“Hjem” på Leka

I kveld fikk folket på Leka stifte bekjentskap med filmen Hjem, som ble spilt inn i Gutvik, og som hadde premiere i 2015. Dette er en helaftens spillefilm laget av multitalentet Jarle Mogård. Hovedrollen har den prisbelønte revyskuespilleren Per Blomstrøm, som har sterke røtter i Gutvik. Ellers har en rekke lokale størrelser mindre roller i denne hyggelige filmen. Selv fikk jeg den aller morsomste smårollen i filmen, så derfor måtte jeg ta turen utover til Leka i kveld for å oppleve godstemningen enda en gang. Gutvik Grendelag sto for arrangementet, som inneholdt lekkert kakebord, korpsmusikk og som sagt feelgoodfilmen Hjem. Etter det jeg kunne oppfatte, tok publikum, rundt 70 i tallet, godt i mot filmen. Det ble humret godt titt og ofte, og etter endt film ble det heftig applaudert. Det er ingen selvfølge på kino! Og for meg ble det et hyggelig gjensyn med både filmen og de utrolig hyggelige folkene bak den.

Tre sentrale skikkelser i filmen Hjem. Hovedrolleinnehaver Per Blomstrøm, skuespiller Crister Alfredson og filmskaper Jarle Mogård presenterte filmen for Lekapublikummet.


Før filmen ble vist, spilte Fønix Skole- og Ungdomskorps. Korpset medvirket også i filmen, så det var helt naturlig at de deltok på arrangementet.


Sammen med Anne Lise Hiller og Tor Bjørknes, fikk jeg lov til å representere smårolleinnehaverne under presentasjonen. Jeg vil på det sterkeste understreke at smårolleinnehaver ikke er det samme som statist.


Publikum koste seg med både kaker og film.


Et litt uklart bilde fra filmens hotteste scene, med Frida Strand og undertegnede i busk og kratt.


En annen scene som høstet latter var Fredrik Skillingsås ubehjelpelige prest under sin første vielse.


Ikke verst for korpset å få spille både før og i filmen.


Den som ikke sier at det er kult å se navnet sitt på en rulletekst, lyver!


Min kone blir eskortert ombord i Lekaferga av Trond Grande, som en æresbevisning for spilleinnsatsen på Leka og i filmen.


Trond Grande insisterte på å få sitte sammen med korpsmusikerne fra fastlandet under overfarten. Han underholdt dem uten at de måtte mase om det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg