Til Stamsund med frakk 4

Jeg kan nå avsløre formålet med reisen til Stamsund, vi ville nemlig finne ut av et hardnakket rykte om at det ligger en Matkrokenbutikk der. Og ikke langt fra hurtigrutekaia fant vi butikken. Dermed slapp vi å spekulere mer på det. Vi hadde også gjort litt etterretningsarbeid på forhånd, og funnet ut at det var en åpen pub i havna der. Men på tross av at både en tilreisende fotograf, og bestyrerinnen på fiskarheimen, hevdet at puben skulle være åpen, forble den stengt under hele vårt opphold der på lørdagskvelden. Men kaffen, vaflene og riskremen på fiskarheimen var meget velsmakende, så vi led ingen nød. Og Morten visste som vanlig råd når det røyner på. Jeg får vel også legge til at på sørgående hurtigrute Finnmarken, var ikke puben stengt!


Reisens store mål, vi fant Matkrokenbutikken i Stamsund. Riktignok var den stengt når vi kom, men bare å ha sett den med egne øyne var nok for oss.


Etter å sett Matkrokenbutikken, satte vi kursen for puben på brygga, her skulle det drikkes øl.


Men ingen åpen pub, vi måtte nøye oss med idylliske omgivelser.


Fiskerne i havna var i ferd med å ta kvelden, de kunne nok også tenke seg en pils på puben.


Denne usedvanlig hyggelige fotografen fra Aukra mente også å vite at puben skulle være åpen.


I stedet for øl på puben, ble det kaffe og riskrem på fiskarheimen. Kjempegod riskrem, og vi ble meget vel tatt i mot der.


Til slutt fikk Morten nok av tørken, og åpnet bar på hurtigrutekaia. Utvalget var begrenset, kun gin tonic. Men du verden så godt det smakte.

4 kommentarer
  1. Du har nok bommet eller blitt misledet under ditt opphold i metropolen. Det er ikke fiskarheimen du har på bildet, det er velferdsstasjonen til Norges fiskarlag. Fiskarheimen ligger lengre opp i værret og uten forkleinelse for riskremen andre steder, fiskarheimen in er legendarisk. Hadde du vært på de kanter ville du antakeligvis sett puben “Mannfallet”. Du får komme tilbake og se på både innseiling mm en annen gang!

  2. Kenneth, ja slik er det når lokalkunnskapen mangler. Men riskremen på VELFERDSSTASJONEN var veldig god da. Og jeg kommer gjerne tilbake til Stamsund, det er en vidunderlig vakker plass. Og takk for korreksjonen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg