Adrian Jørgensen – vår favoritt

I disse dager er vi både litt ekstra stolte og opprømte her i bygda. Vår egen Adrian Jørgensen skal delta i den norske Melodi Grand Prix-finalen, og det synes vi er stor stas. Både de som liker Melodi Grand Prix hvert år, og de som liker det bare når Adrian er med. Her har vi visst at Adrian er flink til å synge siden han tolket Neil Young på skolens juleavslutning for mer enn ti år siden. Resten av landet ble klar over det i 2013, da han gikk nesten helt til topps i The Voice. Siden den gangen har han bygget karrièren stein for stein, og ikke minst utviklet seg mye som artist og sanger. Jeg har ikke så fryktelig god greie på musikk, men at Adrian synger pokker så godt, kan alle, inklusive meg, lett høre.

Men er det bare den gode sangstemmen hans som gjør at alle elsker Adrian. Nei, langt i fra. Selv om Adrian er mye borte på spillejobber, studiojobbing og så videre, har han aldri flyttet fra heimbygda si. Innimellom slagene skjøtter han forsatt jobben sin i oppdrettsfirmaet Sinkaberg-Hansen, og han bor fremdeles i huset sitt sammen med sin legendariske bestefar Gubben. Han tar ansvar for bygdelivet, og bidrar sterkt til trivselen her. Hvert eneste år rydder han plass på timeplanen rundt juletider, og stiller opp i revybandet når ungdomslaget setter opp revy hver 4. juledag. Han er også nestleder i det samme ungdomslaget. Et annet eksempel det er på sin plass å trekke fram, er den tradisjonelle festmarsjen fra Horsfjord til Gutvik 6. juledag. For to år siden så ikke arrangøren i Gutvik seg lenger i stand til å holde fest på huset. Og uten fest, ingen marsj. Da tok Adrian initiativ for å redde denne utrolig hyggelige tradisjonen. Og det klarte han, sammen med kompisgjengen og bygdefolket.

Og nå blir han altså nevnt blant favorittene til å bli Norges deltaker i den internasjonale MGP-finalen. Og det syns vi alle er veldig morsomt og spennende. Men det er ikke derfor at vi liker Adrian så godt, ja jeg må vel si at vi bent ut er glade i ham. Det er vi først og fremst fordi han er en tvers gjennom likanes, jordnær, snill, morsom og hjelpsom kar.

Jeg har tatt et lite dypdykk i bildearkivet og funnet noen bilder av Adrian, og deler med dere noen få glimt fra alt det morsomme jeg har fått lov til å være med Adrian på. Jeg er helt overbevist om at det blir mer, og aller først skal vi heie på Adrian på lørdagskvelden. Vi skal juble hvis han går til topps, og vi skal være like glade uansett hvilken plassering han får.

Adrian Jørgensen under den legendariske konserten ved busskuret ved Lona bru høsten 2013. Namdalsavisas journalist Sturla Nordbøe i bakgrunnen.
Samme høsten fikk Adrian med seg sin tante Heidi, min kone Mona og vår alles kjøpmann Morten med på legekontoret for en liten musikalsk konsultasjon hos kommunelege Maria Strøm Slyngstad.
Kommunelegens diagnose ble fort klar. De manglet kun en fiolin i bandet, og det kunne hun tilfeldigvis bidra med.
Adrian har et godt forhold til de aller fleste, også dyr. Her fra en fotoshoot med vår Linus, som kun var barnet den gangen.
Adrian er veldig glad i heimbygda si, og ikke minst nærbutikken Joker Bogen. Her er han sammen med Torlaug.
Ingen tvil om hva som er favorittbutikken til Adrian.
Da 6. dagsmarsjen og festen i Gutvik nærmest var bestemt avviklet, stilte Adrian seg i bresjen for å redde tradisjonen, og lyktes.
Adrian stiller opp i revybandet til ungdomslagets julerevy hvert eneste år, sammen med kompisene Edgar Dahl, Andrè Øvergård og Jonas Engan.
Adrian har et varmt hjerte for heimbygda si, og stiller opp i mange sammenhenger. For et år siden ble han valgt til nestleder i ungdomslaget Fønix. Her sammen med lagets leder Bjørn Øvergård.
Alle liker Adrian, Jesper, en av våre katter, er intet unntak.
Utallige sceneopptredener over det ganske land, også i utlandet, har Adrian vært med på. Her fra B-gjengens julekonsert sammen med artistkollega Julie Vikestad Olsen.

 

1 kommentar
  1. Godkar, på alle måter, han Adrian. Jeg har jo blitt “kjent” med ham gjennom bloggen din, og selvfølgelig heier jeg på ham 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg