Plan B

Etter det jeg har grunn til å tro, basert på upålitelige kilder, arbeider Lekaordfører Per Helge Johansen og Jokerkonge Morten Ulrichsen med en hemmelig plan B, hvis Leka og Bindals ambisjoner om å bestå som selvstendige kommuner, ikke lar seg gjennomføre. Denne planen går, etter hva jeg har grunn til å tro, ut på å slå sammen Leka og Bindal til en bastardkommune. Det vil si at den skal ha fylkestilhørighet både nord- og sørover. Og man vil da blåse liv i de gamle planene om å gjøre Bogen til kommunesenter, med Morten som rådmann i butikk. Morten har allerede tatt avgjørende skritt på investeringssiden for å realisere planen. Ny og mer effektiv kaffetrakter er innkjøpt, den er helt nødvendig for å betjene selv en nokså liten kommunal administrasjon. Hverken Johansen eller Ulrichsen vil bekrefte det, men fra uinformert hold blir det antydet at Johansens Bogenbesøk før helga, var planlagt og hadde direkte sammenheng med kaffekvalitet i forhold til kravene som stilles i kommunal administrasjon. Men begge to svarer “Ingen kommentar” på direkte spørsmål om saken. (Skulle til å si at de høres ut som TSG, men jeg skal ikke falle for den fristelsen.) 

Selv om Per Helge Johansen prøvde å gjøre seg selv anonym med caps og mørke briller, kjente jeg ham igjen da han fikk termosen fylt opp hos Morten.

Johansen skjønte fort at han er så kjent, at det ikke nytter å opptre inkognito i Bogen. Og Morten fortsatte å fylle kaffe på ordførerens termos.

Ali kan kurere selv kommunalt gruff, sier Morten. Morten er en undervurdert joker i kommunereformsammenheng. Født på Leka, bosatt i Nærøy og kjøpmann i Bindal. 

Kjenn på lukta av nymalt kaffe, oppfordrer Morten.

Det som rådmann og ordfører ler av her, egner seg ikke på trykk.

Nydelig kaffe, konstaterer Per Helge Johansen, uten å ville utdype hvilken betydning det vil få for framtidig kommunestruktur.

Per Helge Johansen kaster skygge idet han forlater Bogen med full termos og Jokerpose fylt opp med søtsaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg