Rekerognas velsignelser

På denne tiden av året har rekene rogn. Jeg har lagt merke til at mange helt overser denne delikatessen når de spiser reker, og det er intet mindre enn en skandale. Rekerogna er svært velsmakende, og jeg går ut fra at den har en rekke positive og helsebringende effekter på kropp og sjel. Og ettersom rekene har rogn på denne tiden av året, kan den også brukes til å avsløre juks i fiskedisker. Min kone kjøpte for ikke lenge siden “ferske reker” i en fiskedisk i en by ikke så alt for langt herfra. Og hvilken skuffelse det var, myke, dvaske og nesten smakløse reker uten rogn. Her har fiskehandleren åpenbart drevet med svindel, uten tvil frosne reker som var tint opp og solgt som ferske. Vi handler aldri reker der igjen. Hos rekebåten “Brønnøyværing” derimot, kommer vi nok til å være stamkunder. Denne båten kommer innom vår nærmeste fiskerihavn Gutvik i ny og ne. Og da snakker vi om kvalitetsreker, og nå på denne tiden av året er de fulle av rogn. Og prisen på 80 kr literen, er slett ikke avskrekkende for denne delikatessen.


Slik ser en kvalitetsreke ut på undersiden på denne tiden av året.


Enkleste måten å få i seg rekerogna, er kort og godt å slurpe og suge den i seg.


Det er bare å lukke øynene og nyte.


Ombord på “Brønnøyværing” selges det bare kvalitetsreker.


Jevnt sig av kunder når rekebåten kommer til Gutvik.


En fornøyd Bjørg Haltvik Lysfjord har sikret seg en pose med reker med rogn.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg