Slåttegraut på Leka

Felleskjøpet på Rørvik, med Tone Aune Sandnes i spissen, har gjort det til en tradisjon å invitere til slåttegraut tidlig i september. Så også i år, i dag var det arrangement på Leka, og i morgen står Rørvik for tur. Det praktfulle, nesten sommerlige været i dag, var en perfekt ramme, og gjorde at rømmegraut, spekemat og kake kunne nytes utendørs. Og det gjorde det nok også enklere å overholde smitteverntiltakene som alle må ta hensyn til i dag. Og jeg tror ikke at noen kunne finne noe å sette fingeren på i så henseende. Men et sånt arrangement handler ikke først og fremst om å få seg et gratis måltid. Som Felleskjøpkunde er det også veldig hyggelig å bli satt pris på, og ikke minst er det hyggelig å treffe andre bønder og prate om løst og fast. Og selvfølgelig er slått og avling et tema som det prates om en sånn dag. Inntrykket er at de som var på Leka i dag, både lækkværinger og de fra fastlandet, var fornøyd med avlinga, og ikke minst med innhøstingsforholdene. Det er ikke hvert år at værgudene har vært så velvillige som i år. Men det må også sies at de som har tørkesvak jord, fikk redusert førsteslått, det hører med til historien.

Så er det bare å takke Tone og de andre fra Felleskjøpet, grauten var god, kaka var god, og ikke minst var stemningen god!

I tillegg til å spise graut og kake, benyttet Per Helge Johansen anledningen til å slå av en prat med både Tone Sandnes og yrkesbrødre.
Serveringen foregikk utendørs, og med grundige smitteverntiltak.
Lekabønder benyttet anledningen til å studere fjøstegninger.
Praten gikk lystig lenge etter at graut og kake var spist opp.
Fredrik Hald fra DeLaval var tilstede med sin servicebil/butikk. Han syntes det var veldig trivelig å være med på et sånt arrangement.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg