Violet Road – Akustisk maktdemonstrasjon

At et band av Violet Roads kaliber kommer til Bindal, og til ungdomshuset Vonheim på Sørhorsfjord er nesten naturstridig, men desto mer gledelig. I går kveld sto de altså på scenen på ungdomshuset vårt, og spilte, pratet og showet i to samfulle timer. Violet Road har flere ganger, av mange forskjellige, blitt omtalt som Norges beste band. Og etter maktdemonstrasjonen i gårkveld, er jeg mer enn villig til å gi dem rett. Sånt er selvfølgelig vanskelig å sammenligne, men det er lett å fastslå at de tilhører den ypperste eliten av norske band og musikere. Og helt uten diskusjon er de blant de aller morsomste. De fortalte innimellom sangene, historier fra oppvekst og karriere, som fikk folk til å vri seg av latter. Mange kjente standup-komikere er ikke halvparten så morsomme. Konserten, eller showet som de selv foretrekker å kalle det, var veldig elegant bygd opp. Det startet rolig og neddempet, og bygde seg opp til store høyder mot slutten. Da kom også alle deres store hits som perler på en snor. Kjetil Holmstad-Solberg er bandets hovedvokalist, men samtlige bandmedlemmer står for utrolige vokale prestasjoner. Noe de til fulle viste da de steg ned på gulvet foran publikum, og framførte en av sine sanger a capella, helt uten lydforsterking. Et annerledes og veldig fint innslag som gikk rett hjem hos publikum.

Dette ble en kveld der det var helt tydelig at både band og publikum til de grader koste seg. Underveis takket bandet alle som gjorde showet mulig, alle fra Lisbeth Berg-Hansen som var den som de tok kontakt med da de planla turneen, til de de som hjalp til under arrangementet. Selv de som hadde bygd ungdomshuset i sin tid, fikk takk fra scenen. Det siste utdypet bassist Hogne Rundberg etter showet. – Dette er et av de beste lokalene vi har spilt i. Både sal og scene er veldig god for lyden. Og når lyden blir god, er det ekstra morsomt å spille, utdypet han. – I tillegg var jo publikum helt fantastisk.

Egentlig var alt helt fantastisk denne kvelden, Violet Road leverte på et nivå som nesten er vanskelig å fatte, musikalsk, sangmessig, stemningsmessig og ikke minst på humor var det bortimot optimalt. Publikumskontakten var enestående, og det må også sies at publikum ikke var av det vanskelige slaget heller. Applaus og jubel satt løst, og etter langvarig stående applaus kvitterte bandet med flere ekstranummer. Kort oppsummert: EN FANTASTISK AFTEN.

Violet Road hadde publikum i sin hule hånd fra første tone.
Sjelden eller aldri har publikum på Vonheim fått så god valuta for pengene.
Håkon Rundberg hentet fram saxofonen under et par av sangene, og publikum reagerte med jubel på hans spill.
– Det er vel ingen hemmelighet at vi er over gjennomsnittlig interessert i flerstemt sang. Bandet steg ned på gulvet og framførte et nummer a capella.
Flere ganger under konserten, eller showet som de likte å omtale det som, beveget bandmedlemmene seg ned i salen blant publikum.
Hogne Rundberg var ikke snauere enn at han ga en fantastisk danseoppvisning nede på salgulvet.
Vokalist, eller hovedvokalist, Kjetil Holmstad Solberg har en stemme svært få matcher.
Etter showet var det stor trengsel foran merchandise-avdelingen. Folk ville handle, slå av en prat, og ikke minst ta bilde sammen med gutta i Violet Road. Og de var velvilligheten selv.
Korpsdirigent og musiker Eivind Sommerseth var en av mange som sikret seg en signert vinyl. Han var full av lovord om opplevelsen.
Også John Bogen sikret seg en signert vinyl. Og også han var veldig begeistret over konsertopplevelsen.
Denne gjengen fra Sømna, Edvin Olsen med støttekontakter, var nesten euforiske da de forlot Vonheim etter konserten.
Selv handlet jeg kaffekrus i butikken deres, og fikk også både en prat og et bilde.
Espen Høgmo og Hogne Rundberg i samtale med leder i arrangørlaget UL Fønix. Både lokal arrangør og bandet var strålende fornøyd med kvelden.