Hyllest til en hyllest

 

Det er ikke til å unngå. Dette blir en hyllest av hyllesten til en hyllest. Forvirrende? Kanskje det. Bakgrunnen er at bandet Chicago for 25 år siden ga ut albumet Night & Day, som var deres hyllest til storbandmusikken. Namdal Storband har i den forbindelse ønsket å hylle dette albumet med å spille samtlige låter fra albumet i en storslått konsert med vokalister og solister. Pandemien stakk selvfølgelig kjepper i hjulene for dette prosjektet også, men på søndag var det klart for konsert. Og la meg gjøre det klart med en gang, dette ble en suksess totalt uten forbehold.

Storbandet var for anledningen forsterket med fylkesmusikere og lokale musikere og korister. Og for ikke å snakke om vokalistene Adrian Jørgensen og Atle Pettersen. Og du verden som dette samarbeidet fungerte. Koristene Sandra Dolmen, Helene Øyangen Lindberg og Camilla Brevik, som åpenbart koste seg mellom storband og vokalister, gjorde sine saker utmerket. Torolf Storsul er et funn på Hammondorgel. Og hva skal man si om 12-årige Mikkel Nordstrand, som trakterte en lang rekke perkusjonsinstrumenter gjennom hele konserten? Han imponerte et samlet publikum, det er jeg sikker på. Og for ikke å glemme saxofonisten Anders Bast, dette var spill på høyeste nivå. Og så vokalistene Adrian Jørgensen og Atle Pettersen da. Ikke bare sang de, de gjøglet og underholdt så det holdt, Deres vennskapelige “mobbing” av hverandre framkalte latter og humring gjennom hele konserten, og bidro sterkt til at konserten ble en komplett underholdningspakke. Hvem som var best av de to skal ikke jeg gi meg ut på å bedømme, men som lokalpatriot må jeg si at jeg er mektig imponert over det Adrian Jørgensen leverer. Dette er nok litt på siden av det han holder på med til daglig. Men det skulle man ikke tro, han er også i ferd med å bli en skikkelig crooner. Men for all del, Atle Pettersen sto ikke noe tilbake for Adrian altså. Det ville også vært fryktelig urettferdig om jeg ikke tok med at lys og lyd også var i toppklasse.

Men uansett er det jo Storbandet som er grunnplanken også i dette prosjektet. Noen vil kanskje vite at jeg har fått med det meste av konserter med Namdal Storband de siste 5 årene. Og med fare for å gjenta meg selv, de har aldri vært bedre enn de er nå. Blåserrekkene er så kompakte og samspilte, og kompet er tryggheten selv. Når de trykker til er det som at publikum blir møtt av en massiv vegg av vellyd og spilleglede. Man må være laget av stein for ikke å bli revet med. Det musikalsk leder Øyvind Nordstrand får ut av dette orkesteret er nesten magisk. Mulighet og tid til øving er begrenset, men det er helt åpenbart at tid og ressurser bli utnyttet maksimalt. Nordstrand er heller ikke redd for å dra veksler på ekstern kompetanse for å løfte Storbandets prosjekter. Men det meste av æren må flinke musikere og musikalsk leder ta selv. Jeg tviler egentlig på om det er så mange i distriktet som er klar over hvilken kapasitet musikklivet har i Øyvind Nordstrand.

Kort oppsummert: Chicagokonserten ble en helt enestående opplevelse, BRAVO!

Namdal Storband flytter stadig grenser.

 

Koristene prøver ikke å skjule at de koste seg på scenen sammen med Adrian Jørgensen og Atle Pettersen.

 

Adrian Jørgensen har virkelig blitt en entertainer og scenepersonlighet av stort format. 

 

Saxofonisten Anders Bast briljerte på sitt instrument.

 

Atle Pettersen.

 

Solister, korister og vokalister.
Merk dere navnet Mikkel Nordstrand, 12-åringen er et usedvanlig talent. Denne gangen trakterte han en rekke perkusjonsinstrumenter. 

Torlaug og Morten ønsker å gi seg

 

Det profilerte kjøpmannsparet Torlaug og Morten Ulrichsen signaliserer nå at de ønsker å gi seg. Det gjør de i en facebookpost på Joker Bogens egen facebookside.

Joker Bogen som ligger i Bindal, helt på grensa til Nærøysund, har med årene blitt som en institusjon å regne. Butikken er vel kjent langt utenfor dens naturlige nedslagsfelt.

-Hvorfor ønsker dere nå å overlate den videre driften til andre?

Morten Ulrichsen svarer slik: -Helsa holder ikke lenger, vi føler at vi kommer til kort i forhold til det som kreves. Vi er heller ikke så unge lenger. Men vi er veldig opptatt av at butikken skal drives videre. Også derfor er det viktig for oss å få på plass nye drivere nå. Det er en mye bedre løsning enn at vi holder på til den dagen det sier stopp. Vi ønsker å få til en fin og kontrollert overgang til nye drivere. Og vi vil være veldig fleksible med hensyn til hvordan det skal foregå. Etter så mange år med butikkdrift, sitter vi jo med en ikke ubetydelig kunnskap på området. Den kunnskapen deler vi mer enn gjerne med nye drivere.

– Så det har ingenting å gjøre med at drifta går dårlig?

– På ingen måte, svarer Morten. –Vi har hatt en fin omsetningsøkning hvert år siden vi tok over, og særlig det siste året har vi hatt veldig hyggelige omsetningstall. Jeg er ikke i tvil om at butikken er liv laga også i framtida.

Torlaug Bartnes Ulrichsen har nærmest vokst opp i butikken som hennes far Olav Bartnes startet i 1966. Og etter endt utdanning har hun hatt alle sine arbeidsdager mellom hyllene og bak kassen. Godt over 40 år i jobben kan hun skilte med, de siste 10 årene som daglig leder, etter at de formelt tok over driften. – Jeg har aldri hatt noe ønske om å holde på like lenge som min far, han ga seg ikke før han var 87 år, sier Torlaug.

– Men når butikken har vært et fast og stort innslag i hverdagen din nesten hele livet, hva skal du fylle dagene med når du gir deg da?

– Det tror jeg kommer til å gå veldig bra, sier Torlaug. –Jeg har hobbyer som jeg har fått alt for liten tid til å dyrke. Jeg gleder meg til å bruke mer tid med symaskinen, og det kan også hende at jeg begynner å øve på toraderen igjen. Og så har jeg lyst til å dra på turer, ikke lange utenlandsreiser, men turer i nærområdet.

Også Morten gleder seg til å kunne bruke mer tid på ting som har blitt nedprioritert de siste årene. Og særlig å kunne tilbringe mer tid i «bestemorhuset» på Leka, ser han fram til.

– Hva vil dere savne mest den dagen dere er ute av driften?

– Uten tvil den daglige kontakten med alle de fantastisk hyggelige kundene våre, sier Torlaug. Og Morten sier seg helt enig, og legger til at han også kommer til å savne det å lage reklamevideoer for Jokertilbudene. – Kanskje lar de nye driverne meg få lov til å stikke innom av og til for et reklamestunt i ny og ne? undres Morten med et stort glis.