Super kortfilmfestival

Noen ganger går ting over all forventning. Det gjelder i høyeste grad for nyskapningen Gutvik kortfilmfestival. At det skulle være mulig å lage en festivalsuksess i den lille grenda Gutvik ytterst på Namdalskysten ville nok ikke mange trodd. Og med et så uvanlig tema som kortfilm, ville nok mange mene at oddsene var enda dårligere. Men takket være god dugnadsånd, seriøs planlegging, svært gode filmer og en ustoppelig festivalsjef Tom Antonsen, ble dette svært vellykket. Filmframvisningen med de 11 deltakende filmene ble utsolgt. Festivalpuben på lørdagskvelden var veldig godt besøkt. De tre lokale tilbyderne av utmerket mat opplevde svært godt salg. Og stemningen var på topp hele tiden. Både hos publikum, arrangører og hos de tilreisende filmskaperne og jurymedlemmene. Her har Tom Antonsen og gutvikværingene skapt noe unikt, og det er mange som allerede gleder seg til fortsettelsen.

Filmskaperne som selv var til stede på festivalen, fra venstre Emma Jøsok, Jarle Mogård, Ida Eldøen, festivalgeneral Tom Antonsen og Njål Torgnes Kristensen. Og de hadde med seg veldig gode filmer.


Fredagskvelden var det blikjentkveld med filmskapere, jury og arrangørstab. Her presenterer Tom Antonsen jurymedlem Njål Torgnes Kristensen. Juryleder Heidi Arnesen gjør seg klar til å holde foredrag og vise glimt fra sitt virke som filmskaper.


Etterpå vanket det prosecco og grillmat.


Ståle Antonsen, Bendik Hass Kjærstad og Fredrik Skillingsås solgte billetter til Festivalpuben på lørdagskvelden.


Animasjonsfilmen “Se ned” fikk svært god omtale av juryleder Heidi Arnesen. Her har Njål Torgnes Kristensen mottatt prisen fra Arnesen og jurymedlem Christian Falch. Og stemningen var på topp.


Her blir samtlige tilreisende filmskapere hedret av Anne Lise Hiller fra Gutvik grendelag.


Jarle Mogård fikk publikumsprisen for sin film “Hjem”, en svært populær tildeling. Og Mogård selv prøvde ikke å skjule at han satte stor pris på tildelingen av publikumsprisen.


En stolt prisvinner Njål Torgnes Kristensen sammen med en minst like stolt mor.


Kretsen rundt filmskaper Jarle Mogård feiret sammen med festivalgeneral Tom Antonsen.


Mattilbudet under festivalen var i særklasse bra. Her fra avdelingen for asiatisk mat.


Fastlandsfanden sørget for flott musikk i festivalteltet. Tom Antonsen spiller trommer i bandet, og han vurderte situasjonen slik at han nå er såpass prominent, at han burde sitte bak skuddsikkert glass.


Geir Lysfjord og Jens Karsten Kjærstad var så oppstemte at de fant grunn til å feire med sigar.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg