Statens vegvesen, eventuelt Dusteforbundet

Etter at det gikk et stein- og jordras over fylkesveg 771 i Årsetfjorden 25. april, har vegen vært stengt. Dette har ført til store ulemper for mange, med lang omkjøring for å komme på jobb og så videre. Stengningen førte også til at turisttrafikken gjennom Årsetfjorden opphørte i år, noe de næringsdrivende nord for raset har merket veldig godt. Mange har etterlyst mer og bedre informasjon om framdriften i arbeidet med å etablere ny veg forbi raset. Mange har sikkert også spørsmål de vil ha svar på f.eks. vedrørende sikkerheten nå vegen en gang åpner. Nå er forøvrig arbeidet med å bygge ny veg gjennom raset godt i gang, og det er utsikter til vegåpning om ikke så alt for lenge. 

Etter at de næringsdrivende i service- og handelsbedriftene i Bogenområdet gikk ut i media med sin frustrasjon, og sammen med Namdalskysten Næringsforening etterlyste mer og bedre informasjon om arbeidet med å få til ny veg, ble det etterhvert klart at Statens Vegvesen og Trøndelag fylkeskommune ville holde et informasjonsmøte som en respons på dette ønsket. 25. september skulle det bli møte. Og før helga kom det annonse i Namdalsavisa der de angjeldende etater inviterer til møte, på Breidablikk, SØR for raset!!! Nå skal jeg ikke hevde at folk sør for raset ikke er berørt av ulempene vegstengningen medfører. Men det er helt utvilsomt at det er folk og næringsliv nord for raset som er sterkest rammet. Og jeg vet også at de angjeldende myndigeter har fått konkret forslag til møtested nord for raset. Det blir en svært lang omveg for de aller fleste som har følt ulempene på kroppen, hvis de skal reise på dette informasjonsmøtet. Jeg har sendt melding til Statens Vegvesen for å få en forklaring på det merkelige valget av sted for møtet, men de gidder ikke en gang å svare. Jeg tror egentlig ikke at de bryr seg heller, og det føles nesten som om de driver gjøn med oss som bor på nordsiden av raset. Hadde jeg drevet et satirenettsted, hadde overskriften blitt sånn: STATENS VEGVESEN: – VISSTE IKKE AT DET HADDE GÅTT ET RAS! Hvis det er sånn at møtearrangørene ikke kjenner geografien i området, er det høyst beklagelig. Hvis det er sånn at de faktisk kjenner geografien og forholdene, og likevel velger å legge møtet dit de nå har gjort, er det intet mindre enn skandaløst!

Annonsen der det inviteres til informasjonsmøte.

Den røde streken viser omvegen vi må dra for å komme på møtet. Den blå streken viser vegen dit hvis Fv. 771 var åpen. Rødt kryss angir rasstedet, blått kryss angir sted for møtet.

Faksimile fra Namdalsavisa der næringsdrivende i Bogen, sammen med Lars Fredrik Mørch i Namdalskysten Næringsforening, etterlyser mer informasjon om arbeidet med å utbedre vegen forbi raset.

Klipp fra NRK.no som tok opp samme problemstilling.

Bilde jeg knipset av raset før støvskyen hadde lagt seg 25. april.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg