50-årsjubileum hos Joker Bogen

I dag er det på dagen 50 år siden kjøpmannslegenden Olav Bartnes åpnet butikk i Bogen. Dagen ble feiret med lukket valnøtt og kaffe, og for de prisbevisste var det gode tilbud å meske seg med. Mange tok turen innom, de fleste for vanlig handel og for å gratulere med dagen, og ikke minst for å smake på bursdagskaka og slå av en prat i kaffekroken. Kaffekroken har fått navnet Olavshallen. Der ble det mye mimring om den første tiden med butikkdrift, og alle som en har et eller annet hyggelig minne om Olav Bartnes å prate om. Her skal dere få noen bildeglimt fra en ekstra hyggelig dag på butikken. En butikk som en stor kundekrets vet å sette pris på. Butikken har på mange måter blitt hjertet i bygda, det er ikke så mange andre møteplasser igjen. 


Etter våre begreper var det et stort presseoppbud i Bogen i dag. Morten gjorde alt han kunne for å tiltrekke seg oppmerksomheten til Hild Dagslott fra Brønnøysunds avis, og Birger Aarmo fra Namdalsavisa. Og de bet selvfølgelig på agnet.


Rune Gunder Karter, Inger Rothanburg, Pernille Vollan og Unn Heidi Sevaldsen Hamnes koste seg med kaffe og kake og en hyggelig prat i Olavshallen.


Sigrun Valen var også innom og smakte på jubileumskaka. Sigrun var faktisk betjening i butikken da den åpnet for 50 år siden.


Børge Lysfjord er veldig glad i kake, og spiste kake overalt i butikken.


Robert og Anne Lise Skjevelnes er faste og trofaste kunder, og satte som så mange andre, pris på å bli påspandert kaffe og marsipankake.


Hildur Hanssen, til høyre på bildet, husker godt at hun var med på åpningen av butikken i 1966, Kristine Kjeldsand derimot, husker ingenting fra åpningen. Hun var langt unna å være påtenkt den gangen, men nå er det mange som tenker på henne.


Morten har mange roller å fylle på butikken, her gjør han sitt beste for å framstå som Bogens egen blomster-Finn.


Kake nummer to klar for servering, dette var kjempegod kake.


Det var ikke bare Morten som fikk pressens oppmerksomhet i dag, her er det Torlaug som blir behørig fotografert av Hild Dagslott. Dog uten at Torlaug måtte finne på alt for store ablegøyer for å fange interessen. Her er det en påtakelig forskjell mellem Torlaug og Morten.


De fleste som var innom i dag, har minner og gode historier om Olav Bartnes, mannen som startet opp butikkdrifta i Bogen. “Hainn Bartnes”, som de fleste omtaler ham som, har forlengst blitt legendarisk. Han hadde god teft da han skjønte at det var en god idè å starte butikk i Bogen da bru og vegforbindelse kom i 1964. 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg