Til Stamsund med frakk 5

På hjemturen sørover Nordlandskysten hadde vi et fantastisk vær hele tiden. Og uansett hvor vi vendte blikket var det storslagen natur å se. Vi heiv oss også med på trandrikking sammen med tyske og nederlandske pensjonister. Apropos tyske pensjonister, en av de sterkeste opplevelsene vi hadde på turen handler om en eldre tysk kvinne. Til frokosten på søndagsmorgenen ble det servert speilegg lekker dandert med stekte baconskiver oppå hvert egg. Men denne tyske kvinnen syntes ikke det var nok med en skive bacon til egget sitt. Så hun plukket like godt baconet av alle eggene som lå der, med tysk grundighet. Tusen takk til henne, for vi ble jo et minne rikere. Neste stopp på turen blir Sandnessjøen, en kjempemorsom liten by, skulle det vise seg!


De nordnorske fjellene er noe helt eget.


Mange idylliske plasser langs kysten.


Hele nordlandskysten er overstrødd med spektakulære fjell.


Uendelig vakker kyst vi har.


Vi oppførte oss som ordentlige turister, og deltok i polarsirkelseremonien. Den gikk ut på å drikke ei skei med tran, og skeia fikk vi beholde som en souvernir.

Vi fikk også en prat med kaptein Einarsen på MS Finnmarken. Som gammel sjømann kunne Morten gi ham noen gode seilingsråd.


Hele tiden noe fint å hvile øynene på fra hurtigrutedekket.


Ved anløp Nesna, bet vi oss spesielt merke i Nesna innkjøpslag B/A.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg