Beiteslipp 2019

I dag var den store dagen da kyrne endelig fikk komme ut på grønt gress igjen. Litt seinere enn vanlig, men den siste uka har vært så kald og guffen at vi ventet til i dag med å slippe dem ut. Det hele forløp ganske så udramatisk, selv om et par av de yngste kyrne i sin store iver kom i skade for å løpe gjennom gjerdet. Det gikk helt smertefritt å få dem tilbake til de andre. Flokkdyr vil jo helst være sammen med flokken sin. Så nå håper vi på fine forhold for beiting helt til langt utpå høsten. Men vet jo at det sikkert blir perioder med alt for mye nedbør. Og alle som har prøvd det, vet at mye nedbør og beiting på innmark, er krevende med hensyn til opptråkking og gjørmete drivveger. Men det tenker vi ikke så mye på i dag, i dag er vi glade for å ha fått startet sesongen, og ikke mist at det gikk så smertefritt å få dem inn igjen til kvelds.

Iselin er 9 år gammel, veier over 800 kg, men er ganske så spretten på tross av både år og kg.
Den eldste STN-kua vår, Julie Desember har passert 8 år med god margin. Hun venter sin sjuende kalv om en måneds tid. Hun er insemiert 7 ganger tilsammen, og har tatt seg på første forsøk bestandig. Det kaller jeg fruktbar ku.
Lykke er den første kukalven som Julie Desember fikk. Nå er hun voksen ku som har hatt to kalver, og er drektig med den tredje.
Isabell er vår eldste ku, hun har passert 10 år. Hun har hatt ni kalver, og melker fremdeles mest av alle kyrne hos oss. I år har hun melket så godt, at hun har blitt i overkant slank. Får håpe at sommerbeitet gjør at hun legger litt på seg igjen.
Johanne er også godt voksen, med sine 9 år på baken. hun fikk sin 8. kalv for ikke lenge siden.
Dagmar er Johannes førstefødte, og har rukket å fylle 7 år, og har fått 6 kalver. Hun har fjøsets skarpeste lynne, men har mildnet etter som årene har gått.

 

Ungkua Emily tok helt av da hun kom ut.
Tina fikk sin første kalv for fire dager siden.
Posisjonerer seg før måling av krefter.
Luna, som venter sin første kalv når tid som helst, og bonden ser fram mot en lang og forhåpentligvis fin beitesesong.
4 kommentarer
  1. Ha takk, o Gud, at koen ikke flyve kan, sa en munk da han fikk fugleskitt i hodet. Her ser det ut til at de kan fly..hehe.

  2. Skjønner følelsen, Terje! Vi slapp også kyrne ut på beite i går. Godt for både ku og røkter, ikke sant? Gratulerer til Frida med flotte fotos👌👍

  3. Så flotte bilder. De gode følelsene strømmer på når jeg ser dem, som når jeg slipper mine egne kuer i mai hvert år.

   Hilsen bonde Anne

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg