Tilbakeblikk på bloggåret 3

Juli var også en måned med stor aktivitet på bloggen, derfor blir det et lite utvalg av bilder fra juli i denne omgangen.


Martin fra Matkroken Bogen ble etterhvert helt rå til å posere i moteplaggene fra Matkrokens sommertelt.


Noen av mine poseringer ble nok litt “over the top”. Det kan jeg se nå i ettertid.


Første innslag om mitt favorittbusskur kom i juli. Lona bru, det skulle etterhvert bli mer…..


I juli dokumenterte jeg også hvilken rivende utvikling det har vært på de mobiltelefonene jeg har hatt.


Jeg debuterte også som konkurranseløper denne måneden. Her et bilde fra den eneste treningsøkta foran løpet.


Jeg var også på en to dagers feriereise, og ved Røros fant jeg denne fryktelig upraktiske utedoen.

Tilbakeblikk på bloggåret 2

Juni var også en morsom måned i bloggsammenheng. Her er noen bilder fra den måneden.


Jeg skaffet meg en sprittusjtatovering inspirert av bloggkollega TCMN sin berømte tatovering. Usikker på hvem jeg liker best.


Jeg sosialiserte meg også med kyrne, så det skulle bli enklere å ta bilder sammen med dem utover sommeren.


Jeg fikk også silikonpupper i juni, enkelt å fikse selv med silikonspray og truseinnlegg som bandasjer. Genialt syns jeg, nå har jeg silikonpupper uten å ha disse store jurene som andre bloggere må gå rundt med.


Prøvde meg også på alternativ tomatsuppe, men den ble bare kvalmende.


Under prøving av truser i sommerteltet til Matkroken, oppdaget jeg plutselig at noen tyske fisketurister ble veldig nyssgjerrig på hva som foregikk.

Tilbakeblikk på bloggåret

De neste dagene skal jeg legge ut noen bilder fra året som har gått her på bloggen. I kveld blir det bilder fra mai, den første måneden etter at jeg startet opp bloggingen igjen.


I mai ble min yngste datter konfirmert, og da bakte jeg sunne cupcakes til hennes store dag.


Mai hadde også noen riktig varme dager da jeg fant det hensiktsmessig å kaste klærne.


Jeg ble sponset med ny vernebukse, eneste feilen med den var at mobillommen var for liten. Men sånt lar seg enkelt løse.


Mai er også måneden for å slippe dyrene på beite, det er like moro hver gang.


Jeg fortalte også om det nokså hardbarkede MC-miljøet i bygda, dette er ikke for pyser.


Morten viste også fram sin myke side som jovial kokk, Matkrokenkokken.

Julekalender 24. desember

På julekalenderens aller siste dag har vi trukket den siste vinneren av eksklusive premier. Premien i dag er en engleuro i halm, en rull med antikt gavebånd og en remse med norske flagg til juletreet. Og ikke minst en drømmedag med Morten der vinneren kan tilbringe en hel dag på butikken sammen med ham. Der kan vinneren få legge kartong inn i pressa, hjelpe til med å tømme panteautomaten, lære å bruke kaffemaskinen og de andre oppgavene som Morten har. Morten vil også bidra med ramsalte historier fra sin tid som sjømann i utenriksfart. Og vinneren er: inger. Inger har lagt igjen e-postadressen, så hun skal få beskjed.

Da takker Matkroken Bogen og Terjes Superblogg for alle kommentarer og hyggelige tilbakemeldinger på julekalenderen. Og ikke minst, GOD JUL til alle som har fulgt med.


Dette er den delen av premien som er helt konkret, gjenfunnet på lageret i en pose som nok er fra 1970-tallet.


Her viser Morten fram premien.


Kanskje vinneren kan ta med strikketøy og ha en koslig strikkestund ved kaffebordet sammen med Morten. Det tror jeg Morten hadde satt pris på!

Julekalender 23. desember

Lille juleaften er en av årets aller travleste dager på Matkroken Bogen. Der skiller den seg nok ikke så mye fra andre butikker. Jeg tok meg en runde og loddet stemningen, og den må sies å være upåklagelig.


Elisabeth, Thomas og Viviann, på juleferie i Bindal, måtte selvfølgelig en tur på Matkroken og handle det siste til jul. Og se på linselusa Morten!


Hvem av betjeningen kan dette være?


Edgar Hermanstad Dahl satser på klementiner, melk og julepølser til jul. Dette er førøvrig den eminente gitaristen som spiller i samme band som Adrian Jørgensen.


Tina må ta seg en pause etter å ha buksert jekktralla med en pall brus nesten på plass.


Den siste svingen må far sjøl ta seg av. Han har håndtert ufattelige mengder drikkevarer i sitt liv.

Pepperkakehus

Vi har lange tradisjoner for å lage pepperkakehus til jul. I år har jeg laget mitt eget pepperkakehus, egentlig er det et apotek. Jul og julefeiring kan by på forskjellige helsemessige utfordringer, og det er dette jeg har hatt i tankene når jeg har pyntet mitt eget pepperkakehus. Jeg har stor sans for å forene det dekorative med det nyttige.


Som blogger er det helt naturlig for meg å bruke rosa melis når jeg pynter huset.


Her er pynten jeg bruker i år. Allergitabletter, fluortabletter og to typer Paracet.


Her er huset ferdigpyntet.


Fint plassert på en liten isoporplate, skal forestille snø det da.


Utrolig fornøyd med resultatet. Dette er både dekorativt og praktisk. Hvis man kommer opp en morgen i romjula og er en smule indisponert, kan man bare ta en jafs av taket. Paracet og allergitabletter kan hjelpe bra mot romjulshangover. Og fluortabletter er veldig nyttig for å styrke tennene i en tid med mye søtsaker.

Julekalender 22. desember

Dagens luke i julekalenderen er i sin helhet viet til Tina, Matkroken Bogens festlige og fargerike ferievikar. Nå til jul er hun på plass igjen og gjør butikken til en enda mer morsom plass å handle enn til vanlig. Og det er godt gjort. I går hadde Tina oppgaven med å servere gløgg til musikantene i korpset og til de som hørte på. Tina har evnen til å gjøre hverdager til fest.


Tina med gløgg.


Strikketøyet er aldri langt unna når Tina er til stede.


Hvert ledig øyeblikk blir brukt til strikking, livet er for kort til å kaste bort tiden på å tvinne tommeltotter. Det tror jeg Tina tenker.


Gløgg og pepperkaker til folket, de kan det å lage god stemning hos Matkroken Bogen.

Julekalender 21. desember

I dag er det ekte julestemning på julekalenderen. Det har etterhvert blitt en tradisjon at bygdas korps, Fønix skole- og ungdomskorps, spiller julemusikk utenfor Matkroken Bogen den siste lørdagen før jul. Så også i dag, de spilte den ene juleklasikkeren etter den andre. Avslutningsvis spilte de Vårres Jul av Hans Rotmo, og da følte alle tilhørerne at julestemningen hadde nådd ut til alle kroppsdeler.

Fønix skole- og ungdomskorps spilte fra Matkrokens utescene.


Konsentrerte og flinke musikanter sørger for julestemning.


Dirigent Eivind Sommerseth svinger taktstokken (ser ut som en strikkepinne) samtidig som han hindrer vinden i å blåse vekk kornettistens noter. Multitasking.


Korpsets begavede tubaister. Stødige karer med betydelig musikalsk talent, Svein Kristian Garnes og selveste Morten Ulrichsen.

Julekalender 20. desember

Det nærmer seg julaften med lange seige skritt, og det er på tide å sjekke ut om juletrepynten er boks. Det vil si, her i huset har vi den i en eske, men det er sikkert noen som oppbevarer den i en boks også. Men det jeg egentlig mente å si var at man kanskje bør sjekke om man har det man trenger for å pynte treet slik man helst vil ha det. Også dette kan Matkroken Bogen hjelpe deg med.


Disse store røde juletrekulene er Mortens favorittjuletrepynt.


Dette er juletrepynt av høy kvalitet, disse kulene er nærmest uknuselige, og de kan gå i arv fra generasjon til generasjon. Så selv om de koster litt mer enn standard kuler, kan det godt hende at det på sikt lønner seg å investere i disse.


Her viser Morten fram de minste røde kulene han for tiden kan tilby, dette er også kvalitetsvarer. Men de har neppe samme holdbarhet som de store kulene. Det er også verdt å merke seg at Morten etterhvert har begynt å løfte hodet litt brattere. Dette for ikke å etterlate et inntrykk av at han holder på å utvikle tendenser til dobbelthake.