Vaffeldag hos Joker Bogen

I dag var det vaffeldag hos Joker Bogen, i likhet med hos Jokerbutikker over det ganske land. Hos Joker Bogen var det Morten Ulrichsen som var utpekt som vaffelsteiker og servitør. Men Morten skulle vise seg å ikke være til å stole på, han dro på musikkøvelse sammen med min kone og flere andre. Og da hadde jeg ikke noe annet valg enn å steppe inn som vaffelvikar. I nesten hele dag, mellom fjøstidene, sto og satt jeg utenfor Joker Bogen og stekte og serverte vafler og kaffe. Samtidig som Morten og min kone blåste ivrig på sine respektive instrumenter i nabobygda. Masse folk var innom hos meg og fikk vafler og kaffe, selv om mange i utgangspunktet var skeptiske. De fleste misforstod situasjonen, og trodde at det var et politisk parti som fallbød valgflesk. Men når det gikk opp for dem at det kun var Austra vaffelparti som hadde stand, var de fleste glade for å få en kaffekopp med vaffel til. Det er noe helt eget med å få gratis mat. Men ble det diskutert politikk, joda. Jeg holdt derimot en lav profil, etter innstendig formaning fra Morten Ulrichsen. Han er så politisk nøytral, at han ikke har den ringeste anelse om hvem som er statsminister i Norge. Og han er overbevist om at valget om kort tid, kun er kirkevalg!


Morten tok ei lita økt med vaffelsteiking før han stakk av på musikkøvelse. Ingri Elise fra Leka er også korpsmusiker.


Så stakk disse av på musikkøvelse, Fra venstre, min kone, Helene Grande, Jorid Torgnes Kristensen og kjøpmann Morten Ulrichsen.


Dette hyggelige paret fra Otterøya var på tur til Leka for å se på severdighetene der. De hadde aldri vært i Bogen før, og satte stor pris på å få kaffe og vaffel før Lekaturen.


Anne Lise og Roger Johansen, samt Børre Langgård er heller ikke av de som takker nei til gratis servering.


Også mange unge mennesker stakk innom og fikk vaffel, vafler har stor appell til alle generasjoner.


Svein Holten, Tønis Sormul og Kjell Nygård har alle svart belte i både vaffelspising og verdensproblemløsing.


Da regnbygene kom og truet med å ødelegge hele vaffeldagen, flyttet vi under tak. Og da dukket selveste Adrian Jørgensen og ikke minst Frank Hanssen opp, vaffelelskere begge to.


Også den yngre garde har sans for vafler.


Sent på ettermiddagen fant Morten Ulrichsen det for godt å dukke opp igjen, ikke for å ta ansvar for vaffeldagen, men derimot for å spise vafler og drikke kaffe. Torlaug Ulrichsen derimot, traktet kaffe hele dagen, slik at jeg hadde noe å tilby de handlende.


Så fornøyd blir Morten når andre tar ansvaret for det som egentlig er hans ansvar.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg