nylig at høna hennes hadde dødd, bare få uker før bryllupet, men det ser virkelig ikke ut som at det tynger henne særlig. Og Morten virker mer fornøyd og mye slankere enn han er i virkeligheten. Bare for at han fikk Bondefrøken for seg selv. Og sikkert også for at han har inngått sponsoravtale med henne. Han får brudekjolen hennes full av reklame for seg selv og Joker Bogen, i bytte mot noen sekker poteter. Tro endelig ikke at jeg er misunnelig på Morten, men han bør dog huske på at det var jeg som fant Bondefrøken først!


Potetlevering, javel, er det noe å bli så sprudlende glad for?


Morten ser også veldig glad ut. Muligens på grunn av sponsoravtalen med Hilde. Han sponser poteter til bryllupet mot at hun har hans bilde og teksten Joker Bogen på brudekjolen.


Syns faktisk at Morten gjør seg unaturlig slank når han poserer for Hilde.


Helt tydelig at Morten føler seg veldig kul når han besøker Bondefrøken uten at jeg er med.


Er vel ingen grunn til å juble sånn over noen skarve potetsekker. Nei, det er nok heller jubel for at Morten kom alene denne gangen.

Landskamp Norge-Tyskland

En sjelden begivenhet i vår vesle bygd foregikk i kveld. Landskamp i fotball mellom Norge og Tyskland har så vidt meg bekjent aldri forekommet her før. Bygdefolket stilte med sine beste kvinner og menn mot et tysk landslag av tyske turister som oppholder seg hos Bogen Feriehus for tiden. Den lokale svinmærforeningen tok ansvar som medisinsk personell under kampen, en oppgave de skjøttet på helt utrolig vis. Publikum hadde det også møtt opp mange av, og når tidligere Rosenborgspiller Lasse Holten stilte som dommer, ble det en flott og underholdende kamp med profesjonell ramme. Selv fikk jeg æren av å være speaker, ettersom jeg snakker flytende purktysk i tillegg til mitt eget morsmål. Og kampen, hvordan endte den? Jo, som vanlig når Tyskland spiller var det lenge jevnt, men ved full tid stod det 5-3 til Tyskland. 


De to landslagene sammen med dommer og medisinsk støtteapparat før kampen.


Kampen hadde ikke vart lenge før de medisinsk ansvarlige så seg nødt til å tre i aksjon.


Det var Bjørn Øvergård som etter deres oppfatning trengte behandling.


Rainer Hönow, Hilde Dolmen, kampens store spiller Hartmut og Martin Kjølstad sparte ingen ting under kampen.


Turistvertinne Hilde Dolmen fikk førstehjelp med makeupen under kampen.


Hilde Dolmen med ballen i beina, leverte en oppsiktsvekkende god kamp.


Her gjør jeg seiersintervju med kampen store spiller, tyske Hartmut.


Kampens store prestasjon, Hartmut setter ballen utagbart forbi Norges keeper Fredrik Skillingsås, mens forsvarsklippen Bjørnhild Bergh er hjelpeløs tilskuer.


Selv fikk jeg behandling av svinmærforeningen under kampen, og ble også tilbudt assosiert medlemskap i deres eksklusive forening.


Turistvert og fotballspiller Magnor Dolmen var strålende fornøyd med både kampen og svinmærforeningens innsats.

Satte verdensrekord

Som aller første medium kan Terjes Superblogg i dag bringe nyheten om en ny verdensrekord. I løpet av lørdag fraktet M/F Leka 1001 passasjerer over Lekafjorden. I følge billettør Tor Martin Holand på ferga, er dette ny verdensrekord på dette sambandet. I den forbindelse foretok jeg sammen med min svigerfar en reportasjereise til Leka i går kveld. Da ble det også tid til å se på på fjellknauser og andre attraksjoner som sagaøya Leka har å by på.


En stolt verdensrekordholder Tor Martin Holand. På lørdag fikk han 1001 passasjerer gjennom billettsystemet sitt.


Skipper Odd Aakvik med sitt mannskap Tor Martin Holand og Frode Fjær måtte gå fem ekstraturer i tillegg til de ordinære avgangene, for å sette sin nye verdensrekord på sambandet Gutvik-Skei. Som det klart framgår av bildet, klarer de lett å bevare sinnsroen på tross av ny rekord.


På Leka beskuet vi blant annet dette landskapet.


Fjellene på Leka er helt ekstraordinært forseggjorte.


Også på Leka traff vi Morten Ulrichsen, han er allestedsnærværende.


Også min svigerfar fikk komme opp på broen på Lekaferga, en smule preget av de overveldende inntrykkene.


På tur til Gutvik ble Lekaferga tatt igjen av hurtigbåten Foldafjord.


Helt uten respekt for den nye verdensrekordholderen, bare kjørte Foldafjord fra Lekaferga. Rolig eskorte hadde kanskje vært mer passende denne gangen.

Ina og bestefar

I dag så trilla jeg bestefar i trillebåra. Trillebåra veltet to ganger fordi han var så tung. Derfor måtte vi bytte så jeg fikk sitte i trillebåra i stedet. Så kom Hanne ut og hun løp etter meg og stanget meg masse fordi hun trodde jeg hadde melk til henne. Hun satt i fanget til bestefar i stolen i stua fordi vi syntes det var koselig å ha besøk av henne. 


Det er artig å trille bestefar i trillebåra.


Når trillebåra velta, så flira vi høgt begge to.


Så må vi prøve igjen.


Men bestefar er så tung at trillebåra velta igjen. Og vi flira enda meir.


Så måtte vi leik med lillekalven Hanne. Kalva e så artig å leik med.


Når æ spring, så spring kalven etter.


Bestefar er litt tullete, så da fikk kalven og jeg sitte i fanget til bestefar inne i stua. Det var kjempeartig.

Hilsen Ina som er barnebarnet til bestefar. 

Sommerfesten på Horn

Sommerfesten på Horn, det er ikke sikkert at alle kjenner til denne festen. Men det burde dere. På det vesle stedet Horn like nord for Brønnøysund, arrangeres det annethvert år en aldeles utrolig hyggelig musikkfest like ved fergeleiet. Dette er et realt spleiselag der alle musikere og medhjelpere stiller opp frivillig uten betaling. Men tro endelig ikke at det er laber kvalitet på artistlista av den grunn. Dette skyldes nok ikke minst det kolossale nettverket i musikk-Norge som primus motor Trond Sverre Horn og hans ektefelle Anita Bøygard har. Og jeg skal ikke legge skjul på at jeg særlig ser fram til å få oppleve Anita og hennes søster Tove opptre som duoen Bøygard. Dette er countrymusikk fra aller øverste hylle, og dette blir deres første opptreden på to år. Bare det gjør det til en begivenhet. Og jeg skal dit den 2. juli, ikke bare som publikummer, jeg har faktisk blitt spurt om å være konferansier. Og en slik mulighet må man være mer enn middels stor idiot for å la gå fra seg. Jeg er både beæret og smigret over å bli vist en sånn tillit. For et par dager var min tildels bedre halvdel og jeg på Horn for å beskue festivalområdet, og for å få prøve en av Trond Sverre Horns sagnomsuste fiskemiddager. Og som ventet innfridde den, og når vi i tillegg fikk dessert fra Anita Bøygards hånd, med et fransk navn jeg slett ikke husker, ble dagen en uomtvistelig suksess. Facebooksiden til Sommerfesten på Horn finner du her.


For å sitere Hellbillies, “været va tungt og grått, skodda kom sigande….”, men det er bare for å ha gjort unna gråværet før Sommerfesten.


Tommel opp for en strålende sommerfest fra både Trond Sverre Horn og meg.


Trond Horn er stødig kaptein på Sommerfest-skuta, og det dreier seg absolutt ikke om denne skuta her altså.


Anita Bøygard og Trond Sverre Horn sentralt på festivalområdet, akkurat som de er sentrale i arrangementet, og sentrale i det musikalske på Sommerfesten på Horn. Sammen er de mest kjent for sin Johnny Cash/June Carter-tribute.


Trond Sverre Horn hadde ingen vesentlige innvendinger da også min kone ville være med på et bilde sammen med ham, eller var det sånn at lot hun seg overtale? Jeg husker ikke helt, det er tross alt to dager siden.


Trond Sverre under-Horn.


Trond Sverre over-Horn.

Steinkjer Janitsjar

Denne helga har stått i korpsmusikkens tegn. Steinkjer Janitsjar var på blåtur, eller rosatur som det het denne gangen. Og de hadde valgt å legge turen hit til Morten Ulrichsen og mitt sitt rike. Lørdag holdt de en aldeles strålende konsert ved Joker Bogen, Og lørdagskvelden gjorde vi gjenvisitt til dem ute på Sømliøya, der vi underholdt dem med det vi er best til. Morten Ulrichsen med tubaspill og jeg med skitprat. Stor takk til Steinkjer Janitsjar som kastet glans over Bogen denne helga, og som tok så godt i mot oss da vi ankom Sømliøya, helt uventet for nesten alle i korpset. Det var veldig hyggelig for for både kjøpmann og bonde, og også for våre stakkars fruer.


Steinkjer Janitsjar gjorde storslagen entre da de kom marsjerende og spillende over legendariske Bogen bru. Dette er det historisk sus over.


I front hadde Steinkjer Janitsjar en helt ekte drillpike, innimellom kastet hun staven så høyt at mange i publikum ikke trodde at den ville lande igjen.


Til et av numrene hentet  de inn dirigent fra publikum, og tilfeldigvis var det den meritterte korpsdirigenten Tom Antonsen. Snakk om flaks!


Etter konserten inviterte Morten på kaffe og vafler i Olavshallen.


På kvelden tok vi turen ut til Sømliøya leirsted, der korpset bodde denne helga. Her holder jeg på med et seriøst foredrag om forskjellige temaer, blant annet om hvordan man best takler livet som kjendis.


Senere ut på kvelden var det Mortens tur til å briljere med imponerende tubaspill. Tubaist Jan Morten Havstein måper av beundring, mens Terje Dammen blir rørt til tårer av tonene Morten tryller fram.


Morten høstet fortjent jubel og applaus da han leverte fra seg tubaen til dens eier.


Jan Morten Havstein understreket flere ganger i løpet av lørdag, at han er singel. Han er mottakelig for forslag fra single kvinner som liker menn med stor tuba.


Kvelden inneholdt også quis, og bråkebøtta Liv Irene Bang havnet i heftig diskusjon med quismasteren om flere av svarene. Har hun ikke fått rett til nå, så pågår nok disputten enda.


Så var det på tide for oss å vende nesa mot fastlandet igjen, iført nye luer fra Steinkjer Janitsjar. Torlaug måtte bruke flytevest, mens Morten flyter av seg selv.