1. Du verden så romantisk. Hadde dere bønder produsert kvalitetsmat, da hadde det vært ok med statstøtte. Kjøttet er seigt – stressa kyr? Meieriprodukter smaker ‘rart’. Se til New Zealand, der klarer dem seg sjøl. Vi er mye ute og reiser ifb med jobb og maten i andre land er mye bedre. Vi betaler heller mer for maten og stemmer for import av det meste, sorry mac.

  2. Kjære Lars.
   Kjøtt er seigt fordi det ikke er lagret lenge nok. La biffen ligge et par uker i kjøleskapet så blir den myk som smør.
   Melka i Norge pasteuriseres på lavere temperatur enn det som er vanlig i andre europeiske land, hvor melka varmes til nesten koketemperatur. Samme pasteuriserte melk brukes til å lage andre meieriprodukter i Norge, mens i spesielt søreuropeiske land (også Frankrike) brukes upasteurisert melk til å lage for eksempel ost og yoghurt.
   I Frankrike, et land med 65 mill innbyggere dør det hvert år flere av matforgiftning enn i USA (315 mill inbyggere). I Frankrike er smaken viktigere enn matsikkerhet, og folk aksepterer risikoen, i USA er det motsatt. Her til lands har vi Europas strengeste regelverk for matsikkerhet og dyrevelferd. I tillegg aksepterer folk mindre og mindre risiko for liv og helse på alle områder, også matsikkerheten, og det går selvfølgelig ut over smaken.Til gjengjeld har vi den tryggeste maten i Europa (dvs færrest dødsfall per innbygger). Hva man foretrekker blir en smakssak (haha).
   Men slapp av. Om 20 år er det knapt en eneste bonde igjen i landet, og du får fritt vasse i salmonella, MRSA og antibiotikaresistent e-coli fra importert mat, hvis vi er så heldige at noen vil selge mat til oss da, og ikke trenger maten selv (verdens matproduksjon minker dramatisk samtidig som at folketallet fremdeles øker). Hvis ikke får du spise penger. DET blir du sikkert god og mett av.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg