Unik konsertopplevelse

En nesten uvirkelig helg ble det på ungdomshuset Vonheim. Selveste Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen med Trondheimssolistene spilte tilsammen fire konserter for et takknemlig publikum. Det som i utgangspunktet var tenkt å være èn konsert, ble etterhvert til fire konserter. Selvfølgelig utløst av nye coronatiltak som kun tillater 50 publikummere i saler uten fastmonterte seter. Så det var kun 50 som fikk overvære hver konsert.

Det var en nesten uvirkelig opplevelse å sitte i salen som en av 50, og vente på dette stjernelaget. Åge og Gunnar trenger knapt noen presentasjon, og det samme gjelder vel forsåvidt Trondheimssolistene. Men det er vel liten tvil om at disse musikerne holder høyt internasjonalt nivå. Jeg innrømmer gjerne at da Åge, Gunnar og de fem strykerne entret scenen og ga oss en uendelig fin versjon av Dains me dæ, kjente jeg på både gåsehud og tårer i øyekroken. Så fulgte både noen av Åges mest kjente, og noen mer ukjente, sanger som perler på en snor. De ga seg ikke før de de hadde gitt oss 16 sanger. Underveis i konserten fikk Trondheimssolistene skinne alene med en nydelig utgave av Levva Livet, og helt til slutt fikk gitarlyrikeren Gunnar Pedersen sende oss ut i novemberkvelden med en fabelaktig instrumentalversjon av Lapp-Lisas Barnatro. Underveis mellom sangene fortalte Åge om bakgrunnen for sangene, han reflekterte over livet, og ikke minst hadde han og Gunnar Pedersen en munter og ertende tone seg i mellom. Åge var mild og vennlig, mest av alt minnet han om en klok, varm og morsom onkel som ville oss så inderlig vel. Og publikum følte seg både vel og velkommen i hans og de andre artistenes selskap. Og for å si det sånn, det gjorde ingen ting at Åge tok med seg datter Line Sofie til til Bindal. Dette ble en utrolig fin og varmende opplevelse i en på flere måter mørk og tung senhøst. En helt unik konsertopplevelse.

Leder i arrangørlaget UL Fønix, Bjørn Kristian Øvergård, sier at det er litt vanskelig å lande etter en sånn helg. – Arrangementsmessig gikk alt etter planen, sier han. UL Fønix har etterhvert stor rutine og kompetanse på nettopp det å arrangere, så det er ingen overraskelse at dette gikk fint. Øvergård forteller også om svært gode tilbakemeldinger fra både publikum og artister. Og legger til at det var et svært hyggelig samarbeid med de tilreisende artistene. – De var totalt uten nykker, tvert i mot var de kun hyggelige og enkle å forholde seg til. UL Fønix har opp gjennom de siste årene hatt flere artister av nasjonalt format på Vonheims scene. Men Øvergård er usikker på hvordan de skal klare å toppe helgens begivenhet, kanskje en akustisk aften med Bruce Springsteen blir det neste, ler han. Og hvem vet……

Dette spilte Åge, Gunnar og Trondheimssolistene under konserten:

Dains med dæ

Flyg avsted

En vinge i purpur og gull

Tonen

Hold fast

24/12

La Casita

Levva livet – Instrumental med Trondheimssolistene

Bedre enn de fleste

Skin sola

Fremmed fugl

Benken – uutgitt sang som kun er tilgjengelig for konsertpublikum

Trondhjemsnatt

Rio de Janeiro

Lys og varme

Barnatro

Åge hadde med sin datter Line Sofie på to av sangene.

 

De fem strykerne fra Trondheimssolistene er helt fabelaktige musikere.

 

Gunnar og Åge

 

Åge himself.

 

Gunnar Pedersen og Åge Aleksandersen i vakkert samspill.

 

Adrian Jørgensen er nestleder i UL Fønix, og hadde fått oppgaven med å ønske artister og publikum velkommen til Vonheim. Samt briefe publikum på gjeldende smittevernregler.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg