Storkommune

I lokalpressen dukker stadig temaet kommunesammenslåing opp. Skal kommunene Vikna, Nærøy og Leka slå seg sammen til en kommune. Og skal Bindal være med i denne eventuelle sammenslutningen. Og meningene er like mange som det er innbyggere. Det kom i går fram i avisa Ytringen at til og med bindalingenes “rare” dialekt talte i mot at de kunne få være med. Det var “kvinne 68 år” som hadde denne oppfatningen. Jeg skal ikke her ta stilling til noe som helst vedrørende kommunestruktur. Men jeg våger påstanden om at det kommer til å bli et sabla spetakkel om hvor et eventuelt nytt kommunesenter skal ligge. Dette ønsker jeg å komme i forkjøpet, og lanserer herved Bogen som kommunesenter i en ny storkommune. Bogen har et enormt potensiale i så måte.


Morten Ulrichsen har allerede meldt seg frivillig til å bli rådmann i en ny storkommune. Han har allerede kontor, og mener ordningen kan kalles rådmann i butikk, eller kommunesenter i butikk. Morten har svært allsidig bakrunn, både som sjømann, rørlegger, snekker og kjøpmann. I tillegg har han mastergrad fra livets harde skole.


Det vil bli et tungt løft å etablere nytt kommunesenter, men vi er villige til å ta det løftet. Hvis Brønnøysund vil være med, så er også de hjertelig velkomne. Like oppi bakken her ligger det også en velassortert byggevareforretning. Også et pluss for et nytt kommunesenter.


Alle skiltene i Bogen viser med all tydelighet at dette er det egentlige sentrum og knutepunkt i regionen. Morten har gått på solen sammen med Lekaordfører Per Helge Johansen, og ser på ham som den naturlige ordføreren i en ny storkommune.


Bogen bru kan bli bybroen i det nye kommunesenteret. I bakgrunnen ser vi Bogen havn, og litt av anlegget til Bogen feriehus. Her kan gjester fra departementet osv. innkvarteres.


Med stødige skritt inn i fremtiden. Som bildet viser har Bogen også bensinstasjon og bilverksted.


Renovasjonsordning er allerede på plass, legg merke til at her er det ryddig rundt konteineren. Det kan man ikke si om alle plasser slike konteinere er utplassert.


Ikke alle rådmannskontor kan skilte med kaffebar på forværelset.


Vi skylder å gjøre oppmerksom på at ideen om kommunesenter i butikk i Bogen, opprinnelig kommer fra Hanne Marit Reppen. Med tid og stunder kommer det nok en byste av henne utenfor det nye administrasjonssenteret i Bogen.

14 kommentarer
  1. Hva er dette for noe vas, Terje? Et eventuelt kommunesenter skal selvsagt ligge på Gjerdinga.

  2. Det er et godt valg. Men slik jeg ser det, står det mellom kun 2 andre plasser, og det er Leknesbukta eller Abelvær.

  3. Dokk e hjertelig velkommen i en felleskommune. Kan vi ikke ta med resten av Namdalen også så det bi en skikkelig stor-kommune? Høylandet kan bi det nye kommunesentret. Trur vi kan få te mye meir da, eller ke dokk mein dokk ainner?

  4. Du det ha no egentli vørr lurast og laga en stor Namdalskommune, men med Gartland som kommunesenter da selvfølgelig! det er jo ein kjent ting at Gartland e den vakraste plassen i heile verden, ikke minst i Namdalen. “Gartland har så mangt å by på så mang muligheter”. ambefale allj å ta ein tur opp te gløshaug kirka på sommarstid, så får dæm virkelig sjå den fineste utsikten som finns, og ikke minst når du står der å ser utover landet, og namsen så mejestetisk å vakker, “ser mannj et land av muligheta, et Land der folkan e kjær å allj e velkommen” 🙂

  5. Dette var et meget konstruktivt og godt innspill til debatten Terje. Jeg lover deg som kommunestyrepolitiker i en liten øykommune og ta med dette videre. Geografisk har du nok helt rett at Bogen er et sentrum og bildene viser et vanvittig potensiale for utbygging. Valen bygg vil ekspandere og folk vil komme flyttende i bøtter og spann. Fjellet Heilhornet sitt navn kan brukes for å skape en “heilhet” og bli symbolet i et felles kommunevåpen.

  6. Kumlan! Storkommunesenter på Kumlan! Ytre Namdals nye Brüssel. Delvis sørvendt og ikke minst hyggelig sentralt plassert, nær så godt som fritt for fraulukt sjøl på 1.mai. Rekende lekværinger, bilglade bindalinger, vinglende viknaværinger og vertsfolket fra njardøy kan lett rote seg fram dit, hvor det faktisk både er framført offentlig kjøpvatn og flott system for avfallshåndtering. Det garantert mest bærekraftige alternativet for en samlende slagkraftig enhet…

  7. dere er så artige 🙂 vi har akkurat samme diskusjon her i Vestfold, de prater stort om å slå sammen 3 kommuner, Holmestrand, Ramnes og Hof. For meg er det ett fett, bare jeg får boplass i fylket er jeg fornøyd 🙂

  8. Sentret må helst ligge i Bogen , men Diplomatdistriktet bör helst ligge i Midtgutvik på begrunnelse av att der har allerede Svensken opprettet ett varmt og trivelig handelsforhold till kommunesentret i Bogen som også spirer ved hjelp av internettet.
   VED synpunkter om dette og annen kontakt er adressen: ved.ved.ved.sagbokkendotkom.

  9. Som et kuriosa kan jo nevnes at Vestfold fylke er 2224 kvkm stort. En kommune bestående av Bindal, Vikna, Nærøy og Leka vil bli på rundt 2750 kvkm …

  10. Mange gode forslag her.
   Kan dere ikke lage hver deres lille storkommune med kommunesenter hvert av de stedene som er foreslått, så blir alle fornøyde?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg