Vår sønns gamle foreldre

Vi ble nødt til å innse at vi har blitt gamle.
Vår sønn savner å ta en kaffekopp med sine gamle foreldre.
Utdrag av vår sønns bidrag i Namdalsavisas spalte “Ukeslutt”.

 

Koronakrisen gir seg utslag i de merkeligste ting. Vår eldste og eneste sønn livnærer seg som journalist i Namdalsavisa i Namsos, 14 mil fra barndomsheimen. Og han har som en følge av koronakrisen henfalt til nostalgi og mimring over barndommen, i sitt bidrag i spalten “Ukeslutt” i avisas helgebilag. Han skriver lyrisk om hvordan filmen “Dum og dummere” som han så på Bygdekinoen i heimbygda, formet ham som menneske, og hvordan han savner å danse stakkato til musikken som var tilgjengelig i hans barndomshjem. For selv om verken han eller vi har det aller minste tegn på koronasymptomer, holder vi strengt på at enn så lenge unngår vi kontakt mellom rurale Årset og mer storbypregede Namsos. Vi skal ikke ha på oss at vi sprer smitte. Selv om sønnen savner å ta en kaffe med sine gamle foreldre.

Vi vet jo alle sammen at det kommer dager etter dette, selv om vi i vår langt framskredne alderdom sikkert ikke kan forvente å ha så fryktelig mange år igjen. Men vi har et lønnlig håp om å leve så lenge at vi atter en gang kan få oppleve vår sønns stakkato dansing til vår ungdoms musikk. Da skal vi sette Jens Book-Jenssen og Søstrene Bjørklund på full guffe på sveivegrammofonen, ta rullatoren bort til sofaen, og sette oss rolig ned og nyte synet av vår sønns stakkato dansing. Det kommer til å bli som i grevens tid.

 

2 kommentarer
  1. Får håpe at disse restriksjonene oppheves snart (vurderinger foretatt lokalt), slik at hele familien igjen kan samles!
   (Vi i Oslo er nok dem som må leve lengst i “karantene”. Men skal iallfall bruke påskedagene til å få gått meg noen spaserturer, før det er tilbake til en hverdag med hjemmekontor og hjemmeliv i liten leilighet. Har ikke sett hverken kolleger, familie eller andre siden 12. mars.)

   God påske! Håper dere får noen fine dager.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg