Trygve Slagsvold Vedum feiret 1. mai i Bindal

Bakteppet for dagens 1. maimarkering på Terråk, kommunesenteret i Bindal, er den bebudede tvangssammenslåingen av fire kommuner i distriktet. En sammenslåing som mildt sagt er kontroversiell. Under dagens arrangement var det to hovedtalere, stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet, og Bindal, Lisbeth Berg-Hansen og Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum. Begge to profilerte motstandere av tvang i forbindelse med kommunereformen. Begge to la hovedvekten i sine taler på nettopp dette temaet, og det er liten tvil om at budskapet gikk hjem hos de frammøtte. Begge to gjorde det helt klart at både Bindal og Leka, og andre tvangssammenslåtte kommuner, vil bli innvilget skilsmisse etter stortingsvalget til høsten. Det betinger selvfølgelig at velgerne setter sammen et Storting der tvangsmotstanderne har flertall. På denne bakgrunnen er det full dekning for å si at det er lenge siden et stortingsvalg har hatt så stor betydning, og vært så spennende for vår del av fedrelandet.

Den første av dagens to hovedtalere var Bindals egen stortingsrepresentant Lisbeth Berg-Hansen, hun slo fast at hvis Ap og Sp får flertall etter Stortingsvalget, vil alle tvangssammenslåtte kommuner få innvilget skilsmisse hvis de ønsker det.


Ikke til forkleinelse for noen, men det var nok Norges, for tiden, største politiske stjerne, Trygve Slagsvold Vedum som trakk en stor folkemengde til dagens 1. mai-feiring på Terråk. Og publikum likte åpenbart det han sa i sin tale. Han gikk svært langt i å plassere ansvaret for tvangssammenslåingen hos det vesle partiet Venstre. (Litt forvirrende navn for et parti godt ute på høyresiden)


Dagens konferansier, Jens Chr. Berg fra Fagforbundet, takket Vedum med både kommunepins, votter og blomster.


Underholdningen, forøvrig av beste merke, sto Senterpartigeneral i Bindal Dag Christer Brønmo, brødrene Helstad, Bindals eminente damekor Kviin og kommunelege og fiolinist Maria Strøm Slyngstad for.


Selv var jeg så heldig å få både bilde og en hyggelig prat med Trygve Slagsvold Vedum.


Også Senterpartiets frontfigur i Bindal lot seg nokså villig avfotografere sammen med Vedum.


Lekaordfører Per Helge Johansen prøver intenst å få med seg hva de to stortingsrepresentantene Vedum og Berg-Hansen snakker om.


Smekk fullt i Terråk samfunnshus under 1. maimarkeringen. Over 300 frammøtte gikk anslagene ut på.


En rekke presseorganer hadde sendt medarbeidere for å dekke dagens begivenhet. Her representert ved Tor Martin Årseth fra Namdalsavisa og Ole Christian Olsen fra NRK. Joda, han fra Namdalsavisa er en nær slektning av meg, faktisk i rett nedadstigende linje.


Senterpartifolk, både topper og fotfolk, samlet seg under fanen og rundt sin leder Trygve Slagsvold Vedum etter møteslutt.


Ole Christian Olsen i samtale med Vedum og hans veskebærer Anne Marie Aanerud etter arrangementet.


“Den sterke stemmen fra Leka”, var Vedums karakteristikk av Lekaordfører Per Helge Johansen.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg