Ukens ku, Violeta

Denne ukens ku er 454 Violeta. Violeta er ei ku som gjør lite utav seg, snill og grei og enkel å ha med å gjøre. Hun ble født 4. juni 2012 og har fått to kukalver siden det. Hun har aldri vært syk, så helsekortet hennes har ingen anmerkninger. Hun melker jevnt godt, den eneste minusen er at hun er litt vanskelig å få kalv i. Min datter og fotograf, mener at Violeta er av de peneste kyrne våre. Og det er det vel vanskelig å være uenig i. Violeta er avkom etter 10462 Sørmarka, og har 10 i avlsverdi.


Om det er et smil skal jeg ikke si, men Violeta ser ganske så fornøyd ut her.


Sol i pelsen.


Ingenting er som å spise grønt gress fra bakken.


Do I look pretty?


🙂

 

Morten Ulrichsen har bursdag i dag

Kjøpmann, motorsykkelentusiast, nyfrelst seiler og morsomt menneske Morten Ulrichsen fyller år i dag. Det finner jeg det naturlig å markere her på bloggen. Denne bloggen ville ikke ha vært det samme uten Morten. Morten har bare i begrenset grad hemninger når det gjelder å profilere sin egen person i offentligheten. Og offentligheten har til de grader omfavnet Morten, Han har blitt bloggens mest populære skikkelse, og det er vel neppe en dristig spådom hvis jeg sier at vi garantert ikke har sett det siste av Morten. Gratulerer med dagen fra Terjes Superblogg!


Morten i sitt absolutte ess, på en av sine mange veteranmotorsykler. Han har et lidenskapelig forhold til sine motorsykler.


Aller første gang Morten figurerte på bloggen, juli 2012.


Sammen med Morten testet jeg ut disse lekre sommer-regnfrakkene. Vi kledde dem veldig godt begge to.


Noen ganger er det behov for å holde Morten litt i ørene.


Her lanserer Morten seg selv som “rådmann i butikk” i en eventuell ny storkommune. Han tilbød blant annet profesjonell kontorplass.


Morten er god på å markedsføre varene i butikken sin.


Morten faller av og til for fristelsen til å smake på varene. Men utelukkende de sunne varene.


Morten har utviklet et nært forhold til den berømte blogger og trenings- og kostholdsekspert Hilde Kyllo, alias Bondefrøken.


Morten trer mer enn gjerne på seg uniformen og drar til sin barndoms øy og spiller tuba. Da benytter han også anledningen til å hilse på gamle kjente.


Morten elsker å posere foran kamera. Torlaug, hans livsledsager, tar daglig en bildeserie av ham.


Morten har nylig skaffet seg bindalsfæring, og har på kort tid blitt en habil seiler.


Sammen med Morten driver jeg rådgivningsbyrået Second Cabin, og jeg kan bekrefte at Morten har svært høye etiske standarder.


Hilde Kyllo har lært Morten viktigheten av å holde kroppen sterk og fit. Morten er svært lærenem når Hilde instruerer.

Ukens ku, Anja

På oppfordring kjører jeg en ny runde med ukens ku. Jeg bruker min datters bilder av kyrne, hun har spesialisert seg på å ta bilder av dyr, og det er veldig fine bilder etter min oppfatning. Første ku ut er 465 Anja som er født 24. mars 2013. Hennes første og hittil eneste kalv fikk hun 1. september 2015, en kukalv. Anja er ei svært snill ku, hun har aldri løftet en klauv i forbindelse med melking. I tillegg er hun både frisk, og melker svært godt. Hun er rask å melke, uten at hun lekker melk utenom melkingene. Og som bildene viser, er hun pen også. For spesielt interresserte, kan jeg opplyse at hun er datter av 10540 Eik, og hun har en avlsverdi på 19.


Anja ute på beite ei lys sommernatt.


På de fleste beitene har kyrne våre tilgang til skogholt.


Hvis man tenker etter, så ser Anja like snill ut som det hun er.

Bondefrøken gifter seg

Dagens store begivenhet i regionen er at Hilde Kyllo, alias Bondefrøken, gifter seg med sin utkårede Jo Arne i dag. Bryllupet vekker stor oppmerksomhet, det er blant annet hovedoppslag i dagens utgave av Namdalsavisa. Som noen har fått med seg, så er Bondefrøken en god venn av Morten Ulrichsen og meg. Dessverre hadde vi verken helse eller anledning til å kunne delta i den store begivenheten, men i går kveld hadde vi en liten samling der vi så for oss hvordan det kunne gå for seg når Bondefrøken blir smidd i hymens lenker. Fra oss går de hjerteligste lykkeønskninger til Høylandet, til det som er det nærmeste vi kommer et kongelig bryllup på våre kanter. 


Slik tror vi kanskje det vil fortone seg når Hilde og Jo Arne har sagt ja foran presten.


Vi tror at Hilde kommer til å ta av helt nedover kirkegolvet, mens Jo Arne kommer til å være mer fattet.


Det er et år siden jeg ble kjent med Hilde, dette er bildebeviset på at jeg traff Hilde før Morten, han har i det siste begynt å besøke henne uten at jeg får være med.


Hva Hilde viser Morten på mobilen sin må gudene vite, men morsomt er det tydeligvis.


Jeg ble vist den store tillit å få slippe fri høna til Hilde, men dessverre døde den etter en tid.


Hilde har enorm omsorg for Morten, hun har sympati med ham fordi han er så mye eldre enn meg.


Noen ganger er det oppløftende for Hilde å få besøk av oss.


Som dere ser, det er meg Hilde stoler på når det gjelder å lage sunn og næringsrik mat.

Himmelblå og Ylvingen

Så fikk også jeg oppleve Ylvingen og Himmelblåkafèen. Dagen etter Sommerfesten på Horn, var alle artister og dugnadsfolk invitert til Ylvingen på middag og hyggelig samvær på Himmelblåkafèen. Denne kafèen er i full drift nå, og jeg skal ikke legge skjul på at det var veldig morsomt å komme dit sammen med de fantastiske folka som laget Sommerfesten på Horn. Da tenker jeg både på artister, festivalledelse og ikke minst fotfolket som sto på som bare rakkern hele lørdagen. Det ble en kjempeflott dag i Himmelblålandet, preget av musikk, latter, trivelig samvær, i tillegg til overveldende inntrykk av natur og kystmiljø. 


På fergeleiet ble vi møtt av Ylvingen-taxien.


Vel framme ved Himmelblåkafèen måtte vi ta inn alle inntrykkene, det var her en av tidenes mest populære TV-serier ble spilt inn.


Morsomt øyeblikk å gå inn døra hos Himmelblå.


Himmelblå er et hyggelig spisested med alle rettigheter og fantastisk atmosfære.


Det varte ikke lenge før musikken var i gang inne i kafèen, til stor begeistring for alle i følget, og også for de andre turistene som kom innom. På bildet er Venja Ruud Nilsen, Christelle Ravneberget og Harald Thune. Christelle og alle andre ler hjertelig av Venjas fantastiske spill på kastanjetter.


Lorentz Warholm underholdt oss med sine egne, og svært underholdende viser.


Gråvær og regn ble avløst av sol og himmelblå himmel, så det ble mer fristende å trekke utendørs. Her nyter Christian Amundsen, Joar Heimstad og Audhild Johansen tilværelsen.


I havna lå seilbåten på rekke og rad, tviler vel egentlig på at dette er flåten til lokalbefolkningen.


Gammel og ny tid møtes på Ylvingen.


Også utendørs ble det masse herlig sang og musikk, fra venstre Anita Bøygard, Jeff Wasserman og Trond Sverre Horn. Caroline Waters sikrer seg opptak av det hele.


Tøger Dag Tøgersen og Jeff Wasserman var svært hyggelig og muntert selskap for en overveldet blogger fra Årsetfjorden.


Turen tilbake til fergeleiet foregikk med hjelp av apostlenes hester, helt perfekt transport i godværet.

 

 

Mitt sommereventyr på Horn

Lørdagen hadde jeg den store ære, og udelte glede av å være konferansier på Sommerfesten på Horn. Og for en dag det ble. Sommerfesten er en strålende musikkfestival med kvalitetsartister fra begynnelse til slutt. Og alle stiller opp gratis, bygdefolket jobber gratis, de spanderer mat og de innlosjerer artistene i sine hjem. Et eneste stort spleiselag er det. Å få lov til å være en del av dette er så utrolig morsomt, at jeg skal ikke engang prøve å beskrive det. Festivalsjef Trond Sverre Horn og hans kone og høyre hånd Anita Bøygard, er vertskap i særklasse. Selv var jeg tett på både artister, publikum og dugnadsgjeng, og kan melde om utelukkende gode tilbakemeldinger. Dette er et unikt arrangement, som viser at det er fullt mulig å få til store ting på bygda også. Litt bilder fikk jeg også tatt i løpet av dagen, men jeg må understreke at bildeutvalget ikke er til forkleinelse for de som ikke kom med her. All ære til Nordbygda ungdomslag og hele bygda Horn, her har dere skapt noe av stor og uvurderlig verdi.


Stort for meg å få backstagebilde med Bøygard. Tove og Anita Bøygard er fantastiske jenter med fantastisk musikk.


Selv om det er to år siden sist at Bøygard spilte sammen, var det lett å se at kjemien var til stede i fullt monn på scenen.


Jonas Strandgård, eminent svensk gitarist, sanger og låtskriver. I tillegg er han en utrolig hyggelig fyr.


Gjænklang, lokalt band som spiller kjente låter på svært sjarmerende vis. Stor spilleglede, men uten de store ambisjonene om rikdom og berømmelse.


Anita Bøygard og Trond Horn under deres June Carter/Johnny Cash-tribute. Dette gjør de så overbevisende, og med så stor personlig innlevelse, at jeg er sikker på at det var flere enn meg som måtte tørke en tåre. Bak Trond skimter vi deres treårige sønn som helt uautorisert inntok trommesettet, og høstet en av dagens heftigste applauser for sitt engasjerte trommespill.


Jørun Bøgeberg og Jeff Wasserman, musikere fra øverste hylle. Wassermann er mannen bak Dance With a Strangers store hit Everybody needs a friend. Selv om dette er store navn, var de helt blottet for nykker, svært hyggelige og vennlige karer.


Johan Piribauer fra svensk Lappland ga oss en uforglemmelig opplevelse med sin folkrock, framført på engasjert og overbevisende måte. Jeg undres virkelig på hvorfor denne sympatiske rockeren ikke er like berømt som for eksempel Ulf Lundell. 


Mathea fra Brønnøy har helt opplagt en strålende artistframtid foran seg.


Masse hyggelige publikummere traff jeg også.


Engla & Banditta satte nesten fyr på festivalteltet med sitt fyrverkeri av et musikalsk show.

 

 

Sommerfesten på Horn – Here I come

I min store ubetenksomhet tidligere i år, tok jeg på meg å være konferansier på Sommerfesten på Horn. Det er så lett å si ja når ting ligger langt fram i tid. Sommerfesten er i morgen, en musikalsk maraton gjennom 12 timer. Konsert på konsert med musikere som har øvd og stiller godt forberedt. Og så kommer jeg helt uforberedt, de siste 14 dagene har jeg stort sett tilbragt i traktoren eller i senga. Travleste tida på året dette, men jeg skal på Sommerfesten altså. Uansett hvor uforberedt jeg er. Det vil si, jeg har begynt å teste ut antrekk. Men godvær har jeg tro på, så mine gamle solbriller med tre-innfatning blir helt sikkert med. Her er noen glimt fra en liten fotoshoot med min datter i ettermiddag.


Min utgamle dongerijakke kunne kanskje være høvelig antrekk. Men den er veldig gammel da, og inviterer til en åpen og litt utagerende stil.


Dressjakke er litt allround føler jeg, og kan godt brukes til den undrende stilen jeg har her.


Her har jeg hentet inspirasjon fra min gode venn Adrian Jørgensen.


Bindals-t-skjorta må jeg nok droppe når det er sommerfest i Brønnøy.


Denne tulle og tøyse-jakken signaliserer en uformell atmosfære.