Bogen bru 50 år

5. september fyller Bogen bru 50 år. Den gangen ble det etter det jeg har klart å bringe på det rene, ikke markert på noe som helst vis. Det gikk rykter om at noen av anleggsarbeiderne hadde fått tak i kjøpsprit og feiret litt, men dette er altså bare rykter. Når brua nå blir 50 år, har Terjes superblogg og Matkroken Bogen tenkt at brua skal feires med brask og bram, i hvert fall bram. Og vi håper også å få til brask. Lørdag 6. september blir det feiring av brua. Vi synes den er verdt ei feiring, Bogen bru er et viktig trafikknutepunkt, og det vokste ganske fort fram et blomstrende næringsliv rundt brua. Disse bedriftene skal vies oppmerksomhet framover mot jubileumsfeiringen. Programmet for feiringen er ikke helt klart enda. Men en ting er klart. Vi vil arrangere et jubileumsløp over brua, distansen er overkommelig for de fleste. Og i tillegg vil Morten ha drikkestasjon midt på brua. Det vil også bli premiering, men det kommer vi tilbake til. Morten og jeg har allerede vært og testet ut både løypetraseen og forskjellige stilarter, og kan forsikre om at dette kommer til å bli en flott idrettsopplevelse.


Morten Ulrichsen er svært startrask, og har typisk sprinterkropp.


Allerede etter få meter har Morten skaffet seg et forsprang.


Målgang nærmer seg, og Morten gliser triumferende.


Morten er overraskende spretten av seg.


Løping med strake bein er en lite påaktet øvelse i dag, men for 50 år siden var dette vissnok den dominerende stilarten.


Etter så mye løping er det påkrevet med en pust i bakken.


Men etter hvert kommer vi oss til hektene.


Rekkverket er utmerket å bruke når vi tøyer ut.


Morten er stor fan av Zola Budd, og løper derfor bestandig barbeint, mens jeg foretrekker gode joggesko og stripete sokker.

  1. Så synd at jeg bor så langt unna. Skulle gjerne vært med og feiret!
   Og så flott at noen tar ansvar og lager en skikkelig feiring, 50 år er en ærverdig alder, også for en bro. 🙂

  2. For oss som ikke har noen praktisk mulighet til å få med seg dette viktige arrangementet in natura, håper jeg virkelig det er sørget for pressedekning! Det er opplagt at markeringen av 50-årsjubileet må gjennomføres på en slik måte at det yter rettferdighet for den betydningen for samfunnsutviklingen i regionen Bogen brua har hatt, og vil komme til å få videre.
   Dersom mulig ville direkteoverført fjernsyn være å foretrekke!

  3. Og går det ikke med fjernsyn må det bli mange bilder, og kanskje en liten videosnutt også…?! Og intervjuer, selvfølgelig. Med bilder.

  4. Synd att jag inte kan deltaga i denna stora begivenhet, min sponsor pensjonskassan( ett slags svenskt NAV) har inte svarat på min ansökan om deltagelse då dom önskar att bron ska rasa medan jag besäker Austra. Det är för att dom inte behöver skicka pengar till återresan,så att jag ska stanna där och dom slipper betala ut pensjonen som dom så väl behöver till det svenska kungahuset 🙁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg