Valgdebatt i Bindal

Selv om jeg ikke har stemmerett i Bindal, fant jeg vegen til ungdomshuset Vonheim i gårkveld. Der hadde de politiske partiene i Bindal satt hverandre i stevne for en liten mannjevning foran kommunevalget 14. september. Med bakgrunn i friske utsagn i lokalaviser og på facebook, hadde jeg håpet på litt “action”, men den uteble. Det er nok lettere å være stor i kjeften på facebook, enn ansikt til ansikt. Faktisk så kunne en få inntrykk av at alle partier som stiller til valg, vil bare godt for Bindal. Og det lover jo godt. En liten debatt om nybygget ved Bindalseidet skole er hall eller gymsal, og om hva det egentlig var ment å være, kunne så vidt spores. Men det tok på ingen måte av. I det store og hele var det liten forskjell å spore i debatten mellom partiene. Selv i det kontroversielle spørsmålet om bygging av vindmøller i Kalvvatnanområdet, var enigheten total, litt overraskende spør du meg. Og spørsmålet om kommunetilhørighet for Austra, øya som er delt mellom 3 kommuner og 2 fylker, er tydeligvis en så varm potet, at ingen tør å ta i den.


Dag Christer Brønmo fra Senterpartiet, Britt Helstad fra Arbeiderpartiet, Petter Bjørnli fra Høyre, Mona Erfjord Hald fra Venstre og Elin Lian fra Sosialistisk Venstreparti utgjorde kveldens panel.


Selv om det er fire ordførerkandidater, står nok kampen i realiteten mellom Britt Helstad og Petter Bjørnli.


Ikke overraskende var Olav Håkon Dybvik aktivt med i debatten fra tilhørerplass.


Det fine været må muligens ta skylda for det noe beskjedne oppmøtet.


Dag Christer Brønmo er debutant i denne sammenhengen, og skjemte seg på ingen måte ut.


Ordstyrerne Torbjørn Gjengaar og Wenche Næsvold gratulerte hverandre med innsatsen etter endt dyst. Og det hadde de grunn til. Debatten ble ledet med en kombinasjon av myndig hånd og glimt i øyet.


Olav Håkon Dybvik og Petter Bjørnli fortsatte debatten utenfor ungdomshuset, uten at det så ut som om de var så veldig uenige.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg