Storbandeventyret fortsetter

Tittelen sier mye om hva jeg synes om Kolvereid Storband, og i dag, dagen før de står ansvarlig for Big Band Battle på Kolvereid, er det naturlig å vise bildene fra deres siste store happening. Nemlig konserten med en av landets fremste storbandvokalister på Leka for snart 14 dager siden. Morten Ulrichsen og undertegnede bidro litt under billettslippkonserten hos Joker Bogen i juni. Og det ble vi rikt belønnet for. Vi ble nemlig invitert på middag med Marian Aas Hansen og utvalgte storbandmusikere på Leka brygge kvelden før konserten. Og det ble en utrolig interessant og hyggelig aften. Maten var interessant, og selskapet var hyggelig. Jeg vet ikke om det er rett å si at vi kom under huden på den godeste Marian, men det var jaggu ikke langt unna. De fleste menn må streve ganske mye for å sjarmere damer, men Morten har den evnen at han bare med sitt blotte nærvær oppnår alt som andre må streve for. Min oppgave var i utgangspunktet å gjøre et intervju med Marian Aas Hansen, og det klarte jeg forsåvidt å gjennomføre. Hele 1 -ett- spørsmål klarte jeg å få smettet inn. Og det var om hun hadde gjort mye research på Kolvereid Storband før hun sa ja til å synge med dem. Og det hadde hun faktisk ikke gjort. Hun satset alt på at de holdt sånn noenlunde mål. I etterkant var hun helt overveldet over hvor samspilte, presise og gode de har klart å bli på bare 3 år. Vi er forresten flere som deler den oppfatningen. Marian var ikke snauere enn at hun inviterte seg selv tilbake for mer samarbeid med dette ensemblet som hun åpenbart trivdes ypperlig sammen med. Konserten i Herlaugshallen på søndag ettermiddag ble en veldig hyggelig opplevelse. Marian viste seg som en vokalist og entertainer fra aller øverste hylle, og storbandet var i toppslag. Presisjon og nøyaktig blandet med spilleglede, herlige soloer og et lydbilde aldri før hørt i Herlaugshallen. Bedre kan jeg ikke forklare opplevelsen, som virkelig varmet et stort og entusiastisk publikum. 

Morten har veldig godt lag med damer, men innimellom må han holdes litt i ørene.

Marian Aas-Hansen forsyner kapellmester Øyvind Nordstrand med et stykke laks fra mesterkokk Eskil Laukviks kjøkken.

Et nennsomt utvalg av storbandmusikere, en stjernevokalist, en opprømt kjøpmann og en starstruck blogger, utgjorde taffelet denne kvelden.

 

Potetene som skulle være saltbakte, kollapset under prosessen, og ble forsøkt kontrahert til spiselig potetstappe. Men potetstappa som besto av en del poteter og en del grovsalt pluss litt lettmelk og smør, ble av de fleste omtalt som uspiselig. Marian Aas-Hansen karakteriserte den som interessant, noe hun også gjorde under konserten dagen etter.

Etter middagen ga kokk og trommeslager Eskil Laukvik den tilreisende sangstjernen en grundig innføring i hvordan han tilbereder salt potetstappe. Og Marian Aas-Hansen var lutter øre.

Her forklarer Eskil Laukvik hvordan han pakker saltet rundt potetene, og Marian tror nesten ikke sine egne ører. Kristoffer Lona, Tom Antonsen, Ove Petter Gansmo, Øyvind Nordstrand og Morten Ulrichsen hører også på, men dog med en smule skepsis. Det hører med til historien at Ove Petter Gansmo som hadde blitt tiltrodd å frakte Marian fra Værnes til Leka i sin private bil, somlet så mye undervegs, at de ikke nådde ferga. Løsningen ble å kalle ut Bjørn Åge Leknes med sin sjark, som brakte sangstjernen over Lekafjorden. I følge Marian var det en eksotisk opplevelse som satte en ekstra spiss på oppholdet på Leka.

Munter stemning i sofaen, legg spesielt merke til hvor Aas Hansen plasserer hånda si. Morten og min sine respektive ektefeller oppholdt seg annetsteds denne kvelden.

Kolvereid Storbands eminente kapellmester Øyvind Nordstrand i aksjon under konserten i Herlaugshallen.

Marian Aas Hansen strålte, glitret og sjarmerte sitt publikum i senk under konserten. Hun er en entertainer av sjeldent format.

Kolvereid Storband viste seg fra sin eneste side denne strålende konserten, nemlig sin beste! Samspillet med Aas Hansen satt som et skudd, og publikum fikk en konsertopplevelse de sent eller aldri kommer til å glemme.

På fergeturen umiddelbart etter konserten, fortsatte Marian underholdningen, med særlig fokus på Morten. Han hadde ingenting i mot det.

Jeg finner det helt naturlig å gjøre oppmerksom på at jeg var den eneste som fikk sitte på fanget til Marian på fergeturen!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg