Ferdig med slåtten

I dag slo vi det aller siste silolasset dette året. Vi driver nok på det som mange vil kalle gammelmåten her på gården. Det vil si at vi fremdeles legger gresset i silo, og ikke i rundballer. Og gresset slår vi med forhøster, og kjører det inn med avlesservogn. Dette er en langt mer arbeidsom og tidkrevende prosess enn rundballing, men ganske så mye billigere og da. Og så er det jo ganske så lettvint å ta igjen foret til vinteren etter hvert som kua skal ha det. Men det er utrolig godt hver gang slåtten er over, og særlig når en ser at også dette året ble avlinga tilfredsstillende. Og så er det faktisk en god følelse å vite at det er matnyttig arbeid som er gjort. Og det skader heller ikke, at det er etter mitt syn, er ganske så fint å se på nyslåtte enger.


Da har forhøsteren gjort jobben for i år.


En liten bit som det ikke ble plass til i siloen. Men det kommer nok til nytte enten som beite, eller kanskje jeg slår det som tilleggsforing til kyrne framover.


Nyslåtte enger er fint å se på, det synes nå jeg i hvertfall.


Iselin synes det er godt å vite at det blir mat å få også etter innsett.


I denne sofaen som vi plasserer utenfor silobygget, inntar jeg måltider og kaffe under slåtten. Så da er jeg vel en sofabonde da.


Denne karen har ingen planer om å avslutte slåtten enda.


Føles ikke feil med en kald pils en sånn kveld.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg