Bindalskveld med Roger Finjord

Arrangementet Bindalskveld på Vonheim, ungdomshuset vårt, besto av flere elementer. Men hovedattraksjonen denne kvelden var utvilsomt foredraget av Roger Finjord. Finjord er i dag leder av Finnmark fotballkrets, men er nok mest kjent fra sin tid som trener for damelandslaget i fotball. Det var Lisbeth Berg Hansen som hadde kapret den mye benyttede foredragsholderen til dette arrangementet i regi av UL Fønix. Kvelden åpnet med at ungdomslagets leder Bjørn Kristian Øvergård ønsket velkommen, og orienterte om bakgrunnen for at dette evenementet kom i stand. Han sa at etter en noe turbulent periode for bindalingene, knyttet opp mot striden rundt kommunereformen, ønsket man nå å samle bindalingene mot å trekke i samme retning, samt legge strid til side. Han overlot så ord og mikrofon til Lisbeth Berg Hansen, som var kveldens konferansier. Hun fortalte litt om sine opplevelser med Finjords foredrag, og at hun lenge hadde hatt et sterkt ønske om at bindalingene skulle få oppleve Roger Finjord og hans foredrag. Musikalske innslag sto Adrian Jørgensen for, og hva er vel mer naturlig enn det. Han er Bindals største musikalske eksportartikkel, og i tillegg er han nestleder i arrangørlaget UL Fønix.

Men akkurat denne kvelden var det Roger Finjord som var hovedattraksjonen. Han gjennomførte noe som ligger i grenselandet mellom inspirasjonsforedrag, standup-show og kåseri. Det aller meste bygget på erfaringer fra eget liv. Et liv som lærer, fotballtrener, idrettsleder og familiemann. En rød tråd gjennom hele foredraget hans var “tilhørighet, samhold og røtter”. Og han la stor vekt på at vi måtte unne hverandre alt godt, og beundre hverandre. Det handler om RAUSHET. Vi må bli gode på å ta hverandre på fersk gjerning, når vi har gjort noe bra, understreket han. Legg hånda på skuldra og anerkjenn den andres innsats. Den handa du legger på skuldra til noen, fortsetter å være der lenge etter at du har tatt den bort, fortsatte han. Finjord krydret hele foredraget med med morsomme, rørende og tankevekkende historier fra eget liv. Og alt sammen er helt sant, fastslo han. Og det er det helt sikkert, han er jo finnmarking og øksfjording.

En riktig så trivelig kveld ble det. Rundt hundre stykker hadde funnet vegen til Vonheim, de kom fra hele Bindal, og også fra nabogrendene. Og jeg tror ikke det var mange som angret på det. Arrangementet var gratis for publikum, og som vanlig på Vonheim, kunne man kjøpe seg lekkerbiskener fra et flott kake/smørbrødbord. Det må også nevnes at lokalt næringsliv sponset arrangementet. 

Så gjenstår det å se om denne kvelden får bindalingene til å rette blikket framover, og dra lasset sammen. Vanskelig å si, men det skader ihvertfall ikke. Det er nå helt sikkert.

Roger Finjord, Lisbeth Berg Hansen, Adrian Jørgensen og Bjørn Øvergård, alle godt fornøyd etter at kveldens arrangement var rundet av.

Bjørn Øvergård, som er leder i UL Fønix, ønsket de frammøtte velkommen til Bindalskveld på Vonheim.

Så var det Adrian Jørgensens tur. Adrian imponerer litt mer for hver gang vi hører ham. Adrian har både røtter og føtter. Røtter som knytter ham sterkt til heimplassen, og føtter som tar ham ut i den store musikalske verden. Adrian benyttet også anledningen til å be sine medbindalinger om å slutte å kaste skitt på hverandre på facebook. 

Lisbeth Berg Hansen tok initiativet til å få Roger Finjord til Bindal. Hun fylte også rollen som konferansier denne kvelden.

Så ble ordet overlatt til kveldens hovedattraksjon, Roger Finjord.

I tillegg til frodig og godt ordforråd og språk, benytter Roger Finjord et aktivt kroppsspråk i sine foredrag.

I pausen var det rikelig anledning til å forsyne seg av kakebordet, og til å slå av en prat med kjente og ikke fullt så kjente.

Etter pausen fortsatte Finjord sitt foredrag, samtidig som han også holdt orden på møbleringen.

Rundt hundre frammøtte må sies å være bra på et sånt arrangement.

Nok et eksempel på Finjords talende kroppsspråk.

Som alltid når lyd skal formidles på Vonheim, var John Arne Engan lydmann, og det var Adrian Jørgensen også denne gangen fornøyd med.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg