Sommerteltet hos Matkroken Bogen

For alle som har gått og ventet på muligheten til et shoppingkupp hos Matkroken Bogen er ventetida snart over. I kveld ble teltet satt opp, så nå gjenstår det bare å fylle det med skatter fra lageret. Dette kommer til å bli så bra, her finner man ting man bare kan drømme om å finne andre steder.


Her er grunnmuren på plass, Mortens faste polakk står for det meste av arbeidet.


Morten sjekker at rørene i rammeverket er helt rene, det er viktig mener han.


Ved den minste antydning til støv i røret, blåser Morten det rent.


Mange er ikke klar over at Morten er en habil poledanser, med løs stang som spesialitet.


Foreløpig er det ikke kommet noen varer ut i teltet, men Morten er i hvertfall på plass.


Mens polakken jobber på, later Morten som han gjør noe.

 

Vakker kalv

Stort sett synes vi at kalvene vi får er pene. Men innimellom kommer det kalver som er spesielt pene. Den 17. juni kom det en kalv som vi er enig om er usedvanlig pen. I tillegg har den en farge som er nokså uvanlig. Den har ikke den vanlige NRF-røde/brune fargen, men er mye mørkere uten å være svart. Det er bare haletippen som er helt svart. I kveld fikk den ut på sin aller første luftetur, noe den så ut til å like svært så godt. Og det er en kukalv som har fått navnet Elise. For de som er interessert i sånt, hun er avkom etter 453 Dora og 11427 Framstad.


Litt usikker gange til å begynne med.


Elise er en veldig sosial og kosete kalv.


Ganske så pen ja.


Haletippen er helt svart, kvalifiserer hun til å være trikolor mon tro?


Elise ville gjerne smake på odelsgutten.

Måtte benytte anledningen til å bæsje på plenen.


Elise var mer enn villig til å være med på litt kappløping.

Vinner av giveaway

Da har Morten Ulrichsen trukket ut en vinner av fantastisk goodiebag med Matkrokeneffekter. Morten gleder seg stort over at et stort flertall av de som har kommentert bildene, har kåret ham til den kuleste. Han sier videre at han er svært takknemlig over dette, men at han på ingen måte er overrasket over resultatet. Han er på denne bakgrunn svært tilfreds med at vinneren er en av de som har skrevet hans navn i kommentarfeltet. Og den som kan vente seg pakke i posten er: STINE BRATVOLD. Matkroken Bogen og Terjes Superblogg gratulerer!


Dette er Matkrokeneffektene som snart går i posten til den heldige vinneren.


Og her er den heldige vinneren.


Her signerer Morten bildet som også følger med premien, han vil også signere en Matkrokenpose som selvfølgelig også blir sendt med til Stine.


Signaturen til Morten er nokså ettertraktet.


En stolt Morten viser fram det ferdig signerte bildet.


Til ære for vinneren viser Morten fram en ny positur, den har han tenkt ut på egen hånd, men er vel ikke helt vellykket? Men treningsarbeidet fortsetter.

St. Hans-tradisjoner

Mange tradisjoner knytter seg til St. Hans-feiringen. Det kan være bålbrenning, spising av rømmegrøt og mye mer. det er noe mytisk over denne dagen. En dag som er til minne om Johannes Døperen, men det er vel de færreste av oss som går rundt og tenker på ham nå om dagen. En annen tradisjon mange sikkert har hørt om er å plukke sju sorter markblomster, for så å legge dem under hodeputa på St. Hans-natten. Da skal man etter sigende drømme om den man kommer til å bli gift med. I våre dager da seriemonogamiet har blitt så vanlig, er denne tradisjonen helt utilstrekkelig. Bildene under viser en ny og supplerende St. Hans-tradisjon som etter hvert har grepet om seg.


Hvis man legger sju sorter brennevin under hodeputa St. Hans-natten, drømmer man om hvor mange man kommer til å bli gift med.


Her er det bare å legge seg nedpå, og begynne å drømme.


Bildet er å betrakte som en illustrasjon, jeg er gift, og tenker å la det bli med det ene ekteskapet.


Dette bildet får meg til å tenke på Hanne Kroghs gale slager “Du er så vakker når du sover”.

Silolegging

Her på gården er det silolegging som gjelder, ikke noe rundballer her. Og i år har det vært en utfordrende jobb å få gresset inn mellom regnbygene, og fremdeles gjenstår det mye. I dag er forholdene helt håpløse, slåregn og 6 iskalde grader. Men i går fikk vi inn noen lass, og da er det godt å ha kvalifisert hjelp i siloen. Jeg har to karer i Linjegodsjakke som utfører jobben med et presisjonsnivå og nøyaktighet som bare kan sammenlignes med det som Linjegods sto for i sin tid.


Linjegodskarene i utgangsposisjon, her skal det jobbes.


Selv tar jeg meg en velfortjent kaffekopp mens jeg bivåner Linjegodskarenes jobbing.


Disse to nøyaktige karene sjekker kontinuerlig at siloen er i vater, ingenting overlates til tilfeldighetene.


Et nytt lass er ferdig jevnet, og gutta er tilfreds med vatringen.

 

Giveaway

I dag har vi gleden av å kunne gi bort en fantastisk gave fra Matkroken Bogen til en av bloggens lesere. En skikkelig goodiebag med Matkroken-effekter. I tillegg til effektene fra Matkroken som dere kan se på bildet nederst, legger vi også med en signert Matkrokenpose, og et signert foto av Morten Ulrichsen. Alt dere trenger å gjøre er å kommentere dette blogginnlegget, og legge igjen e-postadressen. Skriv gjerne hvem du synes er kulest på bildene.


Morten er jo godt over middels kul da.


Morten har også begynt å trene på Andrea Badendyck-poseringer.


Denne posituren syntes Morten det var vanskelig å holde lenge nok.


Martin Ulrichsen er ikke så verst kul han heller.

Vanskelig å overgå Torlaug hva kul attityd angår her da.


Dette er premien, bag, caps, øreplugger og drikkeflaske. Og selvfølgelig er solbrillene med i premien!

Kronprinsbarnas skolebytte

Kronprinsparets beslutning om å ta sine barn ut av den offentlige skolen har skapt debatt, forståelig nok. Dette er en avgjørelse som bryter med den tradisjonen som den norske kongefamilien har hatt. Og mange mener at dette er begynnelsen på slutten for monarkiet. Mye av kongehusets legitimitet har vært bygget på en følelse av at kongefamilien på tross av sin spesielle posisjon, har vært en del av folket med sin folkelige framtoning. Kong Olav trikketur under oljekrisen, kong Haralds boblejakker og barnas skolegang i offentlig skole, har vært tunge symboler på dette. Nå tas det viktigste gjenværende symbolet bort. Intet annet med kronprinsparets levesett er vanlig. Selvfølgelig må også kronprinsparet få velge på lik linje med alle andre. Mette Marit må også gjerne reise til Afrika på bistandsreise og posere med en av sine svindyre håndvesker. Men det gir ingen troverdighet. På samme måte som å plassere barna i privatskoler de færreste har råd til, gir slike poseringer inntrykk av at de ikke har kontakt med vanlige menneskers liv. Og det har de nok ikke heller.

Nå skylder jeg å gjøre oppmerksom på at jeg er republikaner av overbevisning. At det å være statsoverhode er noe som skal gå i arv, tilhører en fortid vi skal være glad for er forbi. Ingen ville funnet på å innføre monarki i dag, det skulle tatt seg ut. Grunnen til at monarkiet har overlevd fram til i dag, er den følelsen vi har hatt av at kongefamilien har vært “en av oss”. Dette er de systematisk i ferd med å fjerne seg i fra nå, de fremstår mer og mer som internasjonale jetsetere og kjendiser. Og egentlig er jo det en utvikling som jeg burde applaudere, for jeg er overbevist om at monarkiets tid går mot slutten. Og da er det jo like greit at kongefamiliens medlemmer påskynder denne utviklingen, selv om det sikkert er utilsiktet. Deres tilværelse i en bomullspolstret boble har nok tatt fra dem det meste av kontakt med virkeligheten. Men ettersom dette er en blogg, er det jo litt morsomt at Mette Marit ofte framstår som vaskeekte rosablogger. Veldig opptatt av antrekk og vesker, men også litt av krig og fred og sånn…..

Pakke i posten

I dag fikk jeg pakke i posten fra Proffklær AS. Så når været gjorde at det ble en ufrivillig pause i silolegginga, passet det godt å teste ut de nye klærne fra Blåkläder. Og til alle aktuelle myndigheter, dette er ikke et sponset innlegg, jeg har betalt klærne av egen lomme.


Forventningsfull blogger pakker ut de nye klærne.


Hmm, hva skal dette bety?


Nybuksa er så god at jeg må ligge i den.


Synes jeg har blitt god på Badendyck-posering…..


Denne poseringen var ikke så vellykket, men det er tendenser.

Bloggebua

Under åpningen av kaffekroken på Coop Kongsmoen på lørdag, ble jeg hedret på en måte de færreste bare kan drømme om. Busskuret ved Lona bru var for anledningen flyttet til Coopen og malt rosa som en dedikasjon til meg. Skuret var pakket inn i en nydelig grønn presenning, som jeg sammen med kjendisjournalist Birger Aarmo fikk dra av skuret under en høytidelig seremoni. Og ut av skuret strømmet det meksikanere fra Kongsmoens meksikanske miljø. Dette er en ære jeg setter stor pris på, og jeg skal aldri glemme dette. Jeg vil oppfordre alle til å stoppe ved Lona bru, dere vil ikke angre, der er det en helt egen stemning. Stopp også gjerne på Coopen og kjøp med dere noe godt som dere kan nyte i ro og fred i busskuret. Og ta gjerne bilde av det, og send til meg!


Her planlegger vi hvordan vi skal gjennomføre avdukingen.


Da jeg sammen med Birger Aarmo skulle avduke det nymalte busskuret, strømmet det meksikanere ut av skuret. Kongsmoen har et aktivt meksikansk miljø.


Både Birger Aarmo og undertegnede er veldig begeistret for meksikanere.


Fargerikt alt sammen, Kongsmoen er et fargerikt sted.


Informasjonstavle om det hysterisk viktige stedet Lona bru.


En bukett rosa roser ble meg også til del, overrakt av selveste bestyrerinne Janne Lona, mens ordfører, Coop-direktør og Merkurrepresentant bivåner det hele.

Stor begivenhet

I går var det storslagen åpning av den nye kaffekroken ved Coop Kongsmoen. For uinnvidde ligger denne butikken like ved Lona bru og busskuret der. En rekke notabiliteter var til stede og kastet glans over åpningen, i tillegg til rundt 80 mer vanlige mennesker. Også jeg var invitert for å kaste glans i øynene på de frammøtte, noe jeg selvfølgelig takket ja til. Og ettersom dette er en Coop-butikk, fant jeg det helt naturlig å ha med Matkrokeneffekter som gave. Noen vil kanskje mene at det er å kaste blår i øynene på Coop-folket, og ikke glans. Men gavemottakerne tok det veldig fint, veldig raust folkeslag på Kongsmoen. Etter åpningen av kaffekroken, skjedde det enda mer spektakulære ting. Men det får jeg ikke plass til her. Det blir et nytt innlegg om det senere.


Her klipper selveste bestyrerinnen Janne Lona over båndet, og erklærer kaffekroken for offisielt åpnet. Legg merke til de spreke fargene butikken har fått nylig.


Gaven jeg hadde med var en Matkrokensekk av lettpresenning, med drikkeflaske, solbriller, caps og øreplugger, alt med Matkrokenlogo. Her er det Birger Aarmo som prøver gavene. Han skal padle Canada på tvers senere i sommer, så dette får han god bruk for.


Bestyrerinnen fikk selvfølgelig også en tilsvarende sekk, men hun fikk også en signert Matkrokenpose. Signert av Morten Ulrichsen og undertegnede, en gave som nesten rørte bestyrerinnen til tårer.


Også dugnadsgeneral Johannes Okstad ble tilgodesett med Matkrokeneffekter.


Også selveste ordfører Hege Nordheim Viken i Høylandet kommune, holdt tale, såkalt frihåndstale, det vil si uten manuskript. Min fotograf og jeg fikk gleden av å hilse på henne. Da kom det fram at hun ikke hadde lest bloggen min, jeg regner med at når hun nå har fått sitt bilde her, blir hun også bloggleser. Kan noen gjøre henne oppmerksom på det?


Ingenting å utsette på serveringen!