Høstkonsert med kulturprisutdeling

Høstkonserten 2018 i Bindal, ble preget av at Bindalseidet Songlag ble tildelt kommunens kulturpris for 2018. Songlaget fyller 75 år i år, og framstår mer vitale enn på lenge. Så da er det høyst fortjent at de ble denne hederen til del akkurat i år. Bindalseidet songlag sammen med elever i kulturskolen sto også for konsertens soleklare musikalske høydepunkt da de framførte Eric Levis Ameno på fortreffelig vis. Man får både gregoriansk sang og elektronikaelementer i en svært stemningsfull og fengende pakke. Veldig bra! Ellers fikk vi korpsmusikk fra de tre skolekorpsene i kommunen, alle er å anse som generasjonskorps nå, en nødvendighet for å holde korpsene i gang. Vokalensemblet Kviin hadde også en avdeling der de framførte tre av nummerene fra sin forestilling “Æ e nordlending Æ”. En hyggelig ettermiddag med fin underholdning, gode rundstykker og kaker. Men der altså Bindalseidet Songlag tok kaka!

Ordfører Britt Helstad overrakte diplom, gavesjekk og blomster til kulturprisvinner Bindalseidet Songlags leder Ann Kristin Halsen.

Ordføreren holdt tale til prisvinnerne, og framhevet blant annet kontinuiteten gjennom 75 år.

Arrangørkorpset Fønix skole- og ungdomskorps, her forsterket av Bindalseidet skolemusikk, åpnet konserten med tre nummer.

Bindalseidet skolemusikk består kun av fem musikanter i år, men de har mange aspiranter, så det er håp om bedre tider.

Høstkonsertens klare høydepunkt var da Bindalseidet Songlag, sammen med strykere, trommeslagere og dansere fra kulturskolen, framførte Amena.

Kristine Enora Kjeldsand har i en årrekke markert seg med sitt særegne fiolinspill, men dette var faktisk første gangen at hun spilte på en høst/vårkonsert i Bindal. About time!

Bindals svært anerkjente vokalensemble Kviin, framførte tre sanger fra sin populære forestilling “Æ e nordlending Æ”. Som vanlig overbeviste de. 

Både Kjell Stokland selv, og publikum var glade for at dirigentlegenden var tilbake etter et års sykefravær. 

Kjell Stokland i kjent positur.

Terråk Skolemusikk, som Kjell Stokland dirigerer, består i likhet med de andre korpsene i Bindal, av en god del musikanter som har passert skolepliktig alder. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg