Til topps i frakk

I går brakte en rekke medier nyheten om at Nord-Koreas leder Kim Jung Un hadde besteget landets høyeste fjell iført frakk og pensko. Både Morten Ulrichsen og jeg lot oss i første omgang imponere av denne bragden. Men ved nærmere ettertanke syntes vi kanskje ikke at historien var så imponerende likevel. For å teste ut dette, bestemte vi oss for å bestige vårt høyeste fjell, Heilhornet (1058 moh), naturligvis iført frakk. Men pensko kom ikke på tale, vi risikerer ikke å ødelegge penskoene våre for en skarve fjelltur. For ikke å gjøre det lettere for oss enn det var for Kim Jung Un, bestemte vi oss for å gjennomføre fjellturen barføtt.


Her har vi akkurat begynt på oppstigningen mot Heilhornet topp.


Fokuserte og klare i blikket.


Og ikke lenge etterpå var vi på toppen av Heilhornet. Og som ved et trylleslag hyllet elementene oss med noen minutters klarvær, i beste Nord-Koreansk ånd.


Like fokuserte og klare i blikket når vi kom ned.


Mist like elegant som Nord-Koreas store leder vil jeg påstå.


De aller siste meterne til bilen foregikk på asfalt.


Kim Jung Un er en pingle som ikler seg pensko bare for en liten fjelltur.

 

 

9 kommentarer
  1. Dette er virkelig litt av en bragd. Vet ikke om jeg hadde orket dette. Fjellet er forøvrig nydelig, men det er like bratt og høyt som det er nydelig. Jeg lurer på om noen kan bekrefte at denne turen skjedde barfot hele veien, for i såfall burde det stått i rekordboken. Om det er slik at sko er fjernet for bildene sin del, da er det rett og slett juks og fanteri – men like fullt utrolig snedig kommet på. Jeg tror at å trakke helt opp til toppen av tuppen av tutten av “det store heilhornet” ville gitt kjøttsår under beina. Mulig knokler også hadde kommet til syne, for det er en j….g lang tur…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg