Det er jul for swingende

Lørdagen ble for min del en dag i julemusikkens tegn, først med Namdal Storbands svingende juleshow, og senere på kvelden B-gjengens årlige julekonsert. Her skal jeg ta for meg Namdal Storbands juleshow, som gikk av stabelen i det som kveldens konferansier Amund Hellesø omtalte som Nærøysund Kulturhus. Bare for å ha gjort det klart, det er altså snakk om kulturhuset på Kolvereid. B-gjengen kommer jeg tilbake til.

Siden forrige juleshow for to år siden, har storbandet byttet navn fra Kolvereid Storband til Namdal Storband. Det har også vært en del utskiftninger i blåserekkene. Men kompet, og ikke minst kapellmesteren, er de samme. Musikalsk leder Øyvind Nordstrand har siden sist tatt storbandet sitt minst et par hakk opp i nivå. De har nok aldri hørtes så bra ut som de gjorde denne lørdags ettermiddagen. Så samspilte, så presise og tildels virtuose,   at det var en fryd å høre på selv for de som ikke har storbandmusikk blant favorittene. Vi fikk høre en rekke klassiske melodier fra storbandlitteraturen, og som i tillegg selvfølgelig går under kategorien julemusikk. Fire vokalister med nokså lav gjennomsnittsalder bidro til å gjøre den musikalske opplevelsen komplett. Ikke til forkleinelse for noen, men Ove Petter Gansmo sin solistprestasjon på sopransax, var i mine øyne kveldens høydepunkt. Det var rett slett helt imponerende. Men naturligvis er en sånn konsert på alle måter et lagarbeid. Og her har laget fungert godt, ikke bare låt bandet som “kuler og krutt”, scenografien var fantastisk flott, lyd og lys satt som et skudd, ja selv publikum var strålende opplagt. Og kulturhuset var utsolgt og vel så det, utrolig hyggelig at også det lokale kulturlivets julekonserter trekker fulle hus.

Storbandet innleder det som skulle bli en strålende konsert.
Kapellmester og primus motor Øyvind Nordstrand har hatt eventyrlig suksess med å stable på beina et storband med tilnærmet profesjonell kvalitet. Jeg er usikker på hvor mange som egentlig skjønner hvilken kapasitet Nordstrand er i namdalsk musikkliv.
Eskil Laukvik er ikke bare mannen bak trommesettet, han er også en viktig person i det organisatoriske arbeidet i bandet.
Amund Hellesø er en velkjent skikkelse i Ytre Namdal, både som ordfører på Vikna, og som musiker og sanger. I kveld var han vokalist med storbandet. I tillegg hadde han rollen som konferansier, noe han utførte med varme og lun humor.
Unge Eivind Duun Myhre var vokalist på flere nummer, dette er en mann og en stemme vi kommer til å høre mer fra.
Agnes Beate Hamland framsto som en rutinert sanger og enterteiner. Veldig flotte sangprestasjoner.
Øyvind Nordstrand kombinerer lekende lett og elegant pianospill med sikker og myndig orkesterledelse.
Ove Petter Gansmos solistprestasjon på sopransax imponerte et fulltallig publikum. Ove Petter hadde også hovedansvaret for scenografien.
Jostein Busch som solist på basstrombone, imponerte også.
Amund Hellesø og Tina Buvarp i duett med “Baby it`s cold outside”. Flott levert, ikke minst fra unge Tina Buvarp.
Stående ovasjoner ble storband og vokalister til del etter endt show.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg