Læreren

Offentligheten preges for tiden av PISA-undersøkelsen, og det er store diskusjoner om kvaliteten i norsk skole. Adrian Jørgensen, vår store sanghelt i The Voice, har i dag vært i media og snakket om at han var en skoletaper. Jeg mistenker nå forøvrig at han overdriver en smule akkurat om det, men uansett påpeker han hvor viktig det er at alle blir sett av læreren. Og forteller videre om hvordan musikklæreren hans, Kjell Eivind Grande så ham. Han ble oppmuntret og pushet til å synge og spille gitar. Og både lærer og elev så raskt at her var det noe å bygge videre på. Og hele bygda skjønte at Adrian hadde mer enn vanlig musikktalent da han framførte Niel Youngs “Dont let them bring you down” på juleavslutningen i 9. klasse. Her skal dere nå få møte Kjell Eivind Grande, læreren som fikk så stor betydning for Adrian. Gutten som er semifinalist i The Voice i morgen kveld. Og for meg er det ingen tvil om at det gjøres mye godt arbeid i norsk skole.


På forkontoret til rektor på Kjella friskole, henger det blant barnetegninger et bilde av Adrian den gangen han deltok i UKM.


Dette er Kjell Eivind Grande, her med de to første gitarene Adrian spilte på i musikktimene. Men i følge Kjell Eivind tok det ikke lang tid før Adrian dukket opp med egen gitar.


Her viser Kjell Eivind fram den første mikrofonen Adrian sang i. Den vil bli foreslått fredet hvis Adrian går til topps i The Voice.


Kjell Eivind underviser i både tradisjonell og mer moderne musikkteori. Som dere kanskje ser av t-skjorta, så har han allerede vært i Chateu Neuf og heiet på sin gamle elev. Han var der under den første livesendingen.


Kjell Eivinds store drøm er å bli en virkelig gitarhelt. Om det er realistisk er ikke godt å si. Men at han er en av Adrian Jørgensen sine helter, er det nok ikke tvil om.

4 kommentarer
  1. Sånne lærere skulle alle elever fått gleden av å møte gjennom sitt skoleliv! Det kan være alfa og omega for noens skolegang.

  2. Artig blogg, du skriver mye morsomt, å setter ting en smule på spissen, :o) kommer helt sikkert, til å komme innom bloggen din igjen, ta gjerne en kikk på min, monstermora

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg