Strandbilder

I likhet med mange andre bloggere velger jeg nå å publisere dristige strand- og badebilder av meg selv. Føler at det er nok et skritt på veien mot å bli en ekte blogger. Og det er jo en lang og tornefull vei å gå, men enn så lenge viker jeg ikke tilbake for noe. Noe disse bildene også sier alt om.

Vedlikehold av spett

På en gård er det det en mengde vedlikeholdsarbeid av bygninger og alskens utstyr. Særlig nå når det nærmer seg høst er det mye å ta tak i, bokstavelig talt. I dette innlegget skal jeg gi dere et nærmere innsyn i vedlikehold av spettet. Spettet er et uunnværlig og kjært redskap for mange, og har mange anvendelseområder. Men det er ingen grunn til å legge skjul på at det krever en del vedlikehold. Dette er noe man bør ha i bakhodet før man går til det skritt å anskaffe seg sitt eget spett. Kanskje går det heller an å låne spett av naboen, eller så kan jo flere slå seg sammen og ha ett felles spett i nabolaget.


Det første man gjør er å pusse og rengjøre med stålull, dette er helt avgjørende for at det videre arbeidet blir vellykket.


Neste trinn er å påføre Turtlewax.


Man må hverken bruke for mye eller for lite Turtlewax for å oppnå optimalt resultat.


Siste ledd i behandlingen er å smøre inn deler av spettet med spenefett.


Det er den nederste delen av spettet som får spenefett.


Det er viktig å gni fettet godt inn i spettet. Dette gjør at spettet glir bedre, og dermed gjør det lettere å oppnå ønsket størrelse og dybde på hullet du lager.

Vinnerne av Marius Gris t-skjorte

Da har vi trukket ut de to heldige vinnerne av Marius Gris t-skjorte. De to heldige vinnerne er Hege-Eileen Ottem Bakkalci og Beate. De får velge seg t-skjorte fra Marius Gris. Dere kommer til å få en mail fra Marius Gris slik at dere får gitt beskjed om hvilken skjorte dere vil ha. Mange muligheter der. Til dere andre som ikke har vunnet t-skjorte. Dere får muligheten til å handle hos Marius Gris med 25% rabatt til og med søndag 1. september. Dere må da bruke rabattkoden “Terje” når dere er inne på nettsiden deres og eventuelt handler. Nå høres jeg kanskje kjøpt og betalt ut, men jeg lover at dette er kvalitetsplagg som er veldig bekvemme å ha på . Damemodellen er muligens litt små i størrelsen, mens herreutgaven er helt som forventet.


Man kan godt ha et barnebarn på armen selv om man har på seg utepilsskjorta.


Det er heller ingenting i veien for å kysse sin kone iført utepilsskjorta.

Den gamle mopedgarasjen

I serien perler langs vegen, presenterer jeg i dag en perle fra min egen lokale bygdeveg. Bygningen som bildene viser, ligger helt nede ved fylkesveg 523. Fra min barndom husker jeg at eieren brukte huset som garasje for mopeden sin. Senere skaffet han seg både bil og veg opp til huset sitt. Og dermed ble det vel ikke så mye bruk for den gamle mopedgarasjen.

Det er ingen stor og prangende bygning, må vel karakteriseres nærmest som funkisstil.

Ingen moped her lenger.

Lavartene som vokser og trives på langveggen er muligens verneverdige. Kanskje blir hele bygningen fredet med hjemmel i naturmangfoldsloven? Denne laven er så lav at den ikke vokser øverst på veggen.

Ukens ku – Gulli

Da er det igjen duket for ukens ku. denne gangen er 421 Gulli som får æren. Gulli er født 19. april i 2010 og har hatt to kalver. Hun fikk en kukalv 4. juni 2012, og en oksekalv 20. april i år. Det er nesten litt stygt å si det, men Gulli er ei ku det går 13 av på dusinet. Hun melker ikke spesielt godt, har ikke spesielt gode egenskaper hva helse angår, og er heller ikke særlig glad i kos. Men hun funker greit da. Men jeg tror nok at hvis man hadde overført henne til menneskeverdenen, så hadde hun ikke vært en kvinne jeg hadde ønsket å gifte meg med. Selv om hun forsåvidt har utseende med seg. Jaja, nok fjas for denne gangen, her er det ihvertfall noen fine bilder av henne som fotografen har tatt.

Fotoshoot med Baleno

Det er lenge siden min kjære Baleno har fått eksponert seg på bloggen, så derfor tok vi oss en tur med Balenoen i helga. Nærmere bestemt til location Hiller, ikke langt unna her. Dette er en perle, skipsleia går like utenfor der. I det heletatt er det en uimotståelig idyll, derfor måtte jo Balenoen og jeg også prøve å framstå som uimotståelig. Så blir det jo opp til leserne å avgjøre om vi lykkes. Men solbrillene, woodies fra Bøe & Sunde bruker å være et sikkerstikk, regner med at de vil fange det meste av oppmerksomheten.

Høst på Matkroken Bogen

Høsten er kommet til Matkroken Bogen. Tina er tilbake i Trondheim. Martin har flyttet til Namsos og begynt som sykepleierstudent. Sommerteltet med alle de fantastiske tilbudene er tatt ned. Jo, det er høst, men høsten kan jo være en fin tid også på Matkroken Bogen. Men her kommer det et lite tilbakeblikk på Matkrokensommeren.


Som sagt har Martin begynt på sykepleierstudiet, det har nok sammenheng med at Matkroken etterhvert har mange aldrende kunder. Da kan nok sykepleierutdannelse komme godt med i framtida. Mange vil nok si at å slippe Martin inn på sykepleierstudiet sammen med haugevis av 19-årige jenter, vil være som å slippe en rev inn i en hønsegård. Men det mener ikke jeg, Martin ville aldri finne på å utnytte sitt fordelaktige utseende til noe som helst. Han har nok arvet snillgener fra sin mor.


En sommerlig blomster-Morten.


Trondheim er en morsommere by nå når Tina er tilbake der.


Mye moro har vi hatt i sommerteltet, men nå må vi vente til neste sommer.


Martin er flink til å posere, tenk dere når han får på seg sykepleieruniformen……


Tina kjørte rundt med kundene i sommer, tror jeg kommer til å savne det. Og jeg blir litt overrasket hvis Torlaug hiver meg oppi handlevogna og kjører tur med meg. Men det er jo lov å håpe.

Dette var noen glimt fra Matkrokensommeren, det har vært mye moro. Men jeg kan love at vi skal gjøre høsten morsom også. Kanskje graver vi fram nye skatter fra lageret?

Marius Gris-konkurranse

Dette er den store t-skjorteuka på Terjes Superblogg. Ikke før har vi avsluttet Matkrokenkonkurransen, så kjører vi i gang ny konkurranse med t-skjorter i premie. Denne gangen er det to valgfrie t-skjorter fra Marius Gris sin kolleksjon dere kan vinne. Så det er ikke grisete skjorter, derimot helt nye og rene, og etter min mening ganske så kule t-skjorter det dreier seg om.

Pilsen smaker faktisk bedre når man er høvelig kledd.


Noen av de andre t-skjortene deres.


Kanskje kan du finne på et sånt norsk ord som kan komme på en t-skjorte fra Marius Gris, hadde ikke det vært j****g kult eller?

 

Det du må gjøre for å være med i konkurransen om å vinne en av de to valgfrie t-skjortene, er å kommentere på  dette blogginnlegget, samt å gå inn på Marius Gris sin facebookside og like den. Facebooksiden deres finner du her. Da er det bare å melde seg på, kjempekule premier må jeg si. Husk å legge igjen e-postadressen, sånn at vi får kontaktet de som vinner.

Vinnerene av Matkrokenkonkurransen

Da kan vi bekjentgjøre at juryen i Matkrokenkonkurransen har hatt møte, og kåret de 4 vinnerne som får Matkrokens eksklusive t-skjorte i premie. I tillegg vanker det naturligvis signerte Matkrokenposer til de 4 vinnerne. Det skulle blott bare mangle. De 4 som er kåret til vinnere er: Strikkogtov, Ranitajenta, Gamla og Bjørg. Strikkogtovs slagord er også hengt opp i butikken, som en ekstra bonus. Det vinnerne nå må gjøre er å sende ønsket størrelse og postadresse til meg, så vil det etterhvert komme premie i posten.


Forhandlingene i juryen ble innledningsvis avholdt på Matkroken Bogens hovedkontor.


T-skjortene finnes i mange størrelser, denne er så stor at hele toppledelsen i Matkroken Bogen får plass i den.


Morten gliser fornøyd bak kassen, tydelig storfornøyd med det nye slagordet.

Marius Gris

Neida, jeg har ikke fått meg gris. Derimot har jeg fått meg nye t-skjorter fra Marius Gris, et utrolig kult norsk merke som lager t-skjorter med unike norske ord som ikke finnes tilsvarende på andre språk. Så nå er jeg den lykkelige eier av to av disse skjortene. Noen har kanskje fått med seg at jeg liker kule t-skjorter, og disse syns jeg er noe av det bedre jeg har hatt. Gode å ha på er de også, en erfaren t-skjortebruker som meg vet at det er stor forskjell på t-skjorter. Dere kan godt kalle meg t-skjortemannen, men den tittelen har kanskje Knut Nærum enerett på.

Utepils….hvem sier vel nei til det?

Her er jeg enda lenger ute.

Her er jeg både ute og nede.

Etter utepils er det helt normalt med lakenskrekk.

Når lakenskrekken er for sterk, går det ofte sånn….

Også Torlaug hos Matkroken Bogen passer godt i lakenskrekk-skjorta. Hun er kjent for nesten aldri å sove.

Snart kommer det en konkurranse her, der du kan vinne Marius Gris t-skjorter.

HER kan du se alle klærne fra Marius Gris.