Spennende bedriftsbesøk

I kveld har jeg vært på bedriftsbesøk, og ikke hos en hvilken som helst bedrift. Jeg var så heldig å bli invitert til Norse Aqua på Terråk i Bindal. Der har unge Lars Berg Hansen på rekordtid skapt stor aktivitet i lokalene som tidligere huset konkursrammede Bindalsbruket. Og produktet de lager, visste jeg ikke fantes, inntil for kort tid siden. De lager kunstig tare som fungerer som skjul for rensefisken som spiser lusa av laksen i oppdrettsmerdene. Siden den spede starten i slutten av januar, har Lars knyttet til seg 8-10 medarbeidere. Og ordrene strømmer på. Jeg er tilbøyelig til å si at her ser vi starten på noe som kan bli et industrieventyr i Bindal. Lars har mange ideer som bare venter på å bli realisert. I en kommune som Bindal som har vært preget av nedgang i folketall og tap av arbeidsplasser, er dette gull verdt. Lars går nå i front for å snu denne negative utviklingen. Og Lars har også den unike egenskapen at hans pågangsmot og entusiasme smitter over på omgivelsene. Foredraget/showet han ga til de inviterte gjestene i kveld skulle mange fler ha fått med seg. Det er ikke uten grunn at Lars har blitt en ettertraktet foredragsholder.


Selveste Lars Berg Hansen i produksjonslokalene til Norse Aqua. Han legger ikke skjul på at det er en drøm som holder på å gå i oppfyllelse. En drøm om å skape arbeidsplasser og framgang i heimkommunen.


Vi fikk også en demonstrasjon av hvordan den kunstige taren produseres.


Når Lars prater har han bestandig tilhørernes fulle oppmerksomhet.


Etter bedriftsbesøket var det middag på Terråk Gjestegård, og som seg hør og bør var det laks på menyen.


Under middagen var det flere som hadde ordet, her daglig leder i Bindal utvikling, Lasse Holten.


Også under middagen demonstrerte Lars sine talegaver. Han serverte oss en historie fra litt yngre dager, en historie som er mer enn legendarisk.


En kjent situasjon, folk flokker seg rundt Lars.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg