Da Hurtigruta skaket opp hyttefolket

I kveld er det festpremiere på Jarle Mogårds spillefilm “Hjem”, på Gutvik grendehus. Et stort arbeid som har gått over to år blir presentert for publikum. Alle som er så heldige at de har sikret seg billett til premieren og festen, har virkelig noe å se fram til. Selv var jeg så heldig å få være med under en av innspillingsdagene i sommer, jeg fikk til og med en liten, men veldig morsom rolle i filmen. Hurtigruteskipet Kong Harald står også på rollelisten, og gjorde furore i offentligheten allerede på innspillingsdagen. Hyttefolk i nærheten ble så oppskaket over den uvanlige kursen hurtigruta holdt denne dagen, at de ikke så annen utveg enn å ringe til avisene. Men jeg har ikke hørt noe om at de ringte til myndighetene. Men det er jo viktigst at avisene får vite det når noe skjer. Det hele var svært udramatisk, men jeg antar at det ble spektakulære scener til filmen. Nå ser vi bare fram til en magisk aften i Gutvik, med en film som for en stor del er innspilt nettopp i Gutvik.


Skjermdump fra Namdalsavisa, tipseren mente at Kong Harald hadde alvorlige vansker med å manøvrere, men det hadde den jo slett ikke.


Også Trønderavisa fikk tips om at hurtigruteskipet Kong Harald hadde store problemer, og angivelig hadde den tutet i nød.


Filmcrewet sto klar med flere kamera og ventet spent på Kong Harald, og her dukker den opp.


Majesteten ankommer “Finneset”.


Morsomt at Hurtigruten ville bidra i innspillingen av Hjem.


Fra dette falleferdige naustet knipset jeg bildene av Kong Harald. Tone Evelyn Vedvang hadde ansvaret for et av flere kamera .


Her har hurtigruteskipet spilt ferdig sin rolle i filmen, og setter kursen mot Rørvik. Der klappet de til kai uten problemer en time senere, kunne pressen melde.


Fra scenen som jeg var så heldig å få være med å spille inn. Det var både drikking og det som langt verre er.


Filmskaper Jarle Mogård og hovedrolleinnehaver og instruktør Per Blomstrøm var strålende fornøyd etter filmopptakene denne dagen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg