17. mai på Leka

Dagen i dag har budt på den mest omfattende 17. maifeiringen jeg noen gang har vært med på. Mest eksotisk var nok turen til Leka sammen med korpset vårt. Korpsets stødige tubaist Morten Ulrichsen er opprinnelig fra Leka, og han har lenge hatt en drøm om å få spille på 17. mai på heimplassen. Og i år gikk drømmen i oppfyllelse. Det var et lite puslespill å få det til. Men når de to andre stedene korpset skulle spille var smidige med hensyn til tidspunkt, og TTS satte opp ekstraferge, ble det hele mulig.


Her går glade musikanter fra Fønix skole- og ungdomskorps i land på Leka. De har følge med musikanter fra Leka som har vært inne på fastlandet og spilt sammen med Fønix tidligere på formiddagen.


Lekas ordfører Per Helge Johansen hadde møtt fram for å ønske musikantene velkommen til Leka. Her hilser han på sin gamle klassekamerat Morten Ulrichsen.


Korpsets barytonist Sissel Hansen klarte å bryte løs festet til noteklypa før avreise til Leka. Men hva gjør vel det når Lekafergas serviceinnstilte maskinist kunne fikse det med strips? Sissel ser i hvertfall veldig fornøyd ut.


Lekaværingene sørget for busstransport fra ferga til arrangementsstedet.


På Leka er det stedets avholdte lensmann som leder an i toget. Ole Christian Holand har vært lensmann på Leka så lenge at det knapt er noen som husker når han begynte, men ryktet vil ha det til at han så vidt var konfirmert.


Mange blide fjes i 17. maitoget på Leka. Og legg merke til at asfalten er tørr.


Selv hadde jeg gleden av å danne baktroppen i toget sammen med ordføreren.


Ved Herlaugshallen endte toget med avspilling av “Ja vi elsker”.


Jeg tror det betød ganske mye for Morten å få gå og spille marsjer på det som en gang var skolevegen hans.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg