Mer Bogen bru

Vi nærmer oss stadig mer 6. september, og det store jubileet for Bogen bru. Vi jobber kontinuerlig med planlegging av feiringen, og stadig nye detaljer faller på plass. Vi har bestemt at starttidspunktet for selve jubileumsløpet blir kl. 1500. Alle som vil delta, må registrere seg før start, slik at de kan være med i trekningen av de flotte premiene som blir trukket blant deltagerne. Det kommer flere detaljer om arrangementet framover, det er bare å følge med. Her kommer det noen bilder fra brua og de aller nærmeste omgivelsene.


Fra oversiden, som de fleste ser, er ikke Bogen bru så prangende. Men den er viktig, og så er det VÅR bru.


Slik ser brua ut fra undersiden.


På det ene brukaret er fremdeles forskalingen intakt, 50 år etter.


Brufoten på Bogensida.


Brua krysser Valveita, en kanal som ble gravd ut på slutten av 1800-tallet for å lette båttrafikken i området. Veita holder på å bli skummelt grunn, men det ser ikke ut som om de ansvarlige myndighetene bryr seg. Og fjæra kan være mye lavere enn på dette bildet.


Valveita sett fra brua, mot Bogen feriehus sitt anlegg. Gjenslammingen av veita holder på å bli et problem for båtene til reiselivsbedriften. Bindal kommune har reiseliv som en av sine erklærte satsingsområder, men veita vil de ikke gjøre noe med.


Bredden av veita er delvis oppmurt, et stort arbeid i ei tid da det meste måtte gjøres for hånd.


Veita munner ut i Årsetfjorden mot vest.

2 kommentarer
  1. Skulle gjäne deltatt i brulöpet,då ett internationelt inslag er ofte populär i sportslige evenemang.Men p grund av brist på toalett efter halve löpet må jeg desverre stille in min start.Jeg önsker mine tenkte deltakere lykke til,må verste man vinn <(")

  2. Ha,ha, du/dere er dyktige til å gjøre mye ut av lite 🙂 For meg ser de ut som ei helt ordinær bru, bortsett fra forskalinga da! – Og muren var kjempefin. Synes nok det bør gjøres noe ev Veita, kanskje du nå har lagt press på de rette myndigheter. Lykke til med jubileet. Vi følger med!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg