B-gjengens julekonsert

I Bindal fins det, et etterhvert nokså kjent band, som kaller seg B-gjengen, jeg antar at B står for Bindal, men navnet spiller nok også på den notorisk kriminelle gjengen i Andeby. Og det passer forsåvidt godt på dem, ikke at de på noen som helst måte beveger seg på kant med loven, men de har etterhvert blitt kriminelt gode. Dette er tredje året B-gjengen byr på sin julekonsert, og det er ingen grunn til å legge skjul på at årets utgave har blitt svært mye omtalt. Litt tidligere i høst fylte de Olavshallen i Trondheim da de spilte julekonserten sin der. Sånt skaper oppmerksomhet rundt bandet, rundt heimkommunen Bindal, og hele det lokale kulturlivet. For denne konsertbegivenheten er det ikke bare B-gjengen selv som står for, de inviterer med seg andre lokale musikere og vokalister til å bidra fra scenen. Årets utgave av julekonserten ble en mektig manifestasjon på hvilket musikkliv som finnes i Bindal. Jeg er fristet til å si at på det musikalske området har Bindal ingen behov for å slå seg sammen med andre kommuner for å opprettholde et høyt nivå. På den andre siden tror jeg at nabokommunene hadde fått et løft hvis det bindalske musikklivet ble en del av deres . Sånn, da skulle alle syn være dekket. Men uansett så er musikk og annen kultur helt uavhengig av grenser, vi kan alle ta del i, og nyte sånne fine opplevelser som B-gjengens julekonsert. Ungdomshuset Vonheim var fylt til randen i gårkveld, og hadde det vært plass til flere, hadde det nok kommet flere. Konserten var utsolgt for tre uker siden. Jeg tror de fleste gikk fra konserten i gårkveld med julestemning i alle kroppsdeler, med stolthet over det lokale musikklivet og med takknemlighet over opplevelsen.

B-gjengen, forsterket med kor og fiolin. 

Ida Kveinå er en vokalist som lenge har markert seg som en av regionens beste bak en mikrofon, hun skuffet ingen denne gangen heller.

Marte Volden fra Kolvereid har lenge markert seg som storbandvokalist i særklasse. I gårkveld sang hun på norsk, og med en innlevelse som rørte oss langt inn i hjerterøttene.

Maria Strøm Slyngstad har en sentral rolle i B-gjengens julekonserter. Både som korist, som fiolinist i bandet, og ikke minst som solist på fiolin. Et instrument hun behersker til fullkommenhet.

May Vikestad Trøan i en forrykende gospel sammen med Dag Christer Brøndmo.

Adrian Jørgensen er et kapittel for seg selv, for en stemmeprakt og for en scenepersonlighet, ganske enkelt strålende.

Eivind Sommerseth kan godt omtales som en storblåser, kanskje ikke i den overførte betydningen av begrepet, men  trompeten trakterer han som få andre.

Sist jeg så Camilla Brevik på en scene, sang hun duett med Jørn Hoel, la det være helt klart, hun låter fantastisk alene også.

Dina Heide Sønnesyn var kveldens yngste solist, i en herlig up-tempo versjon av Alf Prøysens Romjulsdrom. Forfriskende og herlig framføring av unge Sønnesyn, hun både vil og får vi høre mer til i framtida.

Stian Kjeldsand bor i Trondheim, men kommer fra Horsfjord. Kjeldsands egen Kjeldsand bekreftet det vi allerede visste, han er en gitarist og vokalist i toppklassen.

Samtlige aktører samlet på scenen under konsertens avslutningsnummer, Bindalsnatt, nylig ført i pennen av Jørund Lislien.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg