Herlige Horn

Så fikk jeg altså oppleve Sommerfesten på Horn i år også. Og jeg var så utrolig privilegert at jeg fikk oppleve det hele fra innsiden. Jeg fikk faktisk fornyet tillit som konferansier, og det er en utrolig hyggelig oppgave å ha på et sånt arrangement. Sommerfesten på Horn er et utrolig arrangement på det lille stedet Horn, nord for Brønnøysund. Nordbygdens Ungdomslag og bygdefolket løfter i flokk og lager en fest for store og små som en knapt kan tro er mulig. Og det hele er et eneste stort spleiselag. Man betaler den inngangsbilletten man ønsker, eller bidrar med mat. Og da får man et 12 timers forrykende musikalsk show, man spiser grillmat og kaker uten å betale noe, og man blir en del av et svært inkluderende og hyggelig fellesskap. For er det noe folket på Horn kan, så er det å få folk til å føle seg velkommen og inkludert. Artistene som spiller på Sommerfesten, stiller opp gratis. Til gjengjeld får de et backstagerom med en service og bevertning som de knapt får andre steder. Bitten Elisabeth Pigato hadde dette som sitt ansvarsområde, og jeg skulle gjerne likt å sett den som gjorde dette etter henne. Ellers er det vel vanskelig å unngå å framheve betydningen Horns store sønn, Trond Sverre Horn, og hans makker både privat og på scenen, Anita Bøygard, har for arrangementet. De trekker i de trådene det er mulig å trekke i, og de trekker riktig. For dette ble et usedvanlig vellykket event. Men uten en dugnadsgjeng som sto på som bare rakkern, hadde det naturligvis ikke gått an å få til dette. Det er nok å nevne dem som sto og grillet mat i 12 sammenhengende timer. Dagen etter sommerfesten drar hele dugnadsgjengen og artistene, i hvertfall de som kan, på tur for for å feire vel blåst Sommerfest. I år gikk turen til vakre Vega. Det er ingen grunn til å legge skjul på at stemningen var god, og tildels stigende utover dagen. Og jeg kan bare si hjertelig takk for at jeg får lov til å være med på dette.

Trond Sverre Horn og Anita Bøygard er selvfølgelige og høyst populære artister på Sommerfesten, med sitt Carter/Cash-show med norske tekster.

Tove og Anita Bøygard utgjør duoen Bøygard, og er garantister for vakre harmonier, nydelige melodier og meningsfulle tekster.

Barna hadde mye å glede seg over, både aktiviteter utendørs, og i festivalteltet. Her n titt bak kulissene der Morten Horn og Rune Brennvik laget et populært barneshow.

Arne Flatmo overbeviste nok en gang med sitt eminente gitarspill.

Den svenske folkrock-artisten Johan Piribauer opptrådte for fjerde gang på rad på Sommerfesten, og skuffet ingen denne gangen heller.

Trond Horn og Stålfolket med sin K.M. Myrland-tribute. De gir virkelig nytt liv til Myrlands gamle klassikere. 

Kystrockerne Trond Nilsen og Bjørn Peder Johansen i herlig samspill.

“Fire herrer” er en samling musikere med stor erfaring og høy musikalsk kompetanse.

Engla & banditta, fikk æren av både å åpne og avslutte Sommerfesten. De behersker alt fra vake vare viser, til fyrverkeriaktig rock`roll.

Gruppebilde med dugnadsgjeng og artister samlet på Sundsvollen på Vega dagen etter Sommerfesten.

Sundsvollen med utsikt mot Søla er slående vakker, og for oss som aldri hadde vært der før, var det en stor opplevelse.

Johan Piribauer var full av lovord om Vega, og nøt opplevelsen i fulle drag.

Christian Amundsen måtte til slutt gjøre seg streng for å få med seg Johan Piribauer, når bussen skulle videre til neste stopp. Nåja, så alvorlig var det nok ikke.

Sundsvollen ble fylt av musikk denne vakre sommerdagen.

Sommerfesten er også stedet for å treffe gamle kjente. Her har jeg møtt på ingen ringere enn selveste Ellinor Alette Pettersen. Det er jo en fest i seg selv.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg