Bindalsdagen 2015

Bindalsdagen 2015 ble i år arrangert på gården Opdal på Nordhorsfjord i et forferdelig vær med regnbyger som kunne minne om beskrivelsene av syndfloden. På tross av været kom det rundt 300 stykker på arrangementet på dagtid. I år som det er kommunevalg, sto Bindals politikere sentralt i arrangementet. Alle partiene hadde stands der de forsøkte å overbevise velgerne om at nettopp deres parti var det beste. I tillegg fikk jeg som konferansier muligheten til å spørre dem om ting som har vært litt uklart fram til nå. Og det må jeg si, ingenting ble særlig klarere etter den runden. Men du verden så hyggelige og vennlige alle politikerne var mot meg, tror at uansett utfall av valget, så får Bindal en hyggelig ordfører etter valget. Og så måtte listetoppene delta i en konkurranse som jeg er helt sikker på at de satte stor pris på at arrangørene hadde funnet på. Dagen var innholdsrik med en rekke aktiviteter og utstillinger. Her får dere et glimt fra det som jeg var med på, stor takk til Fredrik Skillingsås, mannen som kan nesten alt. Denne gangen betyr det at han tok bildene for meg.


Heldige meg som fikk stå på scenen samtidig som Adrian Jørgensen og superbassist Jonas Engan. Adrian startet showet med å framføre to av sine egne sanger til publikums begeistring.


Adrian har blitt en meget rutinert og trygg scenepersonlighet.


Også Adrians lillesøster Leah Jørgensen bidro musikalsk sammen med Kristina Gutvik. Leah har også opparbeidet seg mye sceneerfaring etter hvert.


Og så var det politikernes tur. Ordfører Petter Bjørnli har vært omtalt som mirakelmann i pressen, derfor tester vi her ut om han har evner som håndspålegger.Og skulderen min ble i hvertfall ikke verre etter “behandlingen”. Men Petter konkluderte med at han var mest bekvem med å være en vanlig politiker, og ikke mirakelmann.


Arbeiderpartiets ordførerkandidat Brit Helstad er født og oppvokst på gården som arrangementet foregikk på. Hun taklet godt at det var litt uryddig på scenen, selv om hun tilbakeviste at hun er uryddig selv. Og så fortalte hun muntert om den gangen hun fikk kjøre traktor for første gang.


Elin Lian er ordførerkandidat for SV, og kunne ikke forstå min frykt for SV-damer. Og sant og si så ser ikke Elin så farlig ut heller. Men hun hadde ingen god forklaring på hvorfor de ti første på SV-lista i Bindal er kvinner.


Jeg opplever Bindalpolitikerne som veldig joviale, det gjelder ikke minst Senterpartiets ordførerkandidat Dag Christer Brønmo. Og han hadde egentlig det beste svaret på hvem som var det beste alternativet som ordfører hvis han mot formodning ikke skulle bli valgt. Han pekte uten å nøle på nr. to på SP-lista.


Venstre-topp Mona Erfjord Hald er den eneste av toppkandidatene som ikke vil bli ordfører i Bindal, hun går helhjertet inn for Høyres Petter Bjørnli, mye på grunn av at han er så diplomatisk og hyggelig. Men hun benektet dog at Venstrefolk mangler disse egenskapene. Foreløpig er Mona fornøyd med å være ordfører hjemme.


Så var det arrangørens tur til å gjøre stas på politikerne. Først skulle de bite en bit av et eple som lå og fløt i et vannbad. Deretter skulle de finne en karamell som var gjemt i en bolle med hvetemel. Og det var strengt forbudt å bruke hendene. Det vil vel være synd å si at de ble kjempeglade for utfordringen, men pytt, valgkamp er valgkamp.


Kampen foregikk så melføyka sto. Petter Bjørnli, matkyndig som han er, tok en tidlig ledelse og gikk seirende ut av fighten med overlegen margin.


Jeg har en mistanke om at Mona Erfjord Hald ikke følte seg spesielt fresh etter endt dyst.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg