Oksekalven Gollum

For tre uker siden fikk kua Klara sin andre kalv. Klara er den kua i fjøset som har høyest avlsverdi, og hun var inseminert med en okse som også hadde høy avlsverdi. Tilsammen betyr dette at den nyfødte oksekalven Gollum kan være en fremtidig seminokse (avlsokse). Derfor fikk jeg besøk av avlsrådgiver Aslaug Vevstad Aune fra Tine i dag. Hun har oppgaven med å vurdere både kalv og ku, og sende inn tilbud til Geno for de kalvene som passerer nåløyet til Aslaug. DNA-prøve tar hun også. Deretter blir det opp til Geno å plukke ut de beste av kalvene de får tilbud om. Jeg har aldri vært så heldig at jeg har fått levert en kalv til Geno, men med Gollum er det lov å håpe. Men de aller fleste kalvene blir ikke kjøpt, så jeg må passe meg for å spenne forventningene for høyt.


Avlsrådgiver Aslaug Vevstad Aune sammen med Gollum.


Det er ikke bestandig så enkelt å få en 3 uker gammel kalv til å posere for fotografen.


Dette er Klara, mor til Gollum.


Klara blir gjenstand for grundige vurderinger av de fleste kroppsdeler. Aslaug fyller ut et omfattende skjema.


Klara har ingenting i mot at Aslaug tar bilde av henne, kyrne her på gården er vant til å være fotomodeller.


Alle som gir tilbud til Geno om å kjøpe oksekalv, får en kortstokk, med bilder av tidligere seminokser, som belønning.

    1. Å du verden, en kortstokk! Men altså. Gollum? Hva har ikke den stakkars kalven nå å leve opp til! Kalven er forresten veldig søt. Det var ikke Gollum.

    2. Tja, om namnevalget var så heldig veit eg ikkje, men om kalven er like ambisiøs som Gollum i filmen så kanskje det er von i hengande snøre.

    3. Flott kalv og flott tinerådgiver og tante:) Håper Gollum når langt, då kan mi bruke han på kvigene her heime når så langt lir (hvis han blir bra) Lykke til Terje!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg