Lykken i livet

Mange ting kan være lykken i livet. For min svoger Thore Bakken fra Alvdal, er det å eie en Lada, selve lykken i livet for tiden. Denne klassiske russiske bilen var svært populær i Alvdal for et par tiår siden. Sannsynligvis var det ingen steder i verden utenfor Russland at det var større Lada-tetthet enn nettopp i Alvdal. Men i de senere år har Lada blitt et mer sjeldent syn både på alvdalske veger, og ellers i fedrelandet. Men min svoger har tatt ansvar for i det minste å ta vare på èn “alvdals-mæsje”, og dermed en viktig bit av Alvdals kulturhistorie. Det er god grunn til å påpeke at Alvdal er så mye mer enn Kjell Aukrust og skitradisjoner. Nylig hadde vi besøk av Thore og Ladaen, noe vi satte stor pris på. Han fikk også mulighet til å vise fram bilklenodiet for et stort publikum, og det er riktig å si at han vakte berettiget oppsikt.


Klassiske linjer over disse bilene.


Hekken på denne 1976-modellen er en estetisk nytelse.


Det ble også et møte med den legendariske bilmodellen Suzuki Baleno og Ladaen, og deres stolte eiere.


Kan dere fatte og begripe at denne pansermodellen er singel. Jeg antar at det kommer til å bli vanskelig å holde på den statusen med en sånn bil i sin eie.


Instrumentpanelet er et kapittel for seg.


HB-skilt gir en betydelig merverdi på et sånt bilklenodium.


Også det som er under panseret vekker oppsikt. Også Bosse Jokke Hammarstrøm fra den internasjonale Balenoklubben, lot seg imponere og begeistre.


75 nokså ville hestekrefter skjuler seg her.


Vakrere blir det ikke.


Thore satser på å tilby seg og Ladaen til representasjonsoppdrag både til private og offentlige institusjoner. Transport av brudepar blir et satsingsområde, kanskje ikke førstegangsgifte, men heller par som inngår sitt andre eller tredje ekteskap. Han har god tro på at det kan bli en fin attåtnæring. Her under sitt aller første oppdrag under 50-årsfeiringen av Bogen bru.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg