Oppbevaring av banan

I går brakte kk.no den oppsiktsvekkende nyheten om at bananer ikke skal oppbevares i klaser, men tvert i mot hver for seg for å holde på kvaliteten lengst mulig. De utsondrer faktisk etylengass gjennom stilken, noe som bidrar til å gjøre nabobananen brun. Etylengass er noe som alle bananelskere frykter mer enn noe annet. Derfor bør helst stilken pakkes inn i plast for å unngå denne uønskede bruningseffekten. Merkelig nok sto det ingenting om at mennesker kan bli brune av å oppholde seg i nærheten av ubeskyttede bananer. Dette må det forskes på. Da jeg var innom Matkroken Bogen tidligere i dag, var Martin Ulrichsen i full gang med å ta grep for å høyne kvaliteten på butikkens bananer.


Tenk at folk er så dumme at de oppbevarer banan i klaser.


Her pakker Martin inn bananstilkene med plastfolie for å begrense utsondringen av etylengass.


Heretter vil bananene bli å finne enkelvis overalt i butikken.” Neutralisiert odours” står det her, jeg tror nok de bidrar til å nøytralisere den fryktede etylengassen også.

Krydderbanan.


Lommene på varmekjeledressen er ideellt for oppbevaring av bananer, ifølge Martin Ulrichsen.


Bananer trives sammen med de fleste varetyper.


Gul tusj kan også gjøre underverker for banankvaliteten.

 

5 kommentarer
  1. Da veit du sekkert at eplan ikke ska legg atme ainna frukt, eplan avgir eit stoff som får ainna frukt te å bi overmoden! Så no bi d vell epla og banana overalt i huse dåkkers! 😛

  2. I alle dager, kan det stæm ? Ha hørd snakk om ætt du ikke ska bland æppla å pæra, men det stammi sekkert frå æppel å pæredistriktan i Noreg, ættsom vi itj dørka nå store mængda banan i landet vårres så koin vi itj vesta om det frå før, bra det bi gjort den slags forskning på frukt.
   Så herætte bi aill bildan tatt ne tå væggan å bytta ut me banana som ska hængas opp ænkeltvis me go avstand.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg