Herlig romjulstradisjon

En av romjulens hyggeligste tradisjoner her i bygda, er at feststemte folk i alle aldre samler seg ved ungdomshuset på kvelden 6. juledag. Godt kledd, og gjerne med spekemat og god drikke i sekken. Så setter vi kursen mot nabogrenda Gutvik, der skytterlagets tradisjonelle fest arrangeres. Turen er 8 km lang, og underveis møtes vi av folk fra Gutvik som har tent bål og laget gløgg som de spanderer på de turglade. Denne festmarsjen har vi gått hver 6. juledag siden tidlig på 90-tallet, og jeg vil for nesten ingen pris være dette foruten. Og gledelig nok, etter svak deltakelse i fjor, var det i år deltakelse på gammelt godt nivå. Over 60 spreke og feststemte mennesker gjennomførte marsjen i fin, men dog varierende stil. 


Her er de fleste marsjdeltakerne samlet ved ungdomshuset på Sørhorsfjord, klar for avmarsj til Gutvik.


Ann Kristin Halsen og Signar Berg-Hansen gleder seg til å legge ut på turen. Signar var en av initiativtagerne til denne utrolig hyggelige romjulstradisjonen.


Peeter Sormul fra Steinkjer har hytte i Bindal, og får med seg det meste av moro her i bygda. Festmarsjen til Gutvik har han gått utallige ganger.


Eli Dullum og Lars Berg-Hansen var to som virkelig så fram til turen.


Lett å se at folk gleder seg til turen.


Midtveis i marsjen venter folk fra Gutvik med flammende bål og varm gløgg. Det er et usedvanlig godt forhold mellom våre grender.


Vel framme i Gutvik, unnet John Arne Engan og jeg oss en alkoholfri akevitt.


Jeg klarte også å overtale den ellers så mediesky Morten Ulrichsen, til å bli med på et bilde i lysskjæret av bålet i Horsfjordbotnet.


En viktig ingrediens denne kvelden, er at vi samles i garderoben på loftet på grendehuset i Gutvik og spiser opp resten av spekematen vi har med oss. Her poserer Lisbeth Borgen og jeg med en aldeles nydelig spekepølse.


B-gjengen fra Bindal sørget for helt utsøkt festmusikk denne kvelden.

3 kommentarer
  1. Découvert votre blog par le plus grand hasard. Super..!! dommage que je ne connaisse pas votre langue car la traduction n’est pas formidable mais j’apprécie.
   Merci de nous faire découvrir votre village et surtout les habitants avec un mot d’humour pour chacun.
   Je connais le métier d’agriculteur , nous avons eu quelques vaches pour le commerce de la viande. Mon mari était routier (livreur) c’est moi qui m’occupait des bêtes dans la semaine. Nous avons alimenté la dégradation de l’atmosphère … Depuis la retraite de mon mari nous avons planté 10 000 plants de chêne sur les terres.
   J’espère vous lire encore longtemps. Meilleurs voeux pour cette nouvelle année. Jeannette
   PS : très beau rayon de laines et le coin salon de thé va, sûrement,être bien utilisé.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg